گروه بورس- علیرضا باغانی: در شرایطی که از مهر ۸۸ که فرابورس ایران متولد شد، تاکنون هیچ شرکت جدیدی از این بازار به بورس تهران منتقل نشده، هفته آینده کوچ نخستین شرکت فرابورسی به بورس اوراق بهادار تهران رقم می‌خورد. معاون ناشران و امور اعضای بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد: کار انتقال تجارت الکترونیک پارسیان از فرابورس به بورس تهران هفته آینده رقم می‌خورد تا بدین ترتیب پس از گذشت دو سال از فعالیت فرابورس ایران نخستین انتقال شرکت از این بازار به بورس کلید بخورد.

علی سنگینیان در برابر این سوال خبرنگار دنیای اقتصاد مبنی بر این که انتقال شرکت تجارت الکترونیک پارسیان از فرابورس به بورس با چه روشی انجام می‌شود؟ گفت: شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در بورس پذیرش شده و در حال حاضر کارهای فنی آن در حال انجام شود تا جایی که به محض انجام امور سپرده‌گذاری نماد این شرکت با سیستم حراج «Auction» در بورس تهران بازگشایی خواهد شد.

وی گفت: در این عرضه با توجه به این که نماد شرکت برای نخستین بار در بورس بازگشایی می‌شود، احتمال این که قیمتی متفاوت‌تر از فرابورس برای آن ثبت شود وجود دارد، زیرا مقررات عرضه از طریق حراج و تغییرات قیمتی نیز پیش‌بینی شده است. در واقع بازگشایی نماد تجارت پارسیان با بازگشایی یک شرکتی که تاکنون در بازار سرمایه حضور نداشته، تفاوتی ندارد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه معارفه بانک انصار در چهارشنبه جاری در مرکز همایش‌های صداوسیما از احتمال عرضه اولیه این شرکت در روز شنبه آینده خبر داد و گفت: این عرضه اولیه هم با روش بازگشایی نماد در بورس انجام می‌شود و کار سپرده‌گذاری آن هم در حال انجام است.

سنگینیان از ورود قریب‌الوقوع معاملات ثانویه اوراق مشارکت آب و نیرو به بورس تهران سخن گفت و افزود: اوراق مشارکت ۵۰۰ میلیارد تومانی آب و نیرو از تاریخ ۱۵ شهریورماه از طریق شعب بانک ملی عرضه می‌شود. پس از پایان پذیره‌نویسی، این اوراق در بازار ثانویه بورس قابل معامله خواهند بود که با توجه به نرخ سود ۱۶ درصدی و امکان معاملات ثانویه آن، عرضه این اوراق مشارکت با استقبال مواجه خواهد ‌شد.

معاون ناشران بورس اوراق بهادار تهران درباره سرانجام ورود شرکت اصلی چهل و چهاری حمل و نقل خلیج فارس به بورس تهران گفت: عرضه اولیه این شرکت در گرو ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده سال ۸۹ است که تاخیر این عرضه هم ناشی از عدم ارائه گزارش حسابرسی شده توسط حسابرس شرکت است.

وی گفت: از آن جا که حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس شرکتی دولتی است، بنابراین الزامی مبنی بر برگزاری مجمع ۴ماه بعد از پایان سال مالی نداشته است، از این رو صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت هم آماده نشده است. یادآور می‌شود، تجارت الکترونیک پارسیان روزگذشته در بورس تهران درج شد. بنابراین گزارش، با توجه به احراز شرایط انتقال «رپارس» از فرابورس به بورس اوراق بهادار تهران، نام آن در فهرست نرخ‌های بورس درج شد.

مدیریت پذیرش اوراق بهادار نیز اعلام کرد: بنا به مصوبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۰ هیات پذیرش اوراق بهادار، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. با توجه به احراز شرایط انتقال شرکت تجارت الکترونیک پارسیان از فرابورس به بورس اوراق بهادار تهران، از ۲۹ مرداد ماه به عنوان چهارصد و شصت و چهارمین شرکت پذیرفته شده در بخش «کامپیوتر و فعالیت‌های مربوط به آن»، گروه و طبقه «مشاوره مربوط به نرم‌افزار و عرضه نرم‌افزار»، با کد «۰۴-۲۰-۷۲» و نماد «رپارس» در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج می‌شود.

برگزاری ۱۵ همایش منطقه‌ای برای تسریع ورود شرکت‌ها به بورس

در این زمینه سرپرست واحد آموزش شرکت بورس و اوراق بهادار گفت: با عنایت به نامگذاری سال ۹۰ تحت عنوان جهاد اقتصادی و از طرف دیگر الزام مقرر در ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه برای ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه و در راستای همایش ملی پذیرش بنگاه‌های اقتصادی در بورس اوراق بهادار و به منظور آشنایی بیشتر بنگاه‌های اقتصادی با سازو کار بورس و تشویق آنها برای ورود به بازار سرمایه مقرر شد همایش‌های مشابهی را به صورت منطقه‌ای در ۱۵ استان مهم و تاثیرگذار کشور داشته باشیم که در این راستا استان آذربایجان شرقی به عنوان نخستین منطقه درنظر گرفته شد.

محمد هاشمی‌نژاد افزود: این همایش با سخنرانی وزیر امور اقتصاد و دارایی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، رییس اتاق بازرگانی و مدیران عامل شرکت بورس و فرابورس آغاز و در ادامه یک پنل تخصصی در خصوص «چگونگی ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه و تامین مالی از این طریق» بعدازظهر همان روز تشکیل خواهد شد.

به گفته‌ وی روز دوم همایش نیز با برگزاری دو کارگاه آموزشی با موضوعات «تامین مالی از طریق به‌کارگیری ابزارهای مالی اسلامی با رویکرد صکوک و اوراق مشارکت» و تامین مالی از طریق پذیرش شرکت‌ها در بورس پیگیری خواهد شد.

وی محورهای این همایش را «تحول نظام‌های مالی کشور»، «تبیین نقش بورس در تامین مالی بنگاه‌های مالی»، «تشریح فرصت‌ها و مزایای پذیرش بنگاه‌های اقتصادی در بورس»، «نقش ابزارهای بدهی در تامین مالی» و... عنوان و اظهار امیدواری کرد این همایش دستاوردهای مناسبی در پی داشته باشد.