ایسنا - اولین شرکت‌کارگزاری در سال ۸۸ به علت خروج سرمایه از سوی هیات رسیدگی به تخلفات، لغو مجوز شد. پرویز شیری‌زاده، رییس پیگیری تخلفات سازمان بورس و اوراق بهادار، از لغو مجوز یک شرکت کارگزاری به علت خروج سرمایه خبرداد و گفت: کارگزاری مربوطه به علت نقض ماده۱۰ آیین نامه اعطای مجوز کارگزاران و نیز ماده ۳ اساسنامه نمونه کارگزاری‌ها در سال گذشته تعلیق و به علت رعایت نکردن این موارد روز دوشنبه هیات رسیدگی به تخلفات رای به لغو مجوز این کارگزاری صادر کرد. وی افزود: تاکنون کمتر از۱۰ مورد تخلف خروج سرمایه، از سوی شرکت‌های کارگزاری رخ داده است که تنها دو مورد منجر به لغو مجوز شرکت‌های کارگزاری شده است که اولین لغو در سال ۸۷ و دومین آن روز دوشنبه رخ داد. رییس پیگیری تخلفات سازمان بورس در مورد علت لغو کارگزاری توضیح داد: سه نفر از اعضای هیات مدیره شرکت کارگزاری یاد شده اواخر سال ۸۶، برخلاف مقررات اقدام به خروج ۹۸ درصد سرمایه شرکت کرده و سرمایه را غیر از موضوعاتی که در اساسنامه ذکر شده است مصرف کردند.

وی اضافه کرد: یکی از سهامداران این شرکت کارگزاری ملکی را در شمال کشور به این شرکت کارگزاری، فروخته و این ملک را به عنوان آورده سرمایه و جزو دارایی‌های شرکت افزوده است ولی طبق اساسنامه سرمایه شرکت‌های کارگزاری تنها باید در اوراق بهادار و متعلقات آن مصرف شود و نمی توان سرمایه را در ملک و زمین مصرف کرد.

شیری‌زاده گفت: به علت وقوع این‌گونه تخلفات، مدیران این شرکت کارگزاری فراخوانده شده و علت وقوع تخلف را نامساعد بودن شرایط بازار و نبود توجیه اقتصادی برای نگاه داشتن سرمایه شرکت عنوان کردند و خواستار لغو مجوز شرکت‌ کارگزاری خود شدند! وی در ادامه اضافه کرد: سازمان بورس به شرکت مزبور فرصت داد تا سرمایه خارج کرده را باز گرداند ولی پس از گذشت یک سال این شرکت اقدامی برای بازگرداندن سرمایه خود نکرد که در نهایت مجوز این شرکت تعلیق و سپس لغو شد. رییس پیگیری تخلفات سازمان بورس با اشاره به اینکه سرمایه این شرکت سه میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مجوز کارگزاری به اعتبار این سرمایه ارائه شده است و به همین دلیل امتیاز بالایی به آنها تعلق گرفت.

وی افزود: آورده ملکی شرکت با قصد سرمایه‌گذاری نبوده و این شرکت، زمین مربوطه را به صورت صوری خریداری و سرمایه را خارج کرده است و با وجود اخطارهای سازمان بورس نیز هیچ اقدامی برای بازگرداندن سرمایه انجام ندادند.

شیری زاده با بیان اینکه تاکنون دو شرکت کارگزاری به علت خروج سرمایه لغو مجوز شدند، اظهار کرد: در سال گذشته مجموعه‌ پنج شرکت کارگزاری به علت کاهش سرمایه تعلیق شد که پس از تعلیق اقداماتی برای افزایش سرمایه انجام داده و از حالت تعلیق خارج شدند.