شماری از کارشناسان کارگزاری بانک کشاورزی به تازگی از بازار سرمایه مالزی بازدید کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی‌شرکت کارگزاری بانک کشاورزی، «یوسف‌هاشمی»، مدیر تحقیق و مشاوره شرکت یاد شده با اعلام مطلب فوق افزود: کارگزاری بانک کشاورزی به منظور ارتقای سطح علمی‌کارشناسان فعال در بازار سرمایه خود اقدام به اعزام آنها به کشور مالزی برای جذب دستاوردها و تجارب از بازار مالی کشور یاد شده به بورس ایران کرد.

وی با اشاره به این مطلب که چنین اقداماتی می‌تواند دیدگاه‌های مثبت و سازنده‌ای را برای شکوفایی بازار سرمایه کشورمان فراهم کند، اظهار داشت: انتقال تجارب از بازارهای مالی کشورهای در حال توسعه می‌تواند زمینه تحول در بازار سرمایه ایران را موجب شود.

وی دامنه نوسان مثبت و منفی ۳۰درصد را از جمله مزایای بورس مالزی دانست و افزود: دامنه نوسان در بورس مالزی در دو مقطع بازار آنها (صبح و عصر) فعال بود که این امر می‌تواند مانع ایجاد صف‌های خرید و فروش طولانی شود.

وی نقدشوندگی سهام در بورس مالزی را از دیگر مزایای آن بازار دانست و گفت: مطابق با قانون بازار سرمایه آن کشور، سهم شرکت‌های بورسی (شناور آزاد) حداقل ۲۵درصد باید در بورس معامله شود.

به گفته‌ هاشمی، از آنجایی‌که حجم کف و سقف معاملات در بورس مالزی بالا است؛ لذا قوانین بازار سرمایه مالزی برای گزارش‌دهی شرکت‌ها سختگیرانه و تنها به یکسری گزارش‌های اجمالی تکیه نمی‌کنند و بیشتر به اطلاعیه‌هایی مثل خرید مواد اولیه و غیره دقت دارند. وی تصریح کرد: زمان‌بندی و صحت اطلاعات اهمیت بسیار زیادی را در بورس مالزی به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در صورتی‌که گزارش‌های شرکت‌ها دقیق و به موقع نباشد، جریمه‌های سنگین نظیر شش ماه تعلیق و اخراج از بورس برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.

وی به ادغام گسترده بازارهای اولیه و ثانویه بورس مالزی برای ورود به بازارهای جهانی یاد آور شد و گفت: به دستور نخست وزیر کشور مالزی بازارهای اولیه و ثانویه بورس آن کشور برای ورود به بازارهای جهانی در حال ادغام هستند. هاشمی‌تصریح کرد: برای انجام این مهم شرکت‌های بورسی آن کشور بر اساس نوع فعالیت، نوع سرمایه و غیره در اندازه‌های مختلف طبقه‌بندی شده‌اند.