عبور از تردیدهای بورسی

در این وضعیت، دو سناریو را می‌‌‌توان برای بازار در نظر گرفت. در حالت اول اگر عملکرد سهام بنیادی، مورد انتظار یا فراتر از انتظار فعالان بازار باشد، احتمال شکل‌‌‌گیری موجی از رونق در بورس تهران چندان دور از انتظار نیست و می‌توان در روزهای آینده شاهد ورود پول حقیقی‌‌‌ها بود. با توجه به اینکه وضعیت عملیاتی شرکت‌ها بهبود یافته است، دراین صورت احتمال فشار عرضه و خروج بخشی از سرمایه‌‌‌ها از بازار کاهش خواهد یافت. در حالت دوم این امکان وجود دارد که ریسک‌های سیاسی مانع عرض‌اندام بازار سهام و پیشروی شاخص کل در سطوح بالاتر شود. حال باید دید در هفته آتی که انتشار گزارش‌‌‌های آبان‌‌‌ماه و عملکرد بنگاه‌‌‌های بورسی اوج می‌گیرد، کدام مسیر برای ادامه حرکت قیمت‌ها میسر می‌شود. ازسوی دیگر، موج هیجان مجددا سهام خودرویی را در برگرفته است. بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد از ابتدای شروع روند صعودی شاخص کل در اوایل آبان‌ماه، نماد شرکت ایران‌خودرو موفق به ثبت بازدهی ۴۹.۵درصدی شده است.

شاخص کل نیز در این مدت، ۱۸.۲‌درصد بر ارتفاع خود افزوده‌‌‌ است؛ این یعنی ایران‌خودرو با پمپاژ اخبار مثبت در آبان‌‌‌ماه، صندوق‌های اهرمی بازار را نیز پشت سر گذاشته و یکی از‌‌‌ ‌‌بازدهی‌‌‌های خیره‌‌کننده را در بازار یک‌ماه اخیر به ثبت رسانده است. از منظر تکنیکال شاخص کل بورس پس از گذر از مقاومت مهم ۲میلیون و ۱۵۰هزار واحد با افزایش حجم معاملات همراه شد. پس از آن شاخص کل به سطح مقاومت روانی ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد رسید که از این سطح نیز به‌راحتی عبور کرد. عمده فعالان انتظار داشتند پس از فتح قله ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد، شاخص کل چند روزی استراحت کند، اما این اتفاق رخ نداد.

در حال حاضر شاخص کل بورس به محدوده مقاومتی بسیار مهمی رسیده است. سطح ۲میلیون و ۳۲۰هزار واحد مقاومت کلیدی شاخص است که آخرین مرتبه در اردیبهشت امسال شاخص تا نزدیکی این سطح پیشروی کرد. از طرفی اندیکاتور rsi در نزدیکی سطح ۸۲واحدی است که نشان می‌دهد شاخص کل در محدوده اشباع خرید قرار دارد.  حال باید دید وضعیت متغیرهای اثرگذار بر شاخص، بورس را وارد چه محدوده‌‌‌ای خواهد کرد. کما اینکه در معاملاتی دیروز افزایش عرضه یا رشد عجیب و غریبی در ارزش معاملات مشاهده نشد که نویدبخش اتفاقی خوب است.