گزارش خواندنی فایننشال تایمز از حال و هوای بورس لندن:
زنگ خطر در بورس لندن فعال شد؛ قهر کمپانی ها با بورس انگلیس؟
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بر اساس آماری که به تازگی بورس لندن منتشر کرده است، تاکنون ۸۸ شرکت از بازار اصلی بورس لندن خارج شده و یا به سایر بازارها منتقل شدهاند؛ این درحالی است که در این بازه ی زمانی تنها ۱۸ شرکت جدید به بورس این کشور اضافه شده است.
این رقم بزرگترین خروج بزرگ از سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹ تاکنون به شمار میآید. علاوه بر این، بورس لندن با کاهش چشمگیر عرضههای اولیه عمومی (IPO) مواجه است. پیشبینیها نشان میدهند که احتمالا امسال تعداد عرضههای اولیه به کمترین میزان در طی ۱۵ سال گذشته برسد.
این خروج بیسابقه در حالی رخ میدهد که دولت بریتانیا و نهادهای ناظر در تلاشند تا با اصلاح قوانین بازار و اصلاح سیستم بازنشستگی داخلی، جذابیت بازار مالی لندن را افزایش دهند. با این حال، به نظر میرسد که این اقدامات به اندازه ای کافی نبوده اند که بتوانند با وسوسه ورود به بازار نیویورک رقابت کند.
بازار نیویورک درحال حاضر به دلیل حجم نقدینگی بالا و شرایط مطلوبتر برای شرکتها، مقصد اصلی مهاجرت برای کسبوکارهای بزرگ شده است.
در همین راستا برخی تحلیلگران هشدار میدهند که بورس لندن درحال از دست دادن موقعیت خود به عنوان مرکز مالی جهانی قرار دارد. خروج شرکتهای بزرگ نهتنها از منظر نمادین، بلکه از نظر کاهش نقدینگی و فرصتهای سرمایهگذاری، ضربهای جبران ناپذیر به اقتصاد بریتانیا خواهد زد.
این تحولات نشان میدهد که برای بازگشت اعتماد به بازار لندن، دولت و نهادهای مالی باید گامهای جدیتری برداشته تا بتوانند سرمایهگذاران و شرکتها را به حضور در این بازار ترغیب کنند.
کمپانی آشتیاد (Ashtead)، بزرگترین شرکت اجاره تجهیزات با ارزش بازار ۲۳ میلیارد پوند، بهتازگی پیشنهاد انتقال فهرست اصلی خود از بورس لندن به نیویورک را مطرح کرده است.
در راستای این تصمیم، آشتیاد به جمع شرکتهای بزرگ FTSE ۱۰۰ میپیوندد که در سالهای اخیر بورس لندن را به مقصد بازارهای جذابتر خارجی ترک کردهاند. از سال ۲۰۲۰ تاکنون، شش شرکت دیگر نیز از شاخص FTSE ۱۰۰ لندن خداحافظی کردهاند.
مجموع ارزش بازار این شرکتها، با احتساب آشتیاد، اکنون به حدود ۲۸۰ میلیارد پوند رسیده است؛ رقمی که معادل ۱۴ درصد از کل ارزش بازار فعلی FTSE ۱۰۰ است.
در میان شرکتهای مهاجر، نامهای بزرگی همچون فلاتر (Flutter)، غول ۳۹ میلیارد پوندی شرطبندی و مالک Paddy Power، و شرکت مصالح ساختمانی CRH با ارزش ۵۵ میلیارد پوند به چشم میخورد. هر دو شرکت طی ۱۸ ماه گذشته فهرست اصلی خود را به بورس نیویورک منتقل کردهاند. این اقدام نشان از تغییر جهت اعتماد سرمایهگذاران به سوی بازار پررونقتر آمریکا دارد.