خبر -وزیر اقتصاد خواستار شد
سهم بازار سرمایه در تامین مالی دو برابر شود
سنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه برای تامین مالی بنگاههای اقتصادی گفت: تامین مالی از طریق این بازار باید به دو برابر افزایش یابد. دکتر سیدشمسالدین حسینی در پنجمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران با بیان این مطلب افزود: با تلاشهایی که در سالهای اخیر صورت گرفته، سهم بازار سرمایه در تامین مالی از ۱۰ درصد به ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است که باید این میزان به دو برابر ارتقا یابد. وی با بیان اینکه بازار پول ۶۰ درصد تامین مالی کشور را انجام میدهد، تصریح کرد: ۲۰ درصد از اقتصاد کشور نیز از طریق منابع عمومی دولت، اوراق مشارکت و منابع خارجی تامین مالی میشود.
سنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه برای تامین مالی بنگاههای اقتصادی گفت: تامین مالی از طریق این بازار باید به دو برابر افزایش یابد. دکتر سیدشمسالدین حسینی در پنجمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران با بیان این مطلب افزود: با تلاشهایی که در سالهای اخیر صورت گرفته، سهم بازار سرمایه در تامین مالی از ۱۰ درصد به ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است که باید این میزان به دو برابر ارتقا یابد. وی با بیان اینکه بازار پول ۶۰ درصد تامین مالی کشور را انجام میدهد، تصریح کرد: ۲۰ درصد از اقتصاد کشور نیز از طریق منابع عمومی دولت، اوراق مشارکت و منابع خارجی تامین مالی میشود. وزیر امور اقتصادی و دارایی از نگاه جدید برای تامین مالی در بودجه ۹۲ خبرداد و گفت: بودجه امسال و قانون برنامه پنجم نیز توجه ویژهای به تامین مالی داشته است. وی عنوان کرد: یکیاز خلأهای نظام اقتصاد ایران، موضوع تامین مالی کارآمد است و سازوکار موجود قادر نیست به برخی اهداف توسعهای کشور پاسخ دهد و باید در کنار برنامه تغییر و تحول اقتصادی و هدفمندی یارانهها نظام تامین مالی نیز اصلاح شود.
نسبت ۵۰ درصدی ارزش بازار سرمایه به تولید ناخالص داخلی
در همین حال رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این همایش گفت: ارزش بازار سرمایه (ارزش جاری بورس تهران و فرابورس) به تولید ناخالص داخلی (GDP) از ۱۶ درصد در سال ۸۶ به ۵۰ درصد رسیده است، بنابراین بازار سرمایه با چنین مختصاتی میتواند وظایف و مسوولیتهای بزرگتری را بهعهده بگیرد و نقش مهمتری را در نظام تامین مالی ایفا کند.
دکتر علی صالحآبادی به رشد ارزش بازار از ۴۰ به ۲۱۵ هزار میلیارد تومان در سالهای ۸۵ تا ۹۱ اشاره کرد و افزود: در این مدت شاهد رشد بیش از پنج برابری ارزش بازار بودهایم. ارزش معاملات بورس در سال ۸۵ کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۹۱ به بیش از ۷۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه میتواند به تامین مالی پایدار کمک کند، تصریح کرد: با اجرای قانون جدید بازار اوراق بهادار ساختارهای بازار سرمایه اصلاح و نظارت از مقام اجرا جدا شده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به متنوع شدن پورتفوی بازار سرمایه اشاره و تصریح کرد: تقویت نظارتها و ایجاد شفافیت نسبت به گذشته بیشتر شده است به طوری که بسترهای قانونی و مقررات لازم برای حمایت از توسعه بازار سرمایه و ایجاد ضمانتهای اجرایی لازم در این بازار ایجاد شده است.
وی به کمک برای تامین مالی پایدار اشاره و خاطرنشان کرد: کاهش هزینههای تامین مالی، ایجاد بستر کارآمد برای نقل و انتقال وجوه، کمک به تسهیل ریسک بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران با مکانیزم شفاف و روشن از جمله اهداف تامین مالی بازار سرمایه به شمار میرود. صالحآبادی با بیان اینکه باید نقش بازار سرمایه را تقویت کنیم، تاکید کرد: در این راستا مالیات ابزار مهمی به شمار میرود که در اختیار دولتها قرار دارد در واقع دولتها میتوانند با سیاستگذاری اقتصادی پول را هدایت و به تعادل بخشی اقتصاد کمک کنند.
بر این اساس لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است که این لایحه میتواند سرمایهها را در اقتصاد هدایت و مشخص کند که سهم بازار سرمایه در سایر بازارها چگونه باشد. وی با بیان اینکه تعامل بازار پول و سرمایه میتواند به تامین نظام مالی کمک کند، تاکید کرد: ظرفیتهای زیادی برای تعامل این دو نظام وجود دارد و در این زمینه فرهنگ سازی از اهمیت بسیاری برخوردار است و لازم است فراتر از یک سازمان به مقوله فرهنگ سازی نگاه کنیم.
صالحآبادی با اشاره به اینکه ضمانت اجرای قوانین نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: بر اساس قوانین موجود دستگاه قضایی شعبه ویژهای را به این امر اختصاص داده اما برای حمایت از سرمایه گذاران بازار پول و سرمایه میتواند اقدامات دیگری را انجام دهد. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه ضمانت اوراق بهادار نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: با توجه به اینکه سلیقهای که شکل گرفته هر اوراق باید ضامن سود داشته باشد و با توجه به اینکه برای اوراق بهادار بانکها ضامن میشوند تامین مالی با محدودیت روبهرو میشود. بنابراین اگر در جایی ضمانت اوراق بانکی را حذف کردیم سرمایهگذار با توجه به ریسکی که میپذیرد شریک میشود و در واقع ضرورتی ندارد که کلیه اوراق یک نرخ سود داشته باشد.
وی با بیان اینکه تفکرات باید تغییر کند افزود: با راهاندازی موسسات رتبهبندی اوراق بهادار ضمانتها را حذف خواهیم کرد، به طوری که اوراق مشارکت با ضمانت سود و اوراق مشارکت بدون ضمانت سود باید جا بیفتد.
ارسال نظر