بازار جهانی
ایتالیا، اسپانیا و فرانسه، صاحبان بهترین بورسهای توسعهیافته
سنا- به گزارش سایت «مانی اند مارکتس»، نیلوس متیو کارشناس ارشد امور سهام در گزارشی به معرفی سودآورترین سهمها در بخشهای مختلف و بهترین بازارهای سهام جهان از نظر میزان رشد و سودآوری پرداخته است. در این گزارش آمده است: در گزارش فوریه ۲۰۱۰، ما ضمن تجزیه و تحلیل وضعیت هر یک از گروههای ۱۰گانه بازار سهام آمریکا، پیشبینیهایی را ارائه و اعلام کردیم که کدامیک از این گروهها در سال ۲۰۱۱ با رشد مواجه خواهند شد.
یکی از پیشبینیها این بود که سهام شرکتهای فعال در بخش بهداشت و درمان (شرکتهای دارویی) با رشد خوبی روبهرو خواهد شد. آمارهای موجود نشان میدهند که تا پایان آوریل ۲۰۱۱، سهام شرکتهای دارویی از نظر عملکرد و رشد قیمت، رتبه دوم را داشته است.
در این مدت، سهام بخش انرژی رتبه نخست را کسب کرده است. پس از این دو، سهام شرکتهای صنعتی و تولیدکنندگان کالاهای اساسی به ترتیب رتبههای سوم و چهارم را به دست آوردهاند. در یک سال منتهی به آوریل ۲۰۱۱، بازده سود این چهار بخش به ترتیب ۱۷ درصد، ۱۱ درصد، ۱۰/۵ درصد و ۶/۲ درصد بوده است.
این گزارش در ادامه میافزاید: تا پایان سال ۲۰۱۱ میلادی راه درازی در پیش است و ممکن است در این مدت، روند بازار تغییر کند و برندگان جدیدی ظهور کنند. اما هر اتفاقی بیفتد، پیشبینی میشود که سهام بخشهای دارویی و کالاهای اساسی تا پایان امسال عملکرد بهتری داشته باشند.
علت این پیشبینی این است که بر پایه تازهترین دادهها، بیشتر سرمایهگذاران به طور طبیعی جذب شرکتهایی خواهند شد که در برابر بحران مالی و رکود اقتصادی اخیر بیشترین مقاومت را از خود نشان دادهاند.
این کارشناس سهام در بخش دیگری از گزارش خود به معرفی بازارهای سهامی پرداخته که از بهترین عملکرد برخوردار بودهاند. براین اساس، بازارهای سهام ایتالیا و اسپانیا به ترتیب با ۲۲/۱ درصد و ۲۱/۶۱ درصد رشد طی یک سال منتهی به آوریل ۲۰۱۱، بهترین بازار سهام در میان کشورهای توسعهیافته بودهاند.
این در حالی است که بیشتر کشورهای اروپایی با بحران مالی جدی مواجه هستند. بازارهای سهام فرانسه با ۱۹/۵۹ درصد، آلمان با ۱۸/۵ درصد و بلژیک با ۱۶/۶۵ درصد رشد به ترتیب رتبههای سوم تا پنجم را کسب کردهاند. در میان کشورهای نوظهور نیز مجارستان رتبه نخست را به دست آورده است. بازده بازار سهام این کشور ۳۴/۷۸ درصد بوده است. رتبههای دوم تا پنجم این گروه هم به ترتیب به جمهوری چک با ۲۵/۲۱ درصد، لهستان با ۱۸/۲۸ درصد، روسیه با ۱۳/۶۱ درصد و اندونزی با ۹/۶۶ درصد تعلق داشته است.
ارسال نظر