شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی با سرمایه ۷۲۰ میلیارد تومانی و برخورداری از دارایی‌های بورسی و غیربورسی یکی از شرکت‌های مطرح بازار سهام به‌شمار می‌رود اما به دلیل وابستگی به بدنه دولتی وعدم مدیریت سبد سهام درسنوات قبل اغلب سرمایه‌گذاران چندان روی خوشی به سهام این شرکت نشان نداده‌اند زیرا معتقدند عدم حمایت مستمر و استفاده نکردن از ظرفیت‌های متعدد باعث شده تا این سهم حرفی برای گفتن نداشته باشد و مقبول بازار هم نباشد. به طوری که کمتر از ۹ هزار نفر در ترکیب سهامداری این شرکت با نماد معاملاتی «وصندوق» حضور دارند. حال «بهروزمرادی رویین تنی» که پیش از این عضو هیات مدیره این شرکت بود، با اعلام برنامه‌های شرکت، برای اداره هرچه بهتر و رفع موانع و ارتقای انتظارات بازار پاسخ داد. که در پی می‌آید:

«وصندوق» چه وضعیتی داشته و دارد؟

وی گفت: این شرکت هم اکنون با کسب ۳۴ تومان سود بدون محاسبه فروش سهم حدود۴ درصد ایران خودرو در آستانه برگزاری مجمع سالانه ( با توجه به سال مالی ۳۱ شهریور) قراردارد. زمانی که در شهریور ماه ۸۹ هیات مدیره این شرکت تغییر یافت، به دلیل ارتباطی که بافعالان بازار داشتم نظرشان را درخصوص نگاه بازار برروی سهام سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی جویاشدم،اکثریت اعتقاد داشتند سهام شبه دولتی بوده و سهمی ساکن و راکد است، ازچابکی لازم برخوردار نیست و کسی به آن توجهی ندارد اما هیات مدیره جدید با برگزاری جلسات هفتگی ومنظم با راهکارهای منطقی و اتخاذ تصمیمات مناسب درصدد رفع موانع برآمد. مرادی دربرابر این پرسش که از نظروی چه موانعی وجود داشت؟ پاسخ داد: عدم تصمیم‌گیری، عدم وجود برنامه استراتژیک و نبودنقشه راه به‌طوری که در حال حاضر بدنه کارشناسی شرکت از مجموع ۶ نفر لیسانس کارشناس و یک نفر کارشناس ارشد به دو نفر دکترا، چهار نفر فوق لیسانس و ۶ نفر لیسانس ارتقا ‌یافته است.

این مقام با اشاره به اینکه این شرکت درحال حاضر قدری چابک و قابل تحلیل شده و بهای هرسهم به ۲۶۵ تومان رسیده خاطر نشان کرد: سهام سرمایه‌گذاری بازنشستگی یکی ازپاک ترین سهام حاضر دربورس است که سفته بازی درآن راه ندارد، درحال حاضر وضعیت شرکت مناسب است و تعدادی اعتقاد دارند پرتفوی شرکت شبیه غولی است که اگر بیدار شود اتفاقات آن قابل پیش‌بینی و تصویرنیست.

واگذاری ۸ شرکت ازجمله بانک پارسیان

مرادی بابیان اینکه اولین قدم برای آینده بهتر شرکت تهیه نقشه راه و برنامه استراتژیک بود، ادامه داد: از محل فروش سرامیک البرز حدود ۸/۶ میلیارد تومان درآمد کسب شده که با هدف اصلاح سبد سهام شرکت، درمرحله اول سهام ۸ شرکت از جمله حدود دو درصدی سهام بانک پارسیان و یک شرکت کاشی در آینده‌ای نزدیک (که احتمالاً بعد از مجمع سالانه است) واگذار خواهد شد.

وی با اشاره به بهای تمام شده ۱۷۲ تومانی هر سهم بانک پارسیان و عرضه آن بعد از برگزاری مجمع سالانه، افزود: همچنین با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده با «شستا»، درحال تهیه گزارش قیمت دوشرکت نفت پاسارگاد و ایرانول جهت عرضه در بازارفرابورس هستیم.

درحال حاضر شرکت سرمایه‌گذاری صندوق مالک ۴۶/۵ و ۴۴ درصدی سهام شرکت‌های نفت پاسارگاد و نفت ایرانول است و سال آینده ورود به فرابورس این دو شرکت عملی خواهد شد.

قصد ورود به معدنی‌ها را داریم

به گفته وی درحال حاضرهم تعداد دیگری از شرکت‌ها بعد ازطی مسیر کارشناسی و ارزش‌گذاری و اخذ مجوز درنوبت واگذاری قراردارند که برای نحوه و تصاحب سهام ارزنده در حال بررسی هستیم ویکی از حوزه‌هایی که قصد ورود به آن را داریم افزایش سهم در شرکت‌های معدنی‌ها است.

مرادی دربخش دیگری ازاظهارات خود به لزوم تحرک درخرید و فروش سهام شرکت‌های بورسی اشاره کردو گفت: در شرایطی که طی ۴ سال گذشته هیچ سهمی از شرکت‌های بورسی دربازار از سوی سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی خرید و فروش نمی شد، درهمین مدت کوتاه واحد مطالعات و سرمایه‌گذاری درشرکت با سرمایه اندکی بیش از یک میلیاردو یکصد میلیون تومان سود کسب کرد.بنابراین واحد سرمایه‌گذاری قصد دارد گسترده تر در بازار سرمایه حضور داشته باشد.

آثار فروش سهام ایران خودرو

مرادی درواکنش به این سوال که آثار واگذاری بلوک ۴ درصدی سهام ایران خودرو بر روی سود آوری شرکت چگونه محاسبه می‌شود، توضیح داد: شاید بسیاری از فعالان بازار منتظر هستند، اما باید گفت انجام یا عدم انجام این معامله هیچ تاثیری بر روند رو به رشد شرکت ندارد.

ضمن اینکه این معامله در حال پیگیری است و وجوه دریافتی اولیه در حقیقت وعده بیع است که درحال بررسی مکانیزم مناسب عرضه سهام ایران خودرو در چارچوب و قواعد بورس هستیم، آنچه مشخص است قسمتی از این معامله توسط «شستا» نهایی شده و به نظرم انتقال مالکیت هم اتفاق افتاده و شرکت سرمایه‌گذاری در حال نهایی کردن نحوه مکانیزم جابه‌جایی ایران خودرو بعد از برگزاری مجمع سالانه خواهد بود.

«فولاد اکسین» فروشی نیست

مدیرعامل این شرکت بورسی در برابر دیگر پرسش که در خصوص شایعه فروش ۳۰ درصدی «فولاد اکسین» به فولاد مبارکه توضیح داد: صراحتا باید بگویم که هیچ تصمیمی برای فروش این شرکت نگرفته‌ایم اما تصمیم «شستا» برای فروش سهم ۳۰ درصدی خود قابل درک نیست. چون وزارتخانه تاکید کرده سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی و «شستا» در فروش شرکت‌ها باید استراتژی واحدی داشته باشند و به منافع یکدیگر صدمه نزنند و یقینا به این توافق پایبند هستند. مرادی افزود: برایم جالب است که چرا با شایعه فروش فولاد اکسین و خرید آن توسط فولاد مبارکه که منجر به رشد سهام این شرکت شد، مسوولان فولاد مبارکه باتوجه به اینکه بورسی هستند اظهارنظری نکرده و سکوت اختیار کردند، چون صاحب مال اعلام می‌دارد به کسی نفروخته است.

حمایت منطقی از سهام و تغییر نگرش‌ها

وی درپاسخ به این پرسش که آیا نقطه ضعف عدم بازارگردانی و حمایت از سهام شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی برطرف خواهد شد یا خیر؟ و اینکه برنامه‌ای برای اصلاح سبد سهام وجود دارد؟ پاسخ داد: قطعا سهامدار عمده یعنی صندوق بازنشستگی کشوری از سهام شرکت حمایت منطقی خواهد کرد. این درحالی است که در کف‌های قیمتی مورد انتظار هم اجازه نزول قیمت سهام را نخواهیم داد. بنابراین به سهامداران توصیه می‌شود نه تنها نگران نباشند بلکه سهام خود را نگه داشته وبه آینده سهامشان خوشبین باشند. مرادی در خاتمه گفت: شرکت سرمایه‌گذاری مالک پتروشیمی بزرگی همانند جم با ۴۶/۲۴ درصد، خارگ با ۷ درصد، فناوران با ۱۷درصد، امیرکبیر و آبادان با ۷ و ۱۲ درصد است. سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی از پرتفوی کم نظیری برخوردار است و درحال ورود به سایر بخش‌های جدید هستیم که متعاقبا اعلام می‌شود.