جنب پل حافظ
شروع ضعیف بورس
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز نیز شروعی ضعیف را با ثبت افت ۲۶۵ واحدی رقم زد. در بازار دیروز معاملهگران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که رشد بازارهای جهانی و ثبت قیمتهای مناسب در این بازارها، امیدواریهایی را برای نمادهای وابسته به این بازار ایجاد کرده بود اما این امیدواری تحت نگرانی عمده معاملهگران در مسایل سیاسی و همچنین تعطیلی قابل ملاحظه انتهای هفته جاری قرار گرفتند. عدم انگیزه کافی معاملهگران سبب شده است تا معاملهگران اکثر خریدهای خود را به انتهای هفته و پس از تعطیلات موکول کنند. در این میان آنچه در بازار دیروز به چشم میخورد پس از یک دور جمع آوری صفهای فروش در ابتدای بازار، کاهش حجم معاملات بود. ارزش معاملات بازار بورس دیروز به ۸/۵۶میلیارد تومان رسید که نشاندهنده روند رو به کاهش حجم معاملات است.
روز گذشته در گروه خودرویی معاملهگران در شرایطی با صفهای فروش سنگین مواجه بودند که نگاهها به خارج بازار به ویژه تحولات پیش رو در مجلس شورای اسلامی است. دیروز یک عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: تحقیق و تفحص از شرکتهای ایران خودرو و سایپا و ورود جریان انحرافی به صنعت خودرو در جلسه امروز کمیسیون صنایع مجلس بررسی میشود.
علیاصغر یوسفنژاد اظهار داشت: قرار بود موضوع ورود جریان انحرافی به صنعت خودرو و تحقیق و تفحص از شرکتهای ایران خودرو و سایپا در جلسه هفته گذشته کمیسیون صنایع مجلس بررسی شود که فرصت لازم برای این کار فراهم نشد.
در جلسه امروز کمیسیون صنایع، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در مورد خرید سهام شرکت سایپا و واگذاری بلوک ۵ درصدی سهام شرکت ایران خودرو مورد بحث قرار خواهد گرفت.
دیروز در گروه خودرویی صفهای فروش عمده در بازار به چشم میخورد که خودرو با ۱/۱میلیون سهم، سایپا با ۴/۸میلیون سهم و سرمایهگذاری سایپا با ۶/۵میلیون صف فروش مواجه شدند، امری که در سالهای اخیر به ویژه در مقطع زمانی نزدیک به برگزاری مجامع این شرکتها بیسابقه است.
در گروه پتروشیمی، ناظر بازار فرابورس گشایش نماد پتروشیمی امیرکبیر در بازار پایه فرابورس را اعلام کرد. عدم برخورداری از معاملات پیوسته و حراجهای تک قیمتی موجب خواهد شد تا این نماد عملا در مسیر معاملات روان بازار قرار نگیرد. در همین حال کمبود خوراک سبب توقف بخشهای مهمی از این مجتمع پتروشیمی شده است. مجتمع پتروشیمی امیرکبیر به دلیل وجود مشکلاتی نظیر تامین خوراک و تکنولوژی در سالهای گذشته زیانده بوده است.
در گروه شیمیایی، مدیرعامل نفت بهران از افزایش سرمایه ۱۰۰درصدی این واحد خبر داد.
حجتاله امانی دولت سرا اعلام کرد: گزارش توجیهی افزایش سرمایه این شرکت از ۴۰ به ۸۰ میلیارد تومان جهت اظهار نظر به سازمان حسابرسی ارسال شده و اجرایی شدن آن منوط به اخذ مجوز کتبی از سازمان بورس و اوراق بهادار است.
در گروه سیمانی با نزدیک شدن زمان انتشار گزارشهای سه ماهه شرکتهای این گروه زمزمه لزوم تغییر نرخ فروش سیمان شرکتهای این گروه افزایش یافته است. سه ماه نخست سال جاری نخستین دوره مالی است که شرکتهای سیمانی و دیگر صنایع انرژی بر به صورت کامل تاثیر طرح تحول را در صورتهای مالی خود تجربه میکنند، از این رو کارشناسان در انتظار افت سنگین سود شرکتهای سیمانی هستند.
در این میان در صورتی که شرکتهای سیمانی بتوانند موافقت دولت را برای افزایش نرخ دریافت کنند میتوانند، فشار طرح تحول را کاهش دهند. دیروز رییس انجمن سیمان با اشاره به اینکه مشکل قیمت گذاری سیمان هنوز حل نشده است، گفت: قرار است وقتی دو سوم شرکتهای سیمانی وارد بورس شدند، قیمت با استفاده از ابزار عرضه و تقاضا در بازار کشف شود.
وی ادامه داد: هنوز مشکل قیمت گذاری حل نشده و در حال حاضر با ادغام وزارت صنایع در بازرگانی و حاکم شدن بخش بازرگانی در کار، این مساله زمانبر خواهد شد.
در گروه تجهیزات، حفاری شمال دیروز با خبرهایی در مورد رشد فعالیت مواجه بود.
مدیر برنامهریزی تلفیقی این شرکت، از حفر سه هزار و ۸۱۷ متر چاه در اردیبهشت امسال از سوی دستگاه های حفاری خشکی و دریایی شرکت حفاری شمال خبر داد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته (دو هزار و ۵۴۲ متر) ۵۰ درصد رشد نشان میدهد.
علیرضا اظهر تصریح کرد: این شرکت در ۱۳ اردیبهشت ماه، عملیات حفاری در چاه توسعه ای - نفتی «آبان ۳» در استان ایلام را به پایان رساند و این چاه را به شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تحویل داد.
در گروه شرکتهای هلدینگی معاملهگران دیروز شاهد مصاحبه مدیرعامل سرمایه گذاری غدیر بودند. این مصاحبه را باید پایانی به شایعات منتشره در مورد تغییر مدیرعامل غدیر دانست.
در مجموع بازار دیروز بازاری ضعیف بود که در آن شاخص ۲۶۵ واحد افت کرد. از ۱۹۲ نمادی که دیروز به روی تابلو رفتند، ۱۶۷ نماد با کاهش قیمت و ۲۴نماد با رشد ارزش معامله شدند.
ارسال نظر