بزرگترین خصوصیسازی ایران در راه است
زمزمه معامله ۲۱۰۰ میلیارد تومانی در بورس تهران
دنیای اقتصاد- زمزمههای جدید در بازار سهام کشور، از انجام یک معامله قریبالوقوع پرده برمیدارد که در صورت تحقق، رکورد جدیدی را برای بزرگترین (بیشترین ارزش) معاملات بورس تهران در روزهای گرم بازار سهام در تابستان سال ۸۷ ثبت میکند.این خبر مربوط به فروش بیش از ۷۰درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری غدیر به عنوان دومین شرکت سرمایهگذاری ونهمین شرکت در بورس تهران است. زمزمههای معامله جدید ۲۱۰۰ میلیارد تومانی در بورس تهران
گروه بورس: محسن ایلچی - زمزمههای حرفهای ها در مجاری و شبکه گسترده کارگزاری در بازار سهام کشور، از انجام یک معامله قریبالوقوع پرده برمیدارد که در صورت تحقق، رکورد جدیدی را برای بزرگترین (بیشترین ارزش) معاملات بورس تهران در روزهای گرم بازار سهام در تابستان سال ۸۷ ثبت میکند.
این خبر مربوط به فروش بیش از ۷۰درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری غدیر به عنوان دومین شرکت سرمایهگذاری ونهمین شرکت در بورس تهران است.
مدتی است که کارگزاران خبره بورس تهران میگویند: «خبری در راه است» و سپس ادامه میدهند: «شرکت سرمایهگذاری غدیر که با فروش هر سهم ۵۴۰ تومانی خاطره ماندنی در اذهان خریداران سهام برجای گذاشته است، تصمیم دارد حدود ۷۵درصد از سهم خود را بفروشد.»
این خبر به ویژه بعد از آن در بازار سهام کشور بیشتر انعکاس پیدا کرد که رییسجمهور دکتر احمدینژاد با بنگاهداری بانکهای دولتی به شدت مخالفت کرده و به مدیران آنها توصیه کرد که داراییهای غیرمولد خود را به فروش برسانند، اما این فقط کافی نبود که این خبر در بورس اشاعه پیدا کند. بعد از آن که بانک مرکزی در بسته معروف به سیاست پولی، به صراحت، بانکها را از شرکتداری منع کرده و آنها را به فروش سهام در اختیار شرکتهای سرمایهگذاری وابسته، رهنمون کرد. بانک صادرات، سهامدار اصلی شرکت سرمایهگذاری غدیر به تصمیم خود شتاب داد و این موضوع را پیگیری کرد.
حجتا... صیدی، قائم مقام شرکت سرمایهگذاری که بعد از تحولات گسترده اخیر مدیریتی در غدیر نیز سمت خود را حفظ کرد، در این باره میگوید: «مذاکراتی برای فروش سهام شرکت قبلا وجود داشته و قبلا این مذاکرات جدی بود و هماکنون نیز این مذاکرات ادامه دارد. ولی تصمیمگیر نهایی برای فروش سهم شرکت بانک صادرات است و سهامدار مدیریتی و مالکیتی است که تصمیم میگیرد چه درصدی از سهم و در چه زمانی آن را به فروش برساند.»
وی در پاسخ به این سوال که چه انگیزهای برای فروش سهام غدیر وجود دارد، تحلیلهای بازار را در خصوص خواسته دولت تایید میکند و ادامه میدهد: «خریداران مناسبی برای سهام شرکت وجود دارد.»
اما سوال روز بازار درباره این معامله بزرگ این است: «خریدار کیست؟» «صیدی» میگوید: «خریدار وجود دارد، اما تا زمان انجام قطعی معامله هیچ چیزی را نمیتوان اعلام کرد.»
هماینک در بازار سهام کشور تعداد خریداران با بنیه مالی به ارزش ۲۱۰۰میلیارد تومان بسیار بسیار معدود است؛ چرا که اگر خریدار فقط بخواهد ۲۰درصد از ثمن معامله را در ابتدا بپردازد باید حدود ۴۲۰میلیارد تومان بپردازد، حال چه نهادی چنین پول نقدی دارد؟
بعد از انتشار این خبر در بورس تهران ارزش سهام شرکت غدیر با سرمایه ثبتی ۶۰۷میلیارد تومان روند صعودی داشته است. به طوری که از حدود یک ماه قبل بهای هر سهم این شرکت از ۱۵۰تومان به ۸/۲۸۰تومان رسیده است و رشدی بیش از ۸۷درصد را تجربه کرده است. مسوولان شرکت غدیر چنین رشدی را ناشی از ارزش ذاتی بالای سهم خود میدانند، اما نباید فراموش کرد بازار تصور میکند بعد از انجام معاملات بزرگ، ارزش این سهم تقویت میشود.
بر اساس آمارهای موجود در آخرین گزارش شرکت (۳۱/۲/۸۷) خالص ارزش دارایی (NAV) هر سهم شرکت ۲۹۲تومان اعلام شده است. هماکنون بر اساس ارزش روز قیمت سهام در بورس تهران، ارزش جاری غدیر حدود ۱۷۰۰میلیارد تومان است که ۷۵درصد ارزش سهم خرد آن، حدود ۱۳۰۰میلیارد تومان است. افزون بر این، بر اساس دادههای موجود در آخرین گزارش پرتفوی غدیر، ارزش پرتفوی این شرکت ۶۸۰میلیارد تومان است. چنانچه این معامله انجام شود، اولین اقدام جدی دولت برای محدود کردن بانکهای دولتی در مسیر بنگاهداری است. باید دید بورس تهران در روند فروش داراییهای مالی بانکها یعنی عرضههای جدید، چه واکنشی از خود نشان میدهد؟
ارسال نظر