تهدید رییسجمهور آمریکا فلزات را ارزان کرد؛
بازی ترامپ در زمین فلزیها
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بخش قابل توجهی از کامودیتیها با محوریت فلزات گرانبها و فلزات اساسی اولین روز کاری ماه دسامبر را در سراشیبی کاهش قیمت آغاز کردند؛ به این ترتیب تا اواسط ساعات کاری روز دوشنبه دوم دسامبر هر اونس طلا ۲۶ دلار ارزان شد، این در حالی بود که مس افتی ۰.۷ درصدی را به ثبت رساند.
هر تن آلومینیوم ۹ دلار و هر تن سرب ۱۱.۵ دلار، هر تن نیکل ۱۹۵ دلار و هر تن فلز روی ۸ دلار کاهش قیمت را در معاملات آتی کامکس آمریکا به ثبت رساندند. این عقبگرد قیمتی شامل حال فولاد معامله شده در بازار داخلی چین نیز شد، اما سنگآهنیها از آن در امان ماندند.
صعود شاخص دلار؛ عامل کاهنده بازار
شاخص دلار آمریکا در ساعات ابتدایی بازگشایی بازارها در اولین روز کاری ماه نوامبر به کانال 106 واحدی صعود کرد و تا میانه این روز با ثبت رشد 0.5 درصدی به 106.27 واحد رسید. تقویت شاخص دلار آمریکا صرفه سرمایهگذاری در بازارهای مالی و کالایی دنیا را کاهش داده و زمینهساز قرمزپوشی بازار میشود.
به این ترتیب تهدید برنده انتخابات دور آینده ریاست جمهوری آمریکا به اعمال تعرفه 100 درصدی بر روی واردات از کشورهای عضو بریکس باعث شد تا شاخص دلار آمریکا مجدد افزایشی شود و این موضوع اثر کاهنده بر بازار برجای بگذارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، کشورهای عضو بریکس را تهدید کرد که در صورت ایجاد یا حمایت از ارز جدید که بتواند جایگزین دلار شود، تعرفههای 100 درصدی بر روی واردات آنها اعمال خواهد کرد؛ این تهدید از رشد شاخص دلار حمایت کرد.
در عین حال ظرف روز ابتدایی ماه دسامبر سایر ارزها نیز تضعیف شدند و عقبنشینی سایر ارزها به سود دلار تمام شد. یورو به دلیل افزایش نااطمینانی سیاسی در فرانسه ضعیف شد.
در حالی که شاخص دلار به وعدههای رئیسجمهور جدید آمریکا امیدوار است؛ فعالان بازار مشتاقانه انتشار دادههای اقتصادی آمریکا برای از جمله گزارش اشتغال و حقوق دستمزد آمریکا را پیگیری میکنند؛در عین حال قرار است که این هفته چندین مقام فدرالرزرو از جمله جروم پاول نیز سخنرانی کنند.
دادههای پیشین فدرال رزرو نشان داد که کاهش تورم در ایالات متحده متوقف شده و این موضوع احتمالا چرخه کاهش نرخ بهره را به تعویق میاندازد. در شرایط کنونی 65 درصد فعالان بازار، احتمال کاهش 25 واحدی در نرخ بهره برای ماه دسامبر و همچنین 2 مرتبه کاهش در سال آینده را میدهند.
چین از بازار فلزات حمایت میکند؟
در حالی که تقویت شاخص دلار آمریکا به زیان فلزات تمام شده است، بازگشت بخش تولید چین به مسیر رشد در ماه اکتبر و نوامبر و احتمال اعمال محرکهای جدید از سوی دولت باعث شده تا از شتاب عقبگرد قیمتی در بازار فلزات کاسته شود.
محرکهای پیشین وضع شده از سوی دولت چین زمینهساز بهبود داده شاخص مدیران خرید این کشور در 2 ماه اخیر شد؛ در این شرایط سرمایهگذاران اکنون منتظر نشستهای سیاسی کلیدی در چین در ماه دسامبر هستند، این سیاستها میتواند بر چشمانداز تقاضا در بازار جهانی و همچنین بر نوسان قیمتها اثرگذار شود.