رییس سازمان حسابرسی:
۳۴ درصد گزارشهای سازمان حسابرسی «مطلوب» است
گروه بورس- مدیرعامل سازمان حسابرسی گفت: از میان بیش از ۵۰۰ هزار شرکت موجود در کشور تنها ۱۱ هزار شرکت حسابرسی میشوند و از این تعداد نیز رسیدگی به حسابهای مالی تنها ۹۵۰ شرکت بر عهده این سازمان است. اکبر سهیلیپور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در تیر ماه گذشته ۲۵۰ هزار شرکت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ارائه کردهاند، گفت: این به معنی آن است که حداقل این تعداد شرکت فعال در کشور وجود دارد. با این وجود ۳۴ درصد گزارشهای حسابرسی انجام شده توسط ما وضعیت مطلوب داشته است.
وی همچنین با بیان اینکه حسابرس در برخی حیطهها مانند جعل و تبانی امکان ورود ندارد، افزود: حسابرس تنها دفاتر را رسیدگی میکند؛ اما بسیاری از سوء استفادههای مالی با جعل دفاتر است که امکان رسیدگی حسابرس را سلب میکند.
وی درباره اخبار منتشر شده پیرامون اختلاس در یکی از بانکها گفت: بخش اصلی اقدامات سوء استفادهکنندگان جعل اسناد بوده است، بنابراین تمام آثار مالی در دفاتر آن ثبت نشده و اعتبارات اسنادی در بخشهای دیگر تنظیم شده بود، بنابراین این افراد راههای سوء استفاده مالی را بلد بودند.
سهیلیپور درباره وجود برخی اختلافها میان گزارشهای سازمان حسابرسی با سازمانهای نظارتی دیگر مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور گفت: دیوان محاسبات یا سازمان بازرسی به طور موردی به گزارشها رسیدگی میکند و ممکن است سازمان یا نهادی باشد که تا ۲۰ سال هم از بازرسی این نهادها مصون بوده باشد.
به گفته مدیرعامل سازمان حسابرسی، گاهی اوقات اختلاف نظرها به دلیل تفسیر متفاوت از قانون است اما با این وجود شورای دستگاه نظارتی فعال شده که سازمان حسابرسی، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات و دیوان عدالت اداری در آن عضو هستند. وی تاکید کرد: این شورا با تبادل اطلاعات میان اعضا این گونه تناقضها را بر طرف میکند؛ اگر چه هنوز اختلاف نظر در تفسیر قانون وجود دارد.
وی درباره نحوه نظارت بر حسابرسان سازمان نیز گفت: دو روش کنترل گرم و سرد در سازمان اعمال میشود. هم اکنون افراد حاضر در سازمان در ردههای مختلف همدیگر را کنترل میکنند. از سوی دیگر کمیته کنترل کیفیت هم وجود دارد که بر کارها نظارت میکند. جامعه حسابداران رسمی هم بر فعالیت حسابداران رسمی نظارت دارد؛ ضمن اینکه عملکرد حسابرسان براساس استانداردهای حسابرسی است و معیار اندازهگیری عملکرد آنها همین استانداردها است.
مدیرعامل سازمان حسابرسی سپس گفت: این سازمان تاکنون ۲۰۰ عنوان کتاب تالیف و ترجمه کرده که ۹۰ درصد آنها منابع رشتههای حسابداری در دانشگاهها است.
او با اشاره به اینکه هم اکنون سیستم حسابداری دولتی روش نقدی است و روش تعهدی اعمال نمیشود گفت: تعهدی کردن حسابهای خزانه بسیار سخت است؛ اما با این وجود قابلیت مقایسه حسابها را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه برای بهوجود آمدن تقلب در حسابهای مالی سه عامل انگیزه، فرصت و نگرش توجیهکننده باید وجود داشته باشد، گفت: همه تلاشها باید این باشد که دست کم یکی از این عوامل در سازمانها از بین برود.
سهیلیپور همچنین با اشاره به اینکه این سازمان در هیات نظارت صندوق توسعه ملی عضویت پیدا کرده است، گفت: در این هیات از سه قوه حضور دارند و هدف آن هم استفاده از همه ظرفیتها برای کنترل فعالیتهای این صندوق است هماکنون آییننامههای نظارت صندوق در حال تهیه است و گزارشهای ما نیز به مجلس ارائه خواهد شد.
ارسال نظر