مدیرعامل «مهر» در پاسخ به انتظار بازار:
حمایت از «مخابرات» وظیفه ارکان دولتی است
گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان اعلام کرد: این شرکت در حال حاضر قصدی برای خرید سهام مدیریتی شرکتی جدید در بورس تهران ندارد.
عیسی رضایی در شرایطی که سرمایهگذاری نقدی شرکت تحت مدیریتش در بورس تهران تاکنون به سطح ۴۰۰میلیارد تومان میرسد، در گفتوگویی با دنیای اقتصاد در پاسخ به این پرسش که پیش از این شایعات مربوط به خریداری سهام صدرا توسط «مهر» مطرح بود، اما در ظاهر شما به دنبال خرید سهام عمده سرمایهگذاری بانک ملی هستید، گفت: در حال حاضر تمایلی برای خرید سهام سرمایهگذاری بانک ملی نداریم، از همان ابتدا هم ما سهام خریداریشده صدرا را با سود فروختیم که البته میزان سهام ما در این شرکت قابلتوجه نبود.
به گفته وی، صدرا یک شرکت پیمانکاری است و در زمینه فعالیت خود با موانع و مشکلاتی مواجه است و تا زمانی که ارادهای برای حل مشکلات آن وجود نداشته باشد، فروش سهام آن امکانپذیر نیست. او در پاسخ به پرسشی دیگر مبنیبر اینکه آیا خرید سهام بانک ملی که میتواند به قبضه مدیریتی صدرا و شرکتهای دیگر منجر شود، دارای توجیه نیست؟ گفت: ما تنها به دنبال مدیریت شرکتها نیستیم، بلکه سرمایهگذاری در بازار سهام هدف ما است.مدیرعامل «مهر» درباره دلایل ورود به شرکت توسعه معادن روی گفت: دلیل ما برای ورود به «کروی» در راستای تحقق نظرات رییسجمهوری بود که در نهایت با خریداری ۱۵درصد سهام و ائتلاف با شرکتهای دیگر توانستیم مدیریت شرکت را در اختیار بگیریم که هدف نهایی ما جلوگیری از بیکاری ۵هزار نفر بود که ۲۰هزار نفر را به عنوان خانواده خود اداره میکنند.وی گفت: مهر در خریدهای خود به شرایط برد - برد فکر میکند، شرایطی که هم به نفع شرکتها و کارکنان آن باشد و ارزش معنوی داشته باشد و هم اینکه این خرید به نفع ما هم باشد و بتوانیم ارزش افزوده اقتصادی ایجاد کنیم.رضایی در پاسخ به این پرسش که سرانجام واگذاری معدن انگوران به توسعه معادن روی چه شد؟ گفت: ما همچنان در تلاش هستیم که انگوران در اختیار توسعه معادن روی قرار گیرد؛ چرا که اعتقاد داریم «کروی» بهترین جایی است که معدن میتواند به آن واگذار شود، در واگذاری معدن هم ما منافع شخصی نداریم، چون قبلا گفته میشد که واگذاری معدن به معادن روی به نفع سهامداران عمده آن است، اما در حال حاضر مهر به عنوان سهامدار عمده نه منافعی در این زمینه دارد و نه این که شرکتی غیر از «کروی» (فعال در سرب و روی) در اختیار دارد که منافع انگوران را به آنجا ببرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با واگذاری معدن انگوران به «کروی» با توجه به قیمت جهانی سرب و روی اتفاق خاصی در این شرکت رخ میدهد؟ گفت: در هر حال قیمتهای جهانی همیشه در سطوح فعلی نیست و استفاده از معدن انگوران با هزینه باطلهبرداری معادل ۵۰ تا ۸۰میلیارد تومان، امکانپذیر است که البته این کار هم به زمان نیاز دارد، ولی به طور قطع وضعیت معادن روی پس از واگذاری معدن با گذشته متفاوت خواهد بود. وی گفت: خاک کم عیار و هزینه بالای تولید که ۵/۱برابر قیمت فروش است هماکنون تولیدکنندگان سرب و روی را با مشکل مواجه ساخته که معادن روی هم با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
وی گفت: با کاهش هزینههای تولید و فروش، میتوان فعالیت در صنعت سرب و روی را به لحاظ اقتصادی توجیه پذیر کرد. به گفته وی، با واگذاری معدن انگوران به «کروی» قیمت خاکی که روی محصول نهایی تاثیرگذار بود، کاهش مییابد و به این ترتیب از هزینههای تولید نیز کاسته خواهد شد.
رضایی درباره دلایل خرید یک درصد از سهام مخابرات گفت: از نظر ما سهام مخابرات ارزنده است؛ چرا که با واقعیشدن قیمتها وحذف یارانه و آزادسازی، اکثر صنایع دچار آسیبهایی میشوند، اما صنایع خدماتی مثل مخابرات کمترین آسیب را از اعمال این سیاست متحمل خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که شایع شده «مهر» در روز بازگشایی نماد قصد دارد از «اخابر» حمایت کند تا قیمت سهام از قیمت تمام شده خریداری شده، پایینتر نیاید، گفت: ما از افت قیمت مخابرات نگران نیستیم و همیشه هم از سهام مخابرات حمایت کردهایم اما حمایت از این سهم وظیفه ارکان دولتی است و آنها باید از سهامی که در بازار عرضه کردهاند، حمایت کنند.
وی گفت: استراتژی «مهر» در سرمایهگذاری در بازار سهام به گونهای بوده که تاکنون بهرغم کاهش قیمت سهام در بازار، سرمایهگذاریهای این شرکت با کمترین آسیب مواجه شده است،به عنوان مثال، قیمت سهام تراکتورسازی ایران ۱۷۰تومان بود در حالی که قیمت کنونی این سهام ۱۸۵تومان است، از طرفی دیگر هدف قیمتی ما در تایدواتر ۸۰۰ تومان بود که اکنون چنین قیمتی تحقق یافته است. خرید سهام ایرالکو هم با قیمت مناسب انجام شد.مدیرعامل «مهر» در پاسخ به این پرسش که آیا تراکتورسازی ایران با توجه به بازار نامناسب فروش، برای تحقق سود خود با مشکل مواجه نیست؟ گفت: برای حل مشکل فروش، لیزینگ تراکتور راهاندازی شده و کشاورزان میتوانند با مراجعه به موسسه مالی و اعتباری مهر و نمایندگیهای تراکتورسازی با استفاده از شرایط لیزینگ، تراکتور خریداری کنند.به گفته رضایی، برای صادرات تراکتور نیز به بازارهایی همچون آمریکای جنوبی برنامهریزیهایی شده که آینده خوبی را برای شرکت رقم خواهد زد.وی پس از گمانهزنیهای فراوانی که درباره واگذاری بلوک مدیریتی تایدواتر خاورمیانه مطرح شده بود، تاکید کرد که «مهر» در «حتاید» دارای سهام ۵۵درصدی است.رضایی گفت: شرکت تایدواتر خاورمیانه نیز یک شرکت خدماتی است و در حوزه دریا فعالیت خوبی دارد و آینده آن هم بسیار درخشان است.
وی گفت: برنامه ما در تایدواتر استفاده از موقعیتهای مناسبی است که در دریا برای درآمدزایی وجود دارد، چراکه در دریا سالانه میلیاردها دلار پول توزیع میشود که اکثر این وجوه نصیب هلندیها، اتریشیها و آلمانیها میشود.
رضایی درباره واگذاری ۲۳درصد از سهام توسعه صنعتی به سهام عدالت گفت: با توجه به وضعیت لامپ پارس، مقرهسازی و دیگر زیر مجموعههای «وتوصا» معلوم نیست چرا دولت زیان را بین مردم محروم تقسیم کرده است.
وی در ادامه از تلاش مهر اقتصاد ایرانیان برای سرمایهگذاری در تولید نان صنعتی خبر داد و گفت: سالانه میلیاردها تومان یارانه به آرد و نان داده میشود از اینرو مبحث نان بسیار مهم است، بنابراین با وزارت صنایع مذاکراتی آغاز شده که بتوانیم وارد حوزه نان صنعتی شویم،ضمن این که تولید نان صنعتی غیر از توجیه اقتصادی اقدامی در جهت منافع عمومی نیز محسوب میشود.
ارسال نظر