رییس سازمان درخصوص عملکرد ۸۷ پیشبینی کرد
احتمال کسری ۶/۱میلیارد دلاری درآمد خصوصیسازی
دیوان محاسبات: خصوصیسازی تنها ۱۱درصد درآمد سال ۸۵ را محقق کرد
گروه بورس – درحالی رییس سازمان خصوصی از احتمال عدم تحقق ۶/۱میلیارد دلار درآمد این سازمان در سال جاری خبر داده که دیوان محاسبات هم در گزارش تفریغ بودجه سال ۸۵ به تحقق تنها ۱۱درصدی درآمد این سازمان در این سال اشاره کرده است.
عکس: مهدی حاجیوند
دیوان محاسبات: خصوصیسازی تنها ۱۱درصد درآمد سال ۸۵ را محقق کرد
گروه بورس - درحالی رییس سازمان خصوصی از احتمال عدم تحقق ۶/۱میلیارد دلار درآمد این سازمان در سال جاری خبر داده که دیوان محاسبات هم در گزارش تفریغ بودجه سال ۸۵ به تحقق تنها ۱۱درصدی درآمد این سازمان در این سال اشاره کرده است.
به گزارش «مهر» دیوان محاسبات در گزارش تفریغ بودجه سال ۸۵ کل کشور اعلام کرد که در این سال تنها ۱۱ درصد از در آمد ناشی از خصوصی سازی محقق شده است.
در این گزارش آمده است که در بودجه سال ۸۵ مبلغ هفت هزار و چهارصدمیلیارد ریال درآمد حاصل از واگذاری شرکتهای دولتی پیش بینی شده بود که تنها هشتصد و ۱۸میلیارد ریال از آن معادل یازده درصد (۱۱درصد) تحقق یافته است.
دولت هنوز بدهکار است!
طبق این گزارش مقرر شده بود از طریق واگذاری سهم دولت در شرکتهایی مانند پتروشیمیجم، مارون، تندگویان و سینا بدهیهای دولت به سازمان بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی، صندوق ذخیره فرهنگیان، آستان قدس رضوی، شهرداریها، سازمان بیمه خدمات درمانی، صندوق ذخیره بسیجیان، صندوق تامین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر دستگاههای اجرایی پرداخت شود که اقدامیدر این خصوص صورت نگرفته است.
دیوان محاسبات همچنین اعلام کرده است که طبق بودجه سال ۸۵ مقرر شده بود به منظور تسریع در روند خصوصی سازی و نوسازی صنایع و اصلاح ساختار واحدهای تولیدی از طریق انتقال و واگذاری سهام شرکتهای تولیدی که از قابلیت نقد شدن مناسب برخوردارند، جهت کمک به صندوق بیمه بیکاری معادل پانصدمیلیارد ریال اعتبار به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود که دولت در خصوص انتقال و واگذاری سهام شرکتهای دولتی به سازمان مذکور اقدامیانجام نداده است.
افزایش ۶۵درصدی بودجه خصوصیسازی ...
در همین حال غلامرضا حیدری کرد زنگنه در گفتوگو با «ایسنا» از افزایش ۶۵ درصدی بودجه ۸۸ سازمان خصوصی سازی خبر داد و گفت: در بودجه ۸۸، بودجه سازمان خصوصی سازی پنج هزار میلیارد تومان از طریق فروش نقدی سهام پیشبینی شده است که نسبت به بودجه سال ۸۷، ۶۵ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هنوز میزان رد دیون دولتی در بودجه مشخص نشده است، یادآور شد: در سال ۸۷، بودجه سازمان
خصوصی سازی سه هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که دو هزار و۱۰۰ میلیارد تومان از طریق فروش نقدی سهم و۶۵۰ میلیارد تومان به شرکتهای مادرتخصصی پرداخت شده است و در مجموع تاکنون هزار و۴۵۰ میلیارد تومان به حساب خزانه واریز شد. وی عنوان کرد: این در حالی است که با توجه به نزدیک شدن پایان سال، رقم سه هزار میلیارد تومانی تا پایان سال محقق نشده و بعید است که رقم حاصل از فروش نقدی سهام به این میزان برسد، البته این امر به واگذاری سهام بانک ملت و چند واگذاری دیگر بستگی دارد.
وی تاکید کرد: سازمان خصوصی سازی آماده عرضه سهام است و در برنامه زمان بندی، آمادگی انجام آن وجود دارد، ولی طرف بعدی خریدار است، بنابراین عرضه سهم به کشش بازار و اوضاع جهانی بستگی دارد.
منتقدان بیخبرند!
وی در گفتوگوی دیگری با «مهر» منتقدان خصوصیسازی را بیخبر خطاب کرد و گفت: منتقدان سازمان خصوصیسازی در حالی به فروش شرکتهای دولتی انتقاد میکنند که از ترازنامه این شرکتها خبر ندارند.
وی با بیان اینکه خصوصی سازی راه بی بازگشتی است، تصریح کرد: باید فضا را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی آماده کرد، زیرا با بودجه دولتی مشکلات حل نمیشود.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی همچنین در خصوص ورود ایران به سازمان تجارت جهانی نیز گفت: برای ورود به سازمان تجارت جهانی باید ابزار آن را داشته باشیم.
وی گفت: باید ابتدا اقتصاد کشور را توانمند کنیم، زیرا اگر با این شرایط عضو سازمان تجارت جهانی شویم، با توجه به اینکه بخش خصوصی توانمندی نداریم به نتیجه نمیرسیم.
حاضریم شرکتها را یک ریال هم بفروشیم!
کرد زنگنه با بیان اینکه شرکتی داریم که قیمتش ۳۲میلیارد تومان است اما دو برابر این مبلغ زیان انباشته و بدهی دارد، گفت: حاضریم شرکتهای ماشین سازی تبریز، نساجی مازندران، قند دزفول و چند شرکت دیگر را به قیمت یک ریال بفروشیم.
وی اضافه کرد: ۹۸درصد شرکتهای دولتی در ۵استان کشور فعال هستند و بر این اساس ۹۰درصد مالیات مشاغل از ۱۶شهر کشور گرفته میشود.
ارسال نظر