بازارهای جهانی در پیچ و خم اخبار

در این بین شاخص‌کل منطقه‌ای Stoxx ۶۰۰، در پنجمین روز هفته معاملاتی ۰۷/ ۰‌درصد کاهش داشت و در این میان شاخص FTSE ۱۰۰ بریتانیا تنها شاخصی بود که توانست در قلمرو سبزپوش‌ها آرام و قرار بگیرد. روز پنج‌شنبه بازده اوراق قرضه آمریکا افت محسوسی پیدا کرد. در همین راستا تحلیلگران ING معتقدند: آخرین شاخص‌های PMI تایید می‌کنند که اقتصاد منطقه یورو به سمت دوره‌‌‌‌‌‌‌ای از رشد رکودی پیش می‌رود که می‌تواند شرایط نامطلوبی را از لحاظ اقتصادی در این منطقه به‌وجود آورد. براساس گزارش‌ها اقتصاد آلمان در سه‌ماهه دوم سال‌جاری، افت و خیز چندانی را به‌ثبت نرسانده و همچنان با فرمان قبلی در حال حرکت است.

سوفی لوند یتس، تحلیلگر ارشد سهام در هارگریوز لنزدان، پیرامون نوسانات اخیر شاخص FTSE ۱۰۰ گفت: شاخص FTSE ۱۰۰ هفته قدرتمندی را پشت‌سر گذاشته است و انتظار می‌رود با آغاز تعطیلات پایان هفته‌جاری، غلظت روند صعودی اخیر کاهش محسوسی پیدا کند. همچنین افزود: انتظار می‌رود روز جمعه زمانی‌که جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو در اجلاس سالانه بانک‌مرکزی در جکسون‌هول، وایومینگ شرکت می‌کند، تصویر واضح‌‌‌‌‌‌‌تری از وضعیت کلان کشور مشخص شود. در این بین روز پنج‌شنبه شاخص داوجونز Industrial Average با ۱/ ۱‌درصد کاهش به کانال ۳۴‌هزار و ۹۹‌واحدی رسید، درحالی‌که شاخص S&P ۵۰۰ با ۴/ ۱درصد افت به سطح ۴هزار و ۳۷۶‌واحدی کاهش پیدا کرد.

شاخص Nasdaq نیز با افت ۹/ ۱‌درصدی به سطح ۱۳‌هزار و ۴۶۴‌واحدی نزدیک شد. در همین‌حال، سفارش‌های کالاهای بادوام پس از افزایش ۷/ ۴‌درصدی در ماه ژوئن، افت ۲/ ۵‌درصدی را در ماه ژوئیه ثبت کرد. تحلیلگران ANZ در یادداشتی اظهار کردند: درحالی‌که داده‌های شاخص PMI در ماه اوت نشان‌دهنده فعالیت اقتصادی ضعیف‌‌‌‌‌‌‌تر در ایالات‌متحده، منطقه یورو و بریتانیا بود، سهام بعضی شرکت‌های اروپایی افزایش پیدا کرده و بازده اوراق قرضه کاهش نه‌چندان چشمگیری یافت.

بازارهای آسیایی روز پنج‌شنبه به‌دنبال انتشار اخبار امیدوارکننده از شرکت انویدیا سبزپوش شدند. در این میان شاخص سهام Nikkei ژاپن برای چهارمین روز متوالی رشد کرد و در ساعات پایانی روز پنج‌شنبه نیز توانست افزایش ارتفاع ۸۷/ ۰‌درصدی را به‌ثبت برساند، بااین‌حال اتمسفر مطلوب بازارهای آسیایی در آسمان سرزمین کانگوروها نیز طلوع کرد و سهام استرالیا نیز توانست رشد ۴۵/ ۰‌درصدی داشته‌باشد. در چهارمین روز معاملاتی هفته گسترده‌‌‌‌‌‌‌ترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه ام‌‌‌‌‌‌‌اس‌‌‌‌‌‌‌سی‌‌‌‌‌‌‌آی در خارج از ژاپن ۵/ ۱‌درصد افزایش پیدا کرد، با وجودی که همچنان در مسیر ثبت بدترین عملکرد ماهانه خود از فوریه پیش‌قدم مانده‌است.

روز پنج‌شنبه بازارهای سهام اژدهای زرد نیز باتوجه به صعود ۰۵/ ۲‌درصدی شاخص هانگ‌سنگ هنگ‌کنگ و رشد ۳/ ۱‌درصدی شاخص CSI۳۰۰ شانگهای، تنها ۱۲/ ۰‌درصد فرش سبز پهن کردند. در این میان یکی از مدیران ارشد سرمایه‌گذاری در Beijing Yunyi Asset Management، با اشاره به بهبود اوضاع سرمایه‌گذاری در چین گفت: با افزایش ارزش پول چین در هفته‌های اخیر، سرمایه‌های خارجی به بازارهای سهام چین سرازیر شده و به ثبات آن کمک شایانی کرده‌است. رشد بازارهای آسیایی در اواسط هفته اخیر نیز به‌دنبال چشم‌انداز مثبت و روشن شرکت انویدیا، عامل دیگری برای بهبود اوضاع اقتصادی چین درنظر گرفته می‌شود.

درحالی‌که عرضه بیت‌کوین در صرافی‌ها رو به کاهش است، شرکت تحلیلی Santiment متوجه فعالیت قابل‌توجه و مداوم در معاملات نهنگ‌های بازار شده‌است. بر اساس این پلتفرم، تراکنش‌های بیت‌کوین با ارزش بیش از ۱۰۰‌هزار دلار به‌طور میانگین ۵۷‌هزار و ۴۰۰‌مرتبه در هفته بوده‌است. این معاملات با وجود سقوط اخیر بیت‌کوین به سطح ۲۵‌هزار دلاری در هفته گذشته ادامه پیدا کرده‌است.

طبق اطلاعیه اخیر شرکت بایننس، این صرافی راه‌حل پرداخت بایننس پی خود را به بازار برزیل معرفی کرده‌است. به این ترتیب بازرگانان کشور می‌توانند جایگزین جدیدی برای پرداخت‌ها ارائه کنند که می‌تواند مشتریان جدیدی را جذب کند و پذیرش ارزهای دیجیتال اصلی مانند Shiba Inu، XRP و بیت‌کوین را تقویت کند.