مجوز ورود تعاونیهای سهامی عام به بورس صادر شد
فارس- یک مقام مسوول سازمان بورس با اعلام پذیرهنویسی نخستین شرکت بیمه تعاونی سهامی عام، از امکان حضور سایر تعاونیها و پذیرهنویسی یک بانک و موسسه در آینده خبر داد و دلایل انتشار نیافتن صکوک و اوراق مشارکت را اعلام کرد. ابوترابی درباره توجه به برنامه پذیرهنوسی ۴۵ درصد از سهام شرکت بیمه تعاون در فرابورس، گفت: طبق هماهنگیهای به عمل آمده مقرر شده از دوشنبه جاری اول خرداد به مدت ۱۵ روز ۴۵درصد از سهام شرکت ۲۸ میلیارد تومانی بیمه تعاون فقط از طریق فرابورس مورد پذیرهنویسی عموم قرار گیرد که باید همه متقاضیان به کارگزاران فعال در فرابورس مراجعه کنند. آن دسته از متقاضیان فاقد کد سهامداری نیز باید با مراجعه به شرکتهای کارگزاری، کد سهامداری بگیرند.
وی افزود: بعد از پایان پذیرهنویسی و طی مراحل قانونی در شرکت سپردهگذاری مرکزی و همچنین برگزاری مجمع هیات موسس و ارائه مجوز ثبت، زمینه معاملات سهام نخستین شرکت بیمه تعاون سهامی عام کشور در فرابورس فراهم خواهد شد که بر اساس بند «ب» ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه صورت میگیرد.
ابوترابی درباره ورود شرکتهای تعاونی دیگر به بورس یا فرابورس گفت: چنانچه شرکتهای تعاونی سهامی عام فعال در کشور بتوانند شرایط پذیرش یا درج نام را داشته باشند و نزد سازمان بورس به ثبت برسند، میتوانند وارد بورس یا فرابورس شوند.
متاسفانه به رغم انجام مکاتبات و استعلام از تعداد شرکتهای سهامی عام کشور و همچنین شرکتهای تعاونی که به صورت سهامی عام فعالیت میکنند، آمار دقیق و گویایی از تعداد این نوع شرکتها نداریم و برخی از آمارها هم ضد و نقیض هستند.
ابوترابی درخصوص شرکتهای دیگری که در نوبت پذیرهنویسی سهام قرار دارند، گفت: با توجه به اخذ مجوز بانک خاورمیانه از بانک مرکزی، بررسیهای لازم برای پذیرهنویسی ۴۸.۸ درصد از سهام این بانک ۴۰۰ میلیارد تومانی در دست انجام است تا بعد از نهایی شدن، مجوز پذیرهنویسی این بانک داده شود. ۵۱ درصد از سرمایه بانک خاورمیانه توسط ۸ شخصیت حقیقی و ۳ شرکت حقوقی تامین شده است.همچنین موسسه مالی و اعتباری کوثر هم با سرمایه ۱۵۰ میلیارد تومانی درخواست صدور مجوز پذیرهنویسی داده که این درخواست هم در حال بررسی است.
ابوترابی در پاسخ به این سوال که با توجه به امکان انتشار اوراق مشارکت و صکوک، چرا در سال جاری تاکنون خبری از صدور مجوز و انتشار این نوع اوراق نشده است، گفت: سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت از طریق بازار سرمایه مورد پذیرهنویسی قرار گرفته اما متاسفانه به دلیل دستورالعملها و ضوابط اعلامی بانک مرکزی به بانکهای کشور، امکان ارائه تقاضا از سوی نهادهای مالی برای درخواست مجوز اوراق مشارکت و صکوک وجود نداشته است. درحالی که از طریق این نوع اوراق میتوان بخش قابل توجهی از تامین مالی شرکتها را برآورده کرد.
علاوه بر این به نظر میرسد بسیاری از ناشران شناخت کافی از مزیتها و کارکردهای انواع صکوک را نداشته ولی مشاوران پذیرش تلاش زیادی کردهاند تا شرکتهای مختلف را با کارکردهای این اوراق و همچنین اوراق مشارکت آشنا کنند.
وی درباره وجود سقف یا کفی برای صدور مجوز انتشار اوراق صکوک و مشارکت گفت: هیچ محدودیتی برای صدور مجوز این نوع اوراق برای سازمان وجود ندارد و این موضوع به درخواستهای ناشران برمیگردد.
ارسال نظر