خبر - از سوی رییس «سازمان»
راهکارهای تامین مالی حوزه انرژی تشریح شد
دکتر علی صالحآبادی در هشتمین همایش بینالمللی انرژی، حجم معاملات بازارهای مالی در سال ۸۹ را بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار قصد دارد تا با اتخاذ راهکارهای لازم، نقش خود را با تامین مالی فعالیتهای اقتصادی پررنگتر کند.
سنا- رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ۷ راهکار تامین مالی حوزه انرژی از طریق بازار سرمایه را تشریح کرد.
دکتر علی صالحآبادی در هشتمین همایش بینالمللی انرژی، حجم معاملات بازارهای مالی در سال ۸۹ را بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار قصد دارد تا با اتخاذ راهکارهای لازم، نقش خود را با تامین مالی فعالیتهای اقتصادی پررنگتر کند. وی با بیان اینکه ابزارهای کنونی بازار سرمایه دیگر منحصر به سهام نیست، تصریح کرد: سازمان بورس سال گذشته برای نخستین بار ۱۵۰۰ میلیارد تومان مجوز انتشار اوراق مشارکت را صادر کرد که بازار ثانویه این اوراق در فرابورس شکل میگیرد.
سخنگوی سازمان بورس ادامه داد: براساس بسته سیاستی - نظارتی بانک مرکزی، باز خرید اوراق مشارکت در بورس یا فرابورس انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه بانکها در انتشار اوراق مشارکت حدود ۲۰ درصد منابع ناشر را برای بازخرید اوراق نزد خود نگه میدارند، افزود: باز خرید این اوراق در بازار سرمایه این امکان را برای ناشر فراهم میکند تا نرخ موثر هزینه تامین مالی خود را کاهش دهد.
دکتر صالحآبادی با بیان اینکه سال گذشته نخستین اوراق اجاره در بازار سرمایه منتشر شد، اظهار داشت: پیشبینی میشود امسال حداقل ۱۰۰۰ میلیارد تومان از این اوراق در بازار سرمایه منتشر شود. وی آمادگی سازمان بورس برای انتشار اوراق مشارکت و اجاره در حوزه انرژی را اعلام کرد و گفت: شرکتهای فعال در این حوزه میتوانند بخشی از منابع مالی مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند.
دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بورس برق امسال فعالیت خود را در کشور آغاز میکند، افزود: معاملات این بورس بر اساس اوراق سلف راه اندازی خواهد شد که این اوراق شرایط را برای صادرات برق به کشورهای منطقه فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: اوراق سلف به گونهای طراحی شده که شرکتها میتوانند از طریق پیش فروش محصولات، منابع مالی مورد نیاز خود را جمع آوری کنند و در آینده کالایشان را به خریدار تحویل دهند که چنین مکانیزمی را میتوان در حوزههای مختلف انرژی طراحی کرد.
دکتر صالحآبادی تدوین اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام را از دیگر راهکارهای بازار سرمایه برای تامین مالی بخش انرژی اعلام کرد و گفت: در این روش در زمان سررسید اوراق به جای وجه به سرمایهگذاران سهام واگذار خواهد شد.
وی با بیان اینکه میتوان الگوهای تامین مالی در کشور را تغییر داد، افزود: بخش خصوصی به جای آنکه پروژهای را احداث و به دولت تحویل دهد، با کمک دولت، پروژهای را بسازد و تملک آن را در اختیار بگیرد تا الگوهای تامین مالی درکشور تغییر کند.
دکتر صالح آبادی تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری و انتشار اوراق رهنی را از دیگر راهکارها برای تامین مالی بخش انرژی اعلام کرد.
ارسال نظر