مروری بر معاملات تالار شیشهای طی هفته جاری
سیگنال منفی«مخابرات»برای بورس
به گزارش خبرنگار ما، شاخص بورس از ابتدای این هفته آن چنان روی مدار منفی حرکت کرده که شاید تنها معجزه یک عرضه اولیه میتواند اوضاع نابسامان کنونی را اندکی رو به راه کند.
هفته سراسر منفی در نهایت فضایی را فراهم کرد که علاوه بر افت ۲/۳درصدی شاخص قیمت (کل)، شاخص بازده نقدی و قیمت هم مسیر خود را ۳درصد منفی تغییر دهد.
البته اگر لطف چند شرکت که نماد آنها بعد از برگزاری مجامع بازگشایی شد، روی سر شاخص نبود، قطعا باید خود را برای افتهای شدیدتری آماده میکردیم.
اعداد سقوط شاخص طی روزهای معاملاتی این هفته، هر کدام حداقل بالای ۶۵ واحد و در پارهای موارد ۷۶ واحد هم بوده است و در مجموع عدد شاخص این هفته نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته (سهشنبه ۹ مهرماه) که معادل ۱۱۶۹۷ واحد بود، به ۱۱۳۵۲ واحد رسید.
به این سمفونی سقوط اضافه کنید سقوط بازدهی بورس را به عدد 4/25درصد. عدد بازدهی شاخص همان طور که در گزارشهای پیشین هم ذکر آن رفته بود، درپایان 6 ماهه ابتدای امسال معادل 30درصد بوده است.
چرا سقوط ما کندتر است؟
این که شاخص درصدهای منفی را همچنان پیشه خود کرده است، علاوه بر هزار و یک دلیلی که دارد گوشه چشمی هم به سقوط بورسهای جهانی دارد. تقریبا طی این هفته بیشتر بورسهای مهم و اثرگذار جهان سقوطهای متناوبی را تجربه کردند. ولی حالا این که همه بورسهای دنیا هم بیفتند، دلیل نمیشود که سقوط شاخص بورس تهران را ناشی از همنوایی بدانیم چرا که سقوط اعداد شاخص بورس ما در مقایسه با همتاهای خارجی خود چندان چشمگیر نیست. نتیجه هم روشن است و دو دلیل بیشتر ندارد. یکی این که به دلیل محدودیت نوسان 3 درصدی قیمت در بورس تهران، قیمت سهم شرکتها فقط میتواند 3درصد منفی شود، در حالی که در بیشتر بورسهای دنیا چنین محدودیتی وجود ندارد. بنابراین طبیعی است بورسهای خارجی گوی سقوط را از بورس تهران بربایند.
دلیل دوم هم بسته بودن نمادهایی است که نوسان آنها میتواند شاخص را تکانی دهد. منظور هم هیولایی چون «فولاد مبارکه»، «گل گهر»، «چادرملو»، «و معادن» و .... است. آن طرف ماجرا هم نمادهای «ملی مس» و «کشتیرانی» هم که در صف فروش بودند آن قدر معامله نشدند که بتوانند روی شاخص اثر خاصی بگذارند. با همه این امتیازات مثبتی که کنار هم چیده شده بودند تا شاخص سقوط نکند یا کمتر سقوط کند ولی این هفته سقوط شاخص بورس تهران تا مرز ۳۴۵ واحد پیش رفت.
بازار در سلطه «مخابرات»
در حالی که در بازار سهام اکثر نمادهای اثرگذار با توقف روبهرو هستند، مخابرات نیز که بخش اصلی بازار را تحت سلطه خود قرار داده، صف فروش را تجربه میکند.
تا کنون یکمیلیارد و 700 سهم از سهام «مخابرات» معامله شده که حدود یکمیلیارد و 100میلیون ریال آن بالای قیمت 180تومان مورد داد و ستد قرار گرفته است.
این معاملات نشان میدهد که تقریبا ۶۵درصد از سهامی که تا کنون از «اخابر» داد و ستد شده است زیر قیمت ۱۸۰تومان نبوده است.
در این هفته مخابرات محور بازار شاهد تصاحب 4/55 درصدی ارزش معاملات از سوی «اخابر» بود.
در مجموع ارزش معاملات بورس در این هفته بیش از ۸۴۸میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال بود که معادل ۴۷۰میلیارد و ۳۲۱میلیون ریال از آن در اختیار مخابرات بود.
این در حالی است که مخابرات صبح دیروز معادل هفتمیلیون سهم صف فروش داشت. اگر چه از سوی دیگر خریدار در سیستم معاملات تقاضای خرید داشت، اما قبل از بازار این تعداد حذف شدند و با شروع معاملات صف فروش مخابرات شکل گرفت.
این در حالی است که معادل ۴۵میلیون سهم مخابرات در اواسط روز کاری پیش مورد داد و ستد قرار گرفت و ۵۱میلیون سهم دیگر آن در صف فروش باقی ماند. این صف فروش در قیمت ۱۸۰تومان نگهداشته شد.
دیگر بازیگران ....
پس از نماد معاملاتی مخابرات، بیشترین ارزش معامله هفتگی به سرمایهگذاری غدیر اختصاص داشت. ارزش معاملات این نماد بیش از ۸/۴۰میلیارد ریال بود.
بانک پارسیان و سرمایهگذاری ملی و صدرا دیگر بازیگران این هفته بورس بودند که بالاترین ارزش معاملات را در بازار داشتند.
این پنج سهم در مجموع ۵/۶۹ درصد بازار هفته جاری را به خود اختصاص دادند.
مخابرات بیخبر ...!
مخابرات یکی از شرکتهایی است که با وجود آنکه در بازار سهام به سرعت دادوستد میشود، اما اطلاعات شفافی از آن در اختیار معاملهگران نیست.
همچنین زمان برگزاری مجمع سال 86 و سود سالهای مالی 86هنوز پس از گذشت 6ماه و نیم مشخص نیست.
جابهجایی دو بلوک در بازار دیروز
در میان اخبار بازار روز گذشته میتوان به جابهجایی 3 بلوک «وبانک» ، «خبهمن» و «فخاس»اشاره کرد.بلوک «وبانک» که معادل 20میلیون سهم و به ارزش 24میلیارد ریال بود، روز گذشته جابهجا شد و با این کار ارزش معاملات هفتگی «وبانک» به 24میلیارد و 775میلیون ریال رسید.
همچنین ۱۰میلیون سهم «خبهمن» به ارزش بیش از ۸۵۰میلیون تومان بود.
از سوی دیگر معامله دو میلیون سهم فولاد خراسان به ارزش 950میلیون تومان در قالب جابهجایی بلوکی انجام شد،که اگرجابهجاییهای فوق از ارزش معاملات کسر شود، مخابرات 57درصد ارزش معاملات روز گذشته را از آن خود کرده است.
در حاشیه بازار
فعالیت معاملهگران بر شرکتهای سیمانی نیز براساس اخباری مانند اینکه «پس از آزادسازی قیمت سیمان نرخ آنها تغیر نخواهد کرد» یا «بحث صادرات سیمان منتفی است» کمرنگ شده است و منجر شده تا سهام سیمانیها افزایش قیمت نداشته باشند.
ارسال نظر