خبر کارشناسان در نشست اتاق تهران تاکید کردند
مثبت بودن پیادهسازی طرح تحول اقتصادی بر بورس
گروه بورس- مسوولان و کارشناسان بازار سرمایه نشستی در اتاق تهران بر مثبت بودن آثار طرح تحول اقتصادی بر بازار سرمایه تاکید کردند. در این نشست با نام «آثار طرح تحول اقتصادی بر بازار سرمایه» که روز دوشنبه به همت کانون نهادهای سرمایهگذاری برگزار شد، مسوولان سازمان بورس، مدیران شرکتهای بورسی و کارشناسان بازار حضور داشتند.دکتر «علی صالحآبادی» در نشست آثار طرح تحول اقتصادی بر بازار سرمایه افزود: هماکنون کار گروه اقتصادی در حال بررسی آثار این طرح بر بازار سرمایه است؛ اما به طور کلی اثرات آن در این بازار مثبت خواهد بود. دکتر صالحآبادی اظهار داشت: مطالعات گستردهای در بحث اصلاح نظام یارانهها در حال انجام است تا اثرات آن بر فعالیتهای اقتصادی (کلان و خرد)، بودجه دولت، متغیرهای کلان اقتصادی (مانند تورم) و نحوه نظام بازتوزیع (نقدی یا غیر نقدی) مشخص شود. وی خاطر نشان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در بخش اثرات این طرح بر فعالیتهای بازار سرمایه به کمیتههای مختلف کمک میکند.وی به ابلاغ قانون اصل ۴۴ و برنامه چهارم اشاره کرد و گفت : اصول کلی در این قانونها مشخص شده است به طوریکه در راستای اجرای قانون اصل ۴۴، شرکتها به تدریج وارد بورس میشوند.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: در بحث واگذاری شرکتها مواد اولیه و محصول نهایی آنها مدنظر قرار گرفته است تا مشکلی در عرضه شرکتها به وجود نیاید.وی بابیان اینکه ساختار عمده بنگاههای اقتصادی که در فرآیند واگذاری قرار گرفتهاند، باید اصلاح شود، گفت: به عنوان مثال مشکلی در واگذاری عرضه سهام پالایشگاه اصفهان در بورس وجود داشت. دولت در گذشته نفت خام را به این پالایشگاه میداد و محصولات مختلفی را تحویل میگرفت. در این حالت پالایشگاه کارمزدی را از دولت دریافت میکرد.
دکتر صالحآبادی اضافه کرد: این موضوع نمایانگر آن است که سایر کشورها نیز موضوع تبعیض را در بخشهای مهم پذیرفتهاند و نباید در این طرح به آنها شوک وارد شود که این مهم مورد توجه سیاستگذاران قرار دارد.در ادامه «علی ثقفی»، دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری موضوع هدفمند کردن یارانهها در طرح تحول اقتصادی را مورد توجه قرار داد و گفت: آثار هدفمند کردن یارانهها در گذشته و حال به سمت تورم ناشی از آزادسازی است و از سوی دیگر مفهوم هدفمند کردن به صورت مشخص روشن نیست. بنابراین موضوع قیمتگذاری حتی با آزادسازی بسیار پیچیده میشود.
وی دو دلیل را برای تعیین قیمت عنوان کرد و افزود: باید در این مقوله کسانی که یارانه و ارز ارزان دریافت میکنند و نیز تبعات روانی مصرف عمومی است، مورد توجه قرار گرفته و بسیار مدبرانه و سنجیده عمل شود زیرا تبعات آن بسیار پیچیده خواهد بود. «ثقفی» تاکید کرد: در طرح تحول اقتصادی و موضوع هدفمند کردن یارانهها باید رابطه زنجیروار قیمتها با یکدیگر و آثار آن مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت زمانبندی دقیق
در ادامه این نشست «حجتالله صیدی»، قائم مقام سرمایهگذاری غدیر به نکات موجود در طرح تحول اقتصادی اشاره کرد وگفت: فازبندی موجود در این طرح باید با زمانبندی دقیقی همراه باشد و از طرفی این طرح آثار خرد و کلانی بر بازار سرمایه داشته و بهدلیل اینکه محورهای مطرح شده به سمت بازارسازی اقتصادی است. از این نظر قطعا آثار مثبتی بر بازار سرمایه خواهد داشت؛ زیرا بازار سرمایه فعال در اقتصاد باز کاراتر و پویاتر خواهد بود. صیدی عنوان کرد: همه محصولات بخش صنعت شامل سیمان و سنگآهن باید مشمول قیمتگذاری براساس بازار آزاد قرار گیرند؛ هر چند آثار منفی اجرای این طرح گریزناپذیر خواهد بود زیرا هر تحولی آثار خود را به دنبال دارد.
اقتصاد کشور نفتی است
«حسین ملاحسین آقا»، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ـ نیز در مورد آثار طرح تحول اقتصادی اظهار نظر کرد و گفت: اقتصاد کشور بوی نفت میدهد و هیچ فعالیتی را نمیتوان در کشور ردیابی کرد که از یارانه مستثنی باشد، بنابراین موضوعات اساسی که باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع اصلاح یارانهها است که اگر قرار باشد در کشور نظام یارانه اصلاح شود باید قیمت تولیدات ملی واقعی و شفاف باشد. وی تصریح کرد: در این صورت بازار تولید شفاف شده و بانکها نقش واقعی خود را پیدا میکنند و نظام توزیع و خدمات خود به خود شکل خواهد گرفت همچنین پول ملی کشور ارزش واقعی خود را خواهد یافت. وی ابراز نگرانی کرد که در صورت اصلاح یارانهها در جامعهای که درصدی از افراد از یارانهها برخوردار نمیشوند یا سهام عدالت در دست آنها نیست چه اتفاقی میافتد. رییس هیات مدیره شرکت بورس کالا با طرح این سوال ادامه داد: اگر یارانهها در کشور اصلاح شود، آیا این آمادگی در تصمیم گیری و قانونگذاری وجود دارد و اینکه چه نظامی برای اداره کردن یک فضای رقابیت در سیستم وجود دارد.
ارسال نظر