گروه بورس - رییس سازمان خصوصی‌سازی در اظهارنظری که به نظر می‌رسد در نوع خود کم‌سابقه و قابل‌توجه است، اعلام کرد که سهام جدید با توجه به کشش بازار وعرضه و تقاضا یکی پس از دیگری انجام خواهد شد.

به نوشته خبرنگار ما، پیش از این مقامات سازمان خصوصی‌سازی از سوی رسانه‌ها و کارشناسان نسبت به کم‌توجهی درخصوص شرایط عمومی بازار و عرضه‌های فزاینده‌ (با توجه به نبود تقاضا) مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. پیش‌از این کارشناسان بیان کرده‌اند که سازمان خصوصی‌سازی واقعیت مکانیزم‌های بازار را مدنظر قرار نداد و عرضه‌های فزاینده‌ای را پیش گرفت،اما دیروز رییس سازمان خصوصی‌سازی از واقعیتی با عنوان «کشش بازار» سخن گفت که این قابل‌توجه است. البته دراین میان نیز برخی بر این باورند که با توجه به طولانی شدن زمان میان دو عرضه سهام در بازار، چنین رویکردی صورت گرفته است که از این بعد هم درخور توجه است. اما اینکه سازمان خصوصی‌سازی کشش بازار را مدنظر قرار داده، نشان می‌دهد «خصوصی‌سازی بازار‌محور‌ » بر «خصوصی‌سازی بودجه محور»‌ ارجح است.

با تصویب قانون اصل ۴۴ موانع موجود در واگذاری شرکت‌ها برطرف شده و شرکت‌های مشمول با توجه به کشش بازار یکی پس از دیگری وارد می‌شوند. غلامرضا حیدری کرد زنگنه، رییس سازمان خصوصی‌سازی، در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت عرضه بانک ملت در بورس افزود: اساسنامه بانک‌ها در مجمع به تصویب رسیده و تنها امضای مسوولان مجمع باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: بازنشستگی بانک‌ها نیز مشکل جزئی دارد که در صورت برطرف شدن آن، بانک‌ها وارد بورس می‌شوند. همچنین ارائه صورت‌های مالی بانک‌ها نیز در حال برطرف شدن بوده که امیدواریم هر چه سریع‌تر این مسائل برطرف و بانک‌ها وارد بورس شوند.

زنگنه از ارائه زمان دقیق ورود بانک‌ها به بورس خودداری و اظهار امیدواری کرد تا پایان تابستان شاهد ورود بانک‌ها در بورس باشیم.

رییس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به واگذاری۸۰‌درصد شرکت‌های صدر اصل ۴۴ در بورس گفت: بخش زیادی از ارزش بورس کشور مربوط به شرکت‌های صدر اصل ۴۴ است و تاکنون ۸۰‌درصد این شرکت‌ها واگذار شده و تنها سهم دولت باقی مانده است. وی با اشاره به وجود موانعی در اجرای اصل ۴۴ تصریح کرد: با تصویب قانون اصل ۴۴ مشکلات موجود برطرف شده و در حال حاضر مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد که با توجه به کشش بازار و عرضه و تقاضا شرکت‌های مشمول اصل ۴۴ یکی پس از دیگری عرضه می‌شوند، علاوه‌بر این ایجاد عزم ملی در کشور در مورد خصوصی‌سازی و تقویت بورس و بازار از دیگر مواردی است که موجب رونق بورس خواهد شد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به واگذاری‌های ضعیف در بخش کشاورزی و با بیان اینکه استقبال از بخش کشاورزی به علت بازدهی، ضعیف است، خاطرنشان کرد: امسال شاهد واگذاری‌های شرکت‌های کشت و صنعتی به بخش خصوصی خواهیم بود.

وی به جلسه خود با وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: قرار شده است فردی برای خصوصی‌سازی بخش کشاورزی انتخاب شده تا به امر خصوصی‌سازی رسیدگی کرده و خصوصی‌سازی در این بخش سرعت یابد.