عضو هیاتمدیره سازمان بورس خبر داد
راهاندازی فرابورس؛ هفته سوم مرداد ماه
گروه بورس- معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس از ثبت قانونی بازار فرابورس تا هفته سوم مرداد ماه خبر داد.
دکتر سیدعلی حسینی در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» گفت: بر اساس برنامه زمانبندی که برای راهاندازی بازار فرابورس تعریف شده، تلاش میکنیم که شرکت را به لحاظ قانونی به ثبت برسانیم، ولی راهاندازی و شروع فعالیت این شرکت نیاز به تجهیز شدن، تعریف ساختار و... دارد.
وی در مورد سرمایه اولیه و ترکیب سهامداران شرکت نیز اضافه کرد: مطابق مجوزی که شورای بورس صادر کرده، سرمایه اولیه شرکت ۵۰میلیارد ریال است که ۸۰ درصد سهامداران حقوقی و ۲۰ درصد مابقی هم از طریق پذیرهنویسی خواهد بود.
وی درباره پیشبینی خود از میزان استقبال از این بازار گفت: موسساتی که تصمیم به راهاندازی این بازار گرفتهاند، به سودآوری و پررونق بودن این بازار معتقدند، اما به دلیل جدید بودن این بازار لازم است که فرهنگسازیهای لازم نیز انجام شود.وی اضافه کرد: سعی بر این است که شرایطی فراهم شود تا شرکتهای بیشتری برای مشارکت و توسعه این بازار مشارکت کنند. در همین رابطه حسین خزلی خرازی، مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی که یکی از اعضای هیات اجرایی است نیز در گفتگویی با «فارس» گفت: طبق مصوبه ۲۰ اسفند سال گذشته شورای عالی بورس، تقسیمبندی مشارکت کنندگان بازار فرابورس در قالب مالکیت ۲۰درصدی شرکت بورس، مالکیت حداکثر ۶۰درصدی نهادهای مالی مانند بانکها، بیمه، شرکتهای سرمایه گذاری و کارگزاریها و ۲۰درصدی اشخاص حقوقی از طریق پذیرهنویسی بود. وی ادامه داد: بر این اساس سازمان بورس فراخوانی را برای موسسین ارسال کرد که بر اساس گزارش عضو هیأت مدیره سازمان بورس در مجموع ۱۶۰ شخص حقوقی درخواست مشارکت در بازار فرابورس را ارائه کردند که از این تعداد ۱۲ مورد به دلیل عدم فعالیت در بخش مالی، از فهرست درخواست کنندگان حذف شدند. خرازی افزود: مجموع درخواست ۱۴۸ شرکت نیز ۲۶۲ میلیون سهم بود که باتوجه به سرمایه ۵ میلیارد تومانی این بازار و درخواست بیش از ۵ برابری سرمایه بازار فرابورس، سازمان بورس مجبور به تقسیمبندی درخواستها و اختصاص درصد مشخصی از سهام این بازار به درخواست کنندگان شد.
وی تصریح کرد: بر این اساس بانکها و بیمهها و نهادهای مالی ۳۱درصد (معادل ۱۶میلیون سهم)، کارگزاریها ۱۹ درصد (حدود ۱۰ میلیون سهم)، شرکتهای سرمایهگذاری استانی ۳درصد (معادل ۶میلیون سهم) ، شرکت سپردهگذاری مرکزی (CDS) مدیریت فناوری بورس هر کدام ۲ درصد (معادل یک میلیون سهم)، شرکت بورس ۲۰درصد (معادل ۱۰میلیون) و اشخاص حقیقی (از طریق پذیرهنویسی) ۲۰درصد (معادل ۱۰میلیون سهم) را مالک خواهند شد.
وی افزود: باتوجه به درصدهای فوق ۲۸ شخصیت حقوقی ۵۱ درصد از سهام این بازار را در اختیار دارند.
خرازی با بیان این مطلب که به دلیل عدم امکان حضور ۱۴۸ درخواست کننده در جلسه هیات موسس، مالکان بیش از یک درصد بازار فرابورس در جلسه امروز حاضر بودند، گفت: از جمله معیارهای لحاظ شده در تشخیص درصد درخواستکنندگان میزان درآمد، سرمایه، سبدسهام بورسی و غیربورسی برای نهادهای مالی و میزان سرمایه، تعداد مشتریان، تعداد شعب و حجم معادلات غیرعمده برای شرکتهای کارگزاری بود.
ارسال نظر