«دنیای‌اقتصاد» رسانه کانون کارگزاران

گروه بورس: کانون کارگزاران بورس نیز در اولین مجمع عمومی این نهاد مهم بازار سرمایه، «دنیای‌اقتصاد» را به عنوان روزنامه کثیرالانتشار یا رسانه خود برگزید.

به گزارش خبرنگار ما، به این ترتیب بعد از شرکت بورس اوراق بهادار،کانون سهامداران حقیقی، کانون کارگزاران به عنوان نهادی متعلق به قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین خبرگان مالی بازار سرمایه کشور، دنیای‌اقتصاد را به عنوان رسانه اقتصادی خود انتخاب کرد. همچنین پیش از این نیز بهترین ناشران بازار سرمایه نظیر شرکت مس، خودرو خراسان، خوزستان و ده‌ها شرکت دست به چنین انتخابی زده‌اند. طی هفته جاری کمیته اجرایی بازار فرابورس هم این اعتماد را به دنیای‌اقتصاد کرد و آن را جهت انتشار اطلاعیه‌های خود برگزید. دنیای‌اقتصاد هم همواره با اتخاذ رویکردهای کارشناسانه و نقادانه، خود را مقید به آگاهی‌رسانی دقیق و منصفانه اطلاعات بازار برای توزیع همسان و یکسان اطلاعات و اخبار می‌داند.

گروه بورس- روز شنبه یکی از مهم‌ترین نهادهای بازار سرمایه اولین مجمع عمومی سالانه خود را برگزار کرد.

کانون کارگزاران بورس که از نیمه مهرماه سال گذشته فعالیت خود را با ۱۰۵ عضو آغاز کرد، مجمع سالانه خود را با حضور ۶۴ کارگزار، معاون سازمان بورس و رییس سازمان خصوصی‌سازی برگزار کرد.

در این جلسه پس از قرائت گزارش هیات‌عامل، ارائه صورت‌های مالی و تصویب آنها و قرائت گزارش حسابرس و بازرس قانونی اعضای جدید شورای عالی کانون کارگزاران شامل کارگزاری مفید، کارگزاری بانک سپه و کارگزاری سهم‌اندیش انتخاب و معرفی شدند.

همچنین موسسه حسابرسی هشیار بهمند به عنوان حسابرس و بازرس قانونی و روزنامه دنیای‌اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی کانون برگزیده شد.

کانون جلب اعتماد

در این جلسه دکتر علی‌اصغر کبوته، دبیر کل کانون کارگزاران درباره اهداف مهم این کانون اظهار داشت: کمک به ایجاد بازار اوراق بهاداری عادلانه، رقابتی و کارآ در کشور به منظور جلب اعتماد سرمایه‌گذاران هدف مهمی است که تاکنون به آن پرداخته شده و بعد از این هم در مرکز توجه کانون قرار خواهد گرفت.

وی ارتقای اعتبار اعضا و کانون و اشخاص وابسته به اعضای نزد سرمایه‌گذاران، تنظیم امور و اعتلای حرفه اعضا، بهبود و گسترش خدمات، افزایش دانش تخصصی، تنظیم روابط بین اعضای کانون و اجرای وظایف قانونی را از دیگر اهداف کانون معرفی کرد.

کبوته درباره اهم اقدامات و تصمیمات کانون کارگزاران بورس خاطرنشان کرد: در بخش ساختاری اقداماتی چون انتخاب هیات رییسه و سخنگوی شورا، تدوین ساختار سازمانی، راه‌اندازی سیستم‌های بانک‌های اطلاعات و اتوماسیون‌دبیرخانه، تدوین و تصویب بودجه ۸۶، تشکیل دبیرخانه و ستاد کانون، انتخاب اعضای هیات عامل، پیگیری تعاونی مسکن اعضا، تدوین و تصویب برنامه ۵ ساله، تهیه آرم، دریافت وجه حق عضویت متغیر و ورودیه از اعضا، تکمیل مجدد اعضای هیات عامل، خرید اثاثیه و لوازم، برگزاری سمینار آموزش معاملات آتی، پیگیری موضوع کاهش نرخ تسهیلات دریافتی توسط شرکت بورس، خرید سیستم حسابداری، ایجاد سایت کانون، اقدام جهت اخذ معافیت کانون از پرداخت مالیات، پیگیری تهیه و تدوین ساختار و مدل نمونه کارگزاری صورت گرفته است. دبیرکل کانون کارگزاران ادامه داد: در حوزه آیین‌نامه‌ها نیز بررسی موضوع تخفیفات و صدور آیین‌نامه، تدوین و تصویب آیین‌نامه‌های استخدامی، عضویت، دستورالعمل برگزاری جلسات هیات حل اختلاف و سازش و نحوه تامین درآمد‌های کانون انجام شد.

کبوته درباره تعداد پرونده‌های مطرح شده در کمیته‌ سازش در سال جاری گفت: تاکنون ۴۱ پرونده ارجاعی، ۳۰ پرونده بررسی شده و ۱۶ پرونده مختومه مطرح شده است. وی سپس به برنامه‌های آتی کانون کارگزاران اشاره کرد و اظهار داشت: کانون در سال جاری برنامه بلند مدت ۵ ساله خود را پس از تشکیل جلسات متعددی تدوین و تصویب کرده که هم‌اکنون مراحل اجرایی آن آغاز شده و متعاقب آن بودجه سال ۱۳۸۷ نیز مورد بررسی شورای کانون قرار خواهد گرفت. وی ادامه داد: تدوین و تصویب برنامه مزبور این خاصیت مهم را دارد که وضعیت کانون را در راه اعتلای حرفه کارگزاری مشخص و معین می‌کند و بدیهی است این برنامه نیاز به توسعه یا تکمیل یا اصلاح داشته باشد.

مشارکت کمرنگ کارگزاران در کانون

کبوته با بیان این مطلب که کانون در راه رسیدن به اهداف خود دارای مشکلات و موانعی است به مشکلات پیش روی کانون کارگزاران اشاره کرد و گفت: ساختمان اداری محل استقرار فعلی کانون از شرایط مناسبی برخوردار نیست و متاسفانه امکان تهیه محل مناسب نیز با توجه به محدودیتی که در منابع مالی کانون وجود دارد، میسر نیست. وی ادامه داد: به لحاظ نوپا بودن کانون، جامعه اقتصادی کشور به خصوص دست‌اندرکاران بازار سرمایه شناخت روشنی از کانون و اهداف آن ندارند که نیل به آن، نیاز به زمان و فعالیت گسترده‌تر در بخش روابط عمومی دارد.

دبیر کل کانون کارگزاران بورس تصریح کرد: میزان مشارکت اعضا در فعالیت‌های کانون بسیار کمرنگ است و نهادهای مدنی نظیر کانون در صورتی می‌توانند اعتلا یابند که تمامی اعضای آن با علاقه‌مندی، تخصیص وقت و حتی نیرو و منابع مالی پیگیر پیشرفت آن باشند که در این رابطه از کلیه اعضا همکاری و مشارکت بیشتری مورد انتظار است.

لزوم تغییر نگاه بورس به کارگزاران

همچنین خسرو پورمعمار، رییس شورای عالی کانون کارگزاران در مجمع سالانه کانون کارگزاران بورس اظهار داشت: از زمان آغاز فعالیت کانون (۱۴ مهرماه سال گذشته) تاکنون بخش عمده‌ای از برنامه‌های ۱۸ ماهه کانون اجرا شده و برنامه ۴ ساله در آینده بهره‌برداری خواهد شد.

وی با بیان این مطالب که نیمی از ۱۵۹میلیون تومان حق عضویت اعضا خرج شده است، گفت: ۷۹میلیون درآمد مازاد صرف خرید اوراق مشارکت شد تا برای خرید ساختمان کانون اقدام شود، اما به دلیل رشد قیمت مسکن چنین برنامه‌ای محقق نشد و از طرف دیگر قول سازمان بورس در واگذاری ساختمان عملی نشد و از دریافت‌ مبلغی از ماده ۵۷ نیز تاکنون نشانه‌ای نیست.

پورمعمار در رابطه با برنامه‌های آتی کانون کارگزاران اظهار داشت: راه‌اندازی کمیته‌های سازش، کمک به اعضا ، تجدید نظر در اساسنامه و ساختار کانون، تکمیل آیین‌نامه و آموزش و آزمون و تحقیقات و اطلاع رسانی از برنامه‌های آینده کانون است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود به جای نظارت چند باره، با ایجاد یک شرکت نظارت بر عملکرد شرکت‌های کارگزاری به صورت متمرکز صورت گیرد.

پورمعمار ادامه داد: چرخش نگاه سازمان بورس به کارگزاران الزامی است؛ چرا که کارگزاران با این سازمان زبان مشترکی ندارند.

مرز کارگزاران از بین برود

در جلسه یادشده دکتر قاسم محسنی‌دمنه معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اظهار کرد: در حال حاضر تعداد کارگزاری‌های بورس اوراق بهادار بیشتر از کارگزاری‌های بورس کالاست که باید مرزهای بین کارگزاری‌ها از میان رفته و مانعی برای فعالیت کارگزاری‌هایی که مایلند در بورس کالا فعالیت کنند، وجود نداشته باشد.

وی اضافه کرد: باید شرایط احراز مرزهای غیرتعرفه‌ای برداشته شود تا افراد واجد شرایط بتوانند فعالیت کنند همچنین کارگزاری‌ها باید در جهت سیاست‌های مورد انتظار سازمان حرکت کرده و تجهیزات نرم افزاری، سخت‌افزاری، تالار اختصاصی، نیروی انسانی کافی و سیستم اینترنتی داشته باشند. وی بیان کرد: در حال حاضر حجم معاملات خرد برای رتبه‌بندی کارگزاران در نظر گرفته می‌شود؛ زیرا معاملات خرد، وضعیت شرکت‌های کارگزاری را از نظر مشتری محوری نشان می‌دهد. همچنین معیارهایی وجود دارد که کانون بتواند از آنها استفاده کرده و کارگزاری‌ها را رتبه‌بندی و آنها را تشویق کند تا در جهت آن، معیارهای خود را ارتقا دهند.

محسنی در ادامه از اصلاح و بازنگری در آیین‌نامه بند ج ماده ۱۵ برنامه چهارم توسعه و ارسال به هیات دولت خبر داد.

وی در ادامه با اشاره به تصویب دستورالعمل تبلیغات گفت: این دستورالعمل به منظور تبلیغ کارگزاران و اعلام متنوع بودن و رتبه بالای آنها تصویب شده است.

عرضه سهام در بورس‌های خارجی

غلامرضا حیدری کرد زنگنه رییس سازمان خصوصی‌سازی نیز با حضور در اولین مجمع سالیانه کانون کارگزاران اظهار داشت: کارگزاران بورس موفق شدند تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کرده و موجب رونق بازار سرمایه شدند که جا دارد بازار سهام کشور در فدراسیون بین‌المللی بورس‌های جهان جایگاه شایسته‌ای داشته باشد.

وی با بیان این مطلب که بورس ایران هنوز فاصله زیادی با استانداردها دارد، افزود: به‌‌‌رغم رشد ۲ برابری ارزش بازار سهام ایران، نسبت این بازار در تولید ناخالص ملی ۲۰درصد است در حالی که در برخی کشورها این نسبت ۱۴ برابر است.

کرد زنگنه دورنمای بازار سرمایه را با توجه به حجم عظیم واگذاری‌‌ها مثبت دانست و گفت: با قانون سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی که ظرف یکی دو هفته آینده ابلاغ خواهد شد، تحولات گسترده‌ای رخ خواهد داد، به طوری که سازمان خصوصی‌سازی اجازه خواهد یافت از خدمات بانک‌های سرمایه‌گذاری جهت عرضه سهام در بورس‌های خارجی استفاده کند.

رییس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: از سوی دیگر با ابلاغ قانون، مشکل عدم حضور شرکت‌های تعاونی در بورس برطرف خواهد شد و شرکت‌های تعاونی سهامی عام خواهند توانست مورد پذیرش بورس قرار گیرند.