در نشست خبری کنفرانس بینالمللی تجارت الکترونیک عنوان شد:
ورود امضای دیجیتال به بورس
ایسنا- برای اولین بار در کشور امضای دیجیتال (CA) در بازار سرمایه از طریق نرمافزار ستاک سامانه تبادل اطلاعات کارگزاریها فراهم شد. مرتضی خزانه داری ، مدیرعامل شرکت مدیریت فنآوری بورس، در نشست خبری سومین کنفرانس بینالمللی تجارت الکترونیک که در محل این شرکت برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: در سامانه تبادل اطلاعات کارگزاریها موفق شدیم برای اولین بار در بازار سرمایه امضای دیجیتال را پیادهسازی کنیم. وی خاطرنشان کرد: از هفته آینده امکان استفاده از این امضا در حوزه بازار سرمایه فراهم شده و همه ذینفعان در بورس میتوانند در محیط امن به آن دسترسی داشته باشند؛ زیرا این امضا براساس قانون تجارت در محاکم قضایی سندیت دارد.
خزانه داری توضیح داد: با استفاده از امضای دیجیتال از این پس رد و بدل شدن پیغام الکترونیکی از امنیت کافی برخوردار خواهد بود و این امضا متن پیغام، نام شخص و دریافت کننده پیغام را تنظیم میکند.
وی اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا برای سفارش خرید و فروش سهام از فضای الکترونیک استفاده میشود که با استفاده از پیادهسازی امضای دیجیتال از این پس این مسیر نیز در ایران کار خود را آغاز خواهد کرد.
یافتن حلقههای مفقوده تجارت الکترونیک
درهمین رابطه علی صنایعی، دبیرکل کنفرانس و عضو کمیسیون تجارت الکترونیک کشور،گفت: سومین کنفرانس بینالمللی تجارت الکترونیک اول و دوم آبان ماه در هتل عباسی اصفهان با حضور کشورهای آمریکا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند، ایالت متحده، اتریش، دانشگاه مالزی و آفریقای جنوبی برگزار میشود.
صنایعی با بیان اینکه در این کنفرانس دانشگاه اصفهان، تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شیراز، علم و صنعت ایران دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه قم، دانشگاه آزاد علوم تحقیقات، حضور دارند، خاطرنشان کرد: با فعال شدن سایت کنفرانس تجارت الکترونیک از ابتدای فروردین ماه بالغ بر ۲۱ هزار نفر از این سایت بازدید کرده و ۴۵۰ مقاله تا امروز ارسال شده است که از این تعداد۱۵۰ مقاله مورد قبول واقع شده و۵۰ مقاله نیز به صورت پوستر ارائه میشود.
وی افزود: این کنفرانس در هشت محور شامل محورهای تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، امضای دیجیتال، توریسم، تجارت، امنیت الکترونیک و مسائل قانونی و همزمان با برگزاری، چهار کارگاه اول و دوم آبان در اصفهان برگزار میشود. دبیر کنفرانس تجارت بینالمللی الکترونیک در ادامه به هدف برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و افزود: هدف این کنفرانس این نیست که هشت محور مطرح شده را به صورت کامل پوشش دهد، بلکه هدف یافتن حلقههای مفقودهای در تجارت الکترونیک است تا معضل و گلوگاه تجارت الکترونیک با استفاده از تجارب سایر کشورها شناسایی شود.
وی اضافه کرد: در حقیقت هدف کنفرانس تجارت الکترونیک ایجاد توفان مغزی و بینالمللی و استفاده از تجارب کشورهای توسعه یافته است.
وی یادآور شد: کنفرانس فاقد وجوه دولتی بوده و با حمایت دانشگاهها، بانکها و سایر نهادهای بانکی و همکاری بخشهای دولتی و خصوصی و موسسات مالی و اعتباری و ثبت نام از افراد صورت گرفته است.
توسعه فرهنگ تجارت الکترونیک
صنایعی زیرساختهای تجارت الکترونیک در کشور را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: در حال حاضر ۴۲۷ هزار پایانه فروش الکترونیک در کشور و بالغ بر ۳۲ میلیون کارت هوشمند در کشور وجود دارد که موازی با تلفن همراه در کشور است، یعنی به ازای هر دو نفر یک نفر دارای کارت اعتباری است.
وی مهمترین مشکل تجارت الکترونیکی را در کشور فرهنگ استفاده از آن دانست و افزود: باید بتوانیم فرهنگ استفاده از تجارت الکترونیک را در کشور جا بیاندازیم و باید در هزاره سوم این بحث در بازار پولی و مالی مطرح باشد که مشتری شریک این نهاد است و باید با مشتری تعامل برقرار کند.
وی در ادامه گفت: بورس در هر کشور حامی صنعت بوده و باید بورس را به عنوان حامی و پیشتاز سرمایه ملی در کشور قبول کنیم.
ارسال نظر