گروه بورس- اعظم شریفی: ارزش بازار گروه سیمانی طی 40روز گذشته 10درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار ما، ارزش بازار این گروه که ۵/۹درصد ارزش بازار کل بورس را به خود اختصاص داده است، از ابتدای اردیبهشت ماه تا دهم خرداد ماه از ۴۲۰۰میلیارد تومان به ۴۶۴۶میلیارد تومان رسیده است. ارزش معاملات سهام ۲۷شرکت از ۳۱شرکت گروه سیمان که طی این دوره دادوستد شدند بیش از ۶۲۱میلیارد و ۶۷۳میلیون ریال بود که معادل هشت‌درصد معاملات کل بورس را از آن خود کرد. این در حالی است که طی یک ماه گذشته نیمی از شرکت‌های سیمانی به مجمع رفته و تقسیم سود نیز کرده‌اند و به این ترتیب یکی از پرمعامله‌ترین و پرطرفدارترین گروه‌های فعال در بازار سرمایه بودند. تعداد سهامی که سهامداران این گروه از ابتدای اردیبهشت ماه خرید و فروش کردند در مجموع ۶درصد سهام معامله شده کل بازار بوده است. گروه سیمانی در این مدت سه‌هزار و ۳۴۷خریدار داشت که در هفت‌هزار و ۲۰۲دفعه سهام این گروه را دادوستد کردند. به این ترتیب این سهامداران حدود سه درصد خریداران بازار در این دوره زمانی بودند.
این اعداد و ارقام می‌توانست بیانگر رشد دوباره گروه سیمانی به عنوان گروهی که زمانی 35درصد ارزش بازار بورس را در اختیار داشت، باشد؛ اگر اخباری که همیشه در معاملات این گروه تاثیرگذار بوده است تا اندازه‌ای رنگ واقعیت به خود می‌گرفت.
گروه سیمانی که از سه سال پیش همواره شایعه خارج شدن از سبد حمایتی را داشته است، به دارایی‌ای پر از بیم و امید برای سهامداران خود تبدیل شده است. سهامدارانی که روزگاری شاهد درخشش سهام خود بودند، در نیمه‌های اردیبهشت ماه بار دیگر امیدوارانه به بورس بازگشتند؛ اما امروز که ۱۰روز از خرداد ماه گذشته، سیمان هنوز از سبد حمایتی خارج نشده است. زمزمه خروج سیمان از سبد حمایتی که این بار از سوی وزیر صنایع و با قاطعیت اعلام شده بود، دلیل خوبی بود تا شاخص گروه سیمان به یک باره مثبت شود. شاخص این گروه که در ابتدای سال کار خود را با کاهش آغاز کرده بود، در روز هشتم اردیبهشت ماه با رشد ۰۴/۰درصدی، سیر صعودی خود را آغاز کرد.
این رشد کوتاه اما کار خود را آرام‌آرام ادامه داد تا با تشکیل صف‌های خرید برای گروه سیمانی این بار به رشد 76/2درصدی در 22اردیبهشت ماه برسد. عدد شاخص گروه نیز که از ابتدای سال با عملکرد منفی به زیر 9/180واحد رسیده بود، در این روز بار دیگر به 3/180واحد رسید.
رشد شاخص گروه سیمانی از ابتدای شروع زمزمه خروج سیمان از سبد حمایتی البته تا امروز ادامه پیدا کرده است. در حالی که اخبار مورد تایید خروج سیمان از سبد حمایتی بار دیگر جای خود را تنها به احتمال افزایش قیمت فروش هر تن به مبلغ ۴۸۵۰۰تومان داده است. هر چند همین مساله نیز در سخنان اخیر مسوولین وزارت صنایع و بازرگانی کمرنگ‌تر از گذشته شده است، به هر حال معاملات گروه سیمانی هشتم خرداد ماه نیز با ۴۲/۱درصد مثبت، شاخص این گروه را به ۲/۱۹۵واحد رساند.
هر چند بنابر نظر کارشناسان خروج سیمان از سبد حمایتی نیازمند مطالعات بیشتر و حداقل 6ماه فرصت است؛ اما به نظر می‌رسد شرکت‌های سیمان نیز عملا برنامه‌ها و طرح‌های خود را تا اعلام این خبر متوقف کرده‌اند. این طرح‌ها که برای دو سال در این شرکت‌ها برنامه‌ریزی شده بود اکنون پس از گذشت سه یا چهار سال همچنان به دلیل آنچه که «کمبود نقدینگی» خوانده می‌شود، متوقف مانده است.
حتی افزایش سرمایه این شرکت‌ها نیز با توجیه ادامه فعالیت طرح و توسعه برای سهامدارانی که هنوز سیمان را در سبد حمایتی می‌بینند، هیچ توجیهی ندارد. به هر حال شایعات گروه سیمانی در نیمه اردیبهشت ماه با توجه به برگزاری مجامع این گروه بار دیگر نگاه سهامداران مشتاق را به این گروه به همراه داشت و باعث شد نماد بیشتر شرکت‌ها با توجه به تقسیم سود خود همچنان با افزایش قیمت بازگشایی شوند. البته امسال با وجود تقسیم سود مناسب شرکت‌های خودرویی، سرمایه‌گذاران به دنبال خرید سهامی سیمانی‌ها حتی بعد از مجامع هستند؛ چرا که شرکت‌های سیمانی با وجود تقسیم سود برخلاف گروه خودرویی با افزایش قیمت بازگشایی شدند.
این در حالی است که آزادسازی سیمان نه تنها قیمت سهام این گروه را بلکه EPS این شرکت‌ها را با تعدیل‌های باورنکردنی همراه خواهد ساخت. همچنین میانگین موزون P/E این گروه نیز 9 است.
ورود سیمانی
با بروز شایعات در مورد تغییر نرخ سیمان یا تحقق آرزوی درازمدت آنها برای خروج سیمان از سبد حمایتی منابع سرمایه‌گذاران عمده راهی گروه سیمانی شد و این نمادها پس از مدت‌ها سکون به صدر پرتقاضاترین سهام بازار راه یافتند. نخستین نمادی که از گروه سیمانی وارد 10 شرکت پرتقاضای بازار شد، سیمان خزر بود که به مدد طرح افزایش ظرفیت خود به چهارهزار تن در روز و قیمت بسیار پایین آن در هشتم اردیبهشت ماه شاهد صف خریداری به ارزش 177میلیون ریال شد. پس از آن نیز با یک روز تاخیر سهام فارس و خوزستان با 60 تقاضای خرید به ارزش 341میلیون تومان به جمع بزرگان بیشترین تقاضا پیوست. روز 18 اردیبهشت ماه هفت شرکت سیمانی در صدر بیشترین تقاضای خرید قرار گرفتند و در مجموع ارزش 1361تقاضای خرید سهام این شرکت‌ها به 63میلیارد و 607میلیون ریال رسید. به این ترتیب 81درصد از تقاضای این روز برای خرید سیمانی‌ها بود. این در حالی است که روز پنج‌شنبه همچنان سه شرکت سیمان تهران، سیمان سپاهان و سیمان فارس و خوزستان در بین پرتقاضاترین سهام بازار سرمایه بودند که 15درصد تقاضای بازار را داشتند. طی این دوره سیمان تهران بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است. در دوره مزبور تعداد 83میلیون و 222هزار و 36سهم سیمان تهران از سوی 537خریدار و در 1153 دفعه دادوستد شد. ارزش معاملات سهام سیمان تهران طی این دوره به 347میلیارد و 192میلیون ریال رسید. به این ترتیب سیمان تهران پرمعامله‌ترین و پرطرفدارترین سهم گروه سیمانی نیز بود و بیشترین حجم معاملات سهام را نیز داشت. سیمان مازندران نیز البته با فاصله زیاد رتبه دوم را با تعداد 671/9میلیون سهم معامله شده، ارزش 271/74میلیون ریال داشت. این درحالی است که سیمان داراب طی دوره یک و نیم مزیور بیشترین بازدهی مثبت را کسب کرد. این شرکت بازدهی مثبت 3/66درصد را طی این دوره تجربه کرد. در حالی که جمع معاملات آن 282میلیون ریال بود.
گران‌ترین سهام این گروه نیز به ترتیب سیمان قائن، سیمان اصفهان و سیمان هرمزگان بودند.