بازنشستگان لشکری با یک میلیون تومان، سهامدار غدیر می‌شوند

گروه بورس-علیرضا باغانی: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح از پرداخت ۵هزار سهم سرمایه‌گذاری غدیر به ارزش یک‌میلیون تومان به بازنشستگان لشکری خبر داد.

سردار حسین دقیقی، روز گذشته در گفت‌و‌گو با خبرنگاران افزود: «ساتا» معادل ۳میلیارد سهم سرمایه‌گذاری غدیر که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بورس تهران محسوب می‌شود را خریداری کرده که با توجه به ۵۵۰هزار بازنشسته‌ای که تحت پوشش این سازمان قرار دارد، هر یک از آنها ۵هزار سهم غدیر را به ارزش یک‌میلیون تومان می‌توانند دریافت نمایند.وی ادامه داد: این سهام به صورت قسطی به بازنشستگان واگذار می‌شود و سود سهام این شرکت سرمایه‌گذاری به صورت ماهانه یا سالانه در فیش حقوقی بازنشستگان منظور خواهد شد.وی درباره دلایل واگذاری این سهام گفت: از این طریق سرمایه‌های بازنشستگان وارد بورس خواهد شد و از ایجاد تورم نیز در جامعه جلوگیری می‌شود، ضمن اینکه با استفاده از این منابع هم وضعیت معیشتی بازنشسته‌ها بهبود پیدا می‌کند و هم قشر بزرگی از جامعه سهامدار می‌شوند.رییس هیات‌مدیره شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در پاسخ به این پرسش که آیا سهام غدیر در قالب سهام عدالت به بازنشستگان واگذار می‌شود، گفت: «ساتا» به عنوان متولی امور بازنشستگان خود نسبت به واگذاری سهام غدیر به آنان اقدام کرده است و بازنشستگان علاوه بر سهام غدیر سهام عدالت هم به طور جداگانه براساس قانون دریافت خواهند کرد.وی با بیان اینکه با پرداخت ۳۲۳میلیارد تومان به عنوان بخش نقدی معامله ۵۱درصدی غدیر، بزرگ‌ترین معامله بورس تهران به لحاظ پرداخت بخش نقدی رقم خورد، گفت: با واگذاری سهام غدیر به بازنشستگان لشکری، نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه می‌شود که رونق بورس را به دنبال دارد.دقیقی، NAV غدیر را ۲۳۶ تومان اعلام کرد و افزود: سهام غدیر باید به ارزش واقعی خود که رقمی معادل ۵۰۰ تا ۶۰۰تومان است، برسد، ضمن این که در طول هفته‌های گذشته هم نماد غدیر به‌رغم جو نامناسب معاملات و وجود صف‌های فروش، همواره وضعیت مناسبی را در بورس شاهد بوده است.

او با بیان این که «ساتا» از عرضه‌های غدیر در بازار حمایت کرده است، گفت: از زمان واگذاری سهام عمده غدیر به «ساتا» نماد غدیر در بورس تهران با صف‌های خرید مواجه شده که این اتفاق در شرایط خاص بازار رخ داده است.

وی درباره آخرین ترکیب هیات‌مدیره سرمایه‌گذاری غدیر گفت: «ساتا» ۳ کرسی از هیات‌مدیره غدیر را در اختیار گرفته که من به همراه دکتر فلاح و مهندس کاظمی نمایندگان این سازمان در هیات‌مدیره غدیر هستیم، ضمن این که دکتر برهانی و آقای شریفی هم از سوی بانک صادرات در هیات‌مدیره شرکت حضور دارند، همچنین مدیریت غدیر هم توسط هیات‌مدیره جدید ابقا شده است.مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح اعلام کرد: این سازمان به دنبال خرید چند پادگان از نهادهای نظامی است که با انجام این خریدها، اراضی مزبور به غدیر منتقل شده تا توسط هلدینگ ساختمانی این شرکت سرمایه‌گذاری به ارزش برسد و ما معتقدیم غدیر که توانایی ساخت برج بین‌المللی تهران را دارد، سرمایه‌گذاری مطلوبی در این اراضی مرغوب نیز خواهد داشت.وی با ذکر این نکته که «ساتا» سالانه رقمی بالغ بر ۲۵۰۰میلیارد تومان حقوق به بازنشستگان پرداخت می‌کند، گفت:‌ در حال حاضر شاید این حقوق‌ها کفاف معیشت بازنشستگان را نکند، اما با واگذاری سهام به بازنشستگان و مشارکت آنان در سرمایه‌گذاری‌ها، ضمن بهبود معیشت آنان از ایجاد تورم در جامعه جلوگیری می‌شود.

او درباره خرید اراضی نیروهای مسلح توضیح داد: با خرید این اراضی مشکل مسکن ۱۰۰هزار بازنشسته فاقد مسکن نیز که از سال ۷۶ به قبل بازنشسته شده‌اند، می‌تواند برطرف شود. وی از غدیر به عنوان ظرفی یاد کرد که مدیریت دارایی‌های «ساتا» را می‌تواند بر عهده گیرد و افزود: «ساتا» از دولت رقمی معادل ۵هزار میلیارد تومان مطالبات دارد که بخشی از این مطالبات به صورت تدریجی در حال پرداخت است و طبیعی است برای اداره این دارایی‌ها باید ظرفی ایجاد می‌شد تا بتوان با استفاده از آن ارزش افزوده اقتصادی ایجاد کرد. وی در پاسخ به این پرسش که فعالیت این سازمان از چه زمانی آغاز شده، گفت: تامین اجتماعی نیروهای مسلح پیش از این هویت اقتصادی نداشت، چرا که در دهه ۶۰ ، ۷۳میلیارد تومان از منابع صندوق صرف امور دیگری شد و این صندوق هویت اقتصادی خود را از دست داد، اما در حال حاضر مدتی است که به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی با هویت اقتصادی فعالیت می‌کند. وی گفت: ۱۷صندوق بازنشستگی در کشور فعال است که ۳ صندوق به عنوان مراکز اصلی فعالیت می‌کنند که در صورت مدیریت دارایی‌هایشان ضمن ایجاد ارزش افزوده اقتصادی به جای تزریق نقدینگی می‌توانند با ترغیب بازنشسته‌ها به سرمایه‌گذاری، از تورم جلوگیری کنند چون بر اساس آمار جهانی یک میلیارد دلار می‌تواند معادل ۵/۱۳درصد تورم ایجاد کند، اما صندوق‌ها را با مدیریت دارایی‌های خود می‌توانند به ثروت افراد تحت پوشش خود بیفزایند تا پرداخت مطالبات اثر تورمی نداشته باشد. وی تاکید کرد سودی پایدار خواهد بود که از محل سرمایه‌گذاری ایجاد شود و صندوق‌ها باید به این سمت هدایت شوند.

دقیقی در تبیین جایگاه صندوق‌های بازنشستگی در دنیا گفت: در ژاپن ۶۵درصد دارایی‌های کشور متعلق به صندوق‌های بازنشستگی است. سهم این صندوق‌ها از دارایی‌های موجود در آمریکا به ۵۵درصد می‌رسد، اما متاسفانه در ایران سهم این صندوق‌ها از دارایی‌های ملی کمتر از ۲ تا ۳‌درصد است.

وی درباره سیاست «ساتا» در تقسیم سود شرکت سرمایه‌گذاری غدیر گفت: برنامه ما این است که در مجمع عادی سالانه شرکت معادل ۷۰درصد از سود غدیر به سهامداران شرکت پرداخت شود.

وی گفت: ۵/۴میلیون نفر از اعضای خانواده بازنشستگان لشگری هم به نوعی از «ساتا» خدمات می‌گیرند که ارائه سهام به سرپرستان آنان می‌تواند موجب ترغیب اعضای خانواده به سرمایه‌گذاری در بورس شود.

وی گفت: حضور «ساتا» در ترکیب سهام‌داران غدیر و اطمینان بازار به آینده این شرکت موجب شد تا غدیر در رتبه نقدشونده‌ترین سهام قرار گیرد.

وی در پاسخ به پرسش«دنیای اقتصاد» درباره واگذای سهام مخابرات ایران به عنوان رد دیون دولت به «ساتا» گفت: دولت قرار است بابت رد دیون خود ۲۰درصد از سهام مخابرات ایران را به تامین اجتماعی نیروهای مسلح واگذار کند که مذاکرات مربوط به این واگذاری در حال انجام است. در صورت تحقق این واگذاری، «ساتا» پس از دولت دیگر سهام‌دار عمده «اخابر» خواهد بود، ضمن این که ۴/۹درصد از سهام پتروشیمی جم نیز بابت مطالبات ما از دولت در حال واگذاری به «ساتا» است.

وی گفت: سهام برخی از شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌ها نیز بابت رد دیون دولتی به «ساتا» واگذار خواهد شد.

دقیقی در پاسخ به این پرسش که آیا «ساتا» قصد مشارکت با کنسرسیوم خریدار ۴۲درصد از سهام تایدواتر خاورمیانه را دارد، گفت: ما در رقابت «حتاید» تا قیمت ۱۱۰۰تومان حضور پیدا کردیم، اما با رشد غیرمنطقی سهام تایدواتر از ادامه حضور خود در رقابت کناره‌گیری کردیم و اعتقاد ما هم این بود که تایدواتر در آن نرخ‌ها دارای ارزش نیست.

رییس هیات‌مدیره سرمایه‌گذاری غدیر درباره مجادله پتروشیمی و غدیر بر سر مالکیت در دو شرکت پتروشیمی مارون و زاگرس گفت: غدیر مدت‌ها قبل ۳۶درصد از سهام دو پتروشیمی یاد شده را از شرکت صنایع پتروشیمی خریداری کرده است، اما پتروشیمی معتقد است که سهام این شرکت را ارزان فروخته، ولی در نهایت این موضوع در مراجع قضایی مطرح شده که این مراجع هم رای به مالکیت غدیر در این شرکت‌ها دادند.

وی گفت: خرید سهام پتروشیمی زاگرس و مارون هیچ اشکال قانونی نداشته است و بابت این خریدار مبالغی به NPC پرداخت شده است، ضمن اینکه با ورود «ساتا» به ترکیب سهامداران شرکت دوستان ما در پتروشیمی مایلند که این مجادله هرچه زودتر پایان پیدا کند.

وی درباره حمایت «ساتا» از سهام غدیر گفت: حمایت ما از سهام این شرکت در قالب بازارگردانی نخواهد بود، بلکه ما سهام را به ارزش واقعی خود می‌رسانیم.

وی درباره دلایل واگذاری سهام غدیر از سوی بانک صادرات گفت: این بانک دولتی هم‌اکنون سهامدار ۲۶ درصدی غدیر است و تمایل به نگهداری سهام خود دارد، چون سهام غدیر توسط بانک صادرات به دلیل الزام بانک‌های دولتی به عدم سرمایه‌گذاری واگذار شد.

گفتنی است، با توجه به اختصاص ۲۰درصد از سهام مخابرات به سهام عدالت و واگذاری ۲۰درصد از سهام همین شرکت به «ساتا» بابت رد دیون دولتی و تملک ۲۰درصد شرکت توسط وزارت ارتباطات و فناوری، همچنین عرضه عمومی ۵درصد از سهام شرکت در بورس و واگذاری ۵درصد سهام شرکت به کارکنان مخابرات، تنها ۳۰درصد سهام مخابرات قابل واگذاری خواهد بود که با این وصف این میزان سهم باقی مانده «اخابر» ارزش مدیریتی نخواهد داشت.