رییس سازمان بهزیستی:
۶ صندوق نیکوکاری تا پایان سال راهاندازی میشود
احمد اسفندیاری سهشنبه شب در مراسم افتتاح نخستین صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری در شیرخوارگاه آمنه با بیان مطلب فوق افزود: سازمان بهزیستی برای افزایش مشارکتهای مردمی قصد دارد از شیوههای نوین در این زمینه استفاده کند.
سنا- رییس سازمان بهزیستی از برنامهریزی این سازمان برای راهاندازی شش صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری تا پایان سال ۹۰ خبر داد.
احمد اسفندیاری سهشنبه شب در مراسم افتتاح نخستین صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری در شیرخوارگاه آمنه با بیان مطلب فوق افزود: سازمان بهزیستی برای افزایش مشارکتهای مردمی قصد دارد از شیوههای نوین در این زمینه استفاده کند. وی اظهار داشت: وقف درگذشته درکشورمان رونق خوبی داشت به طوریکه افراد زیادی، املاک و سرمایههای خود را وقف امور خیرخواهانه میکردند. رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: اما صندوقهای سرمایهگذاری شیوه نوین جذب مشارکتهای مردمی هستند که امیدواریم بتوانیم با افزایش آنها، منابع مالی لازم را برای تامین نیازهای افراد تحت پوشش این سازمان جمع آوری کنیم. اسفندیاری خاطرنشان کرد: به غیر از صندوق سرمایهگذاری یکم نیکوکاری آگاه، ۵ صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری دیگر نیز تا پایان سال راهاندازی میشود که وجوه این صندوقها صرف تامین بیمه و درمان معلولان جسمی و ذهنی، اشتغال مددجویان و جهیزیه خواهد شد.
ایجاد درآمد پایدار برای سازمان بهزیستی
همچنین معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوقهای سرمایهگذاری نیکوکاری، درآمد مستمر و پایداری را برای سازمان بهزیستی ایجاد میکنند.
قاسم محسنی در مراسم یادشده افزود: مزیت صندوقهای سرمایهگذاری این است که سرمایهها صرف سرمایهگذاری در اوراق بهادار میشود.
وی با بیان اینکه شرکتهای تولیدی و خدماتی، اوراق بهادار در بازار سرمایه منتشر میکنند، اظهار داشت: وجوه حاصل از صندوقهای سرمایهگذاری در امور تولیدی استفاده میشود که عواید مستمر آن صرف امور خیرخواهانه خواهد شد.
بررسی وقف سهام درکمیته فقهی سازمان بورس
معاون سازمان بورس خاطرنشان کرد: بحث انجام امور خیرخواهانه با استفاده از مفاهیم اسلامی از گذشته در این سازمان مطرح بوده است.
وی اظهار داشت: هماکنون کمیته فقهی سازمان بورس در حال بررسی وقف سهام است تا راهکارهای لازم را برای جذب سرمایههای افراد نیکوکار اتخاذ کند.عضو هیات مدیره سازمان بورس به تجربه موفق راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری در کشور اشاره کرد و گفت: چارچوب صندوقهای سرمایهگذاری نیکوکاری در سازمان بورس تدوین شد تا از طریق این صندوقها، بخشی از هزینههای اقشار محروم جامعه تامین شود.وی خاطرنشان کرد: عواید حاصل از نخستین صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری صرف، تامین مسکن مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور خواهد شد.
تامین سلایق افراد مختلف در صندوقهای نیکوکاری
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس گفت: سلایق مختلف اشخاص نیکوکار در طراحی صندوقهای نیکوکاری مدنظر قرار گرفته است تا بتوان وجوه بیشتری را جذب این صندوقها کرد. وی افزود: هر شخص نیکوکار میتواند با سرمایهگذاری دراین صندوقها، به سه روش در این امر خیرخواهانه شرکت کند. محسنی ادامه داد: در روش اول سرمایهگذار نیکوکار، اصل و در نتیجه تمام منافع حاصل از سرمایهگذاری خود را به امور نیکوکارانه صندوق اختصاص میدهد. وی اظهار داشت: در روش دوم، سرمایهگذار نیکوکار تمام منافع حاصل از سرمایهگذاری خود در صندوق را به امور نیکوکارانه اختصاص میدهد. در این صورت گواهی سرمایهگذاری بهنام شخص نیکوکار
صادر میشود. معاون سازمان بورس اضافه کرد: در سومین روش، سرمایهگذار نیکوکار بخشی از منافع سرمایهگذاری خود در صندوق را (که سالانه بیش از حداکثر نرخ سود علیالحساب سپرده پنج ساله در سیستم بانکی کشور نخواهد بود)، به خود اختصاص داده و در صورتیکه سرمایهگذاری وی در صندوق، منافعی بیشتر به دست آید، بقیه منافع را به امور نیکوکارانه صندوق اختصاص میدهد. در این صورت نیز گواهی سرمایهگذاری بهنام شخص نیکوکار صادر میشود.
محسنی به کارگیری افراد متخصص و نظارت و کنترل مستمر را از دیگر ویژگیهای صندوقهای سرمایهگذاری اعلام کرد و افزود: برای افزایش اطمینان سرمایهگذاران، یک نفر حسابرس در این صندوقها پیش بینی شده است تا وی بتواند نحوه مخارج عواید حاصل از صندوق را بررسی کند. وی گفت: گزارش فعالیت صندوق هر سه ماه منتشر خواهد شد تا شفافیت و پاسخگویی به سرمایهگذاران افزایش یابد. عضو هیات مدیره سازمان بورس اظهار امیدواری کرد: پذیرهنویسی نخستین صندوق سرمایهگذاری با استقبال نیکوکاران روبهرو شود تا در آینده شاهد افزایش این گونه صندوقها در کشور باشیم.
در پایان این مراسم، حاج مدیحی با اعطای ۱۰۰ میلیون ریال، نخستین واحدهای سرمایهگذاری یکم نیکوکاری آگاه را خریداری کرد.
ارسال نظر