جنب پل حافظ
رکورد شکنی مداوم :شاخص ۳۰۲۱۱واحد
گروه بورس- همایون دارابی: سلسله رکوردشکنیهای بورس اوراق بهادار تهران همچنان ادامه دارد. شاخص بازار سهام دیروز با عبور از مرز ۳۰هزار واحدی رکورد جدیدی را در تاریخ ۴۶ساله بازار سرمایه کشور به ثبت رساند.
ارزش روز بازار سهام که در ۲۷ فروردین به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده و سپس کاهش ۱۷ هزار میلیاردتومانی را به خود دیده بود، دیروز از مرز ۱۳۷ هزار میلیارد تومان عبور کرد
گروه بورس- همایون دارابی: سلسله رکوردشکنیهای بورس اوراق بهادار تهران همچنان ادامه دارد. شاخص بازار سهام دیروز با عبور از مرز ۳۰هزار واحدی رکورد جدیدی را در تاریخ ۴۶ساله بازار سرمایه کشور به ثبت رساند.
شاخص کل دیروز با رشد ۸/۲۱۸واحدی معادل ۷۳/۰ درصد توانست به ارتفاع ۳۰هزار و ۲۱۱واحدی برسد. با ثبت این رکورد بازدهی بازار سهام از ابتدای سال جاری تا دیروز به رقم ۶/۱۶ درصد رسیده است که اگر چه همچنان نسبت به بازارهای موازی از جمله ارز و سکه کمتر است، اما نسبت به بازار پول برتری قابل ملاحظهای را نشان میدهد. بازدهی بازار پول و اوراق مشارکت در ۷ماهه نخست امسال به رقم ۷/۱۱ درصد بالغ میشود که بازار سرمایه توانسته است به برتری ۴۲درصدی نسبت به آن دست یابد.در این شرایط ایجاد آرامش در بازارهای موازی از جمله ارز و سکه موجب گرایش نقدینگی به سوی بورس شده است که این امر در رشد ارزش معاملات قابل مشاهده است. دیروز ارزش معاملات با توجه به افزایش میزان عرضهها به رقم ۱۸۱میلیارد تومان رسید که به مراتب بیش از میانگین۳۰ روز اخیر بازار سرمایه است.
رشد چشمگیر ارزش بازار سهام
در همین حال رشد قیمت سهام شرکتهای بزرگ بورس منجر به ثبت رکورد دیگری نیز در ارزش بازار سرمایه شده است. ارزش روز بازار سهام که در ۲۷ فروردین به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده و سپس کاهش ۱۷ هزار میلیاردتومانی را به خود دیده بود، دیروز از مرز ۱۳۷ هزار میلیارد تومان عبور کرد. هر چند ارزش دلاری بورس تهران به دلیل جهش ارزش دلار کاهش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد، اما ارزش ریالی بازار حکایت از ورود نقدینگی جدید به بازار دارد.
این در حالی است که فرابورس ایران هم به عنوان همسایه بورس تهران از ارزش ۳۷ هزار میلیارد تومانی به عنوان بازاری مجزا از بورس اوراق برخوردار شده است.
در بازار دیروز معاملهگران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که با توجه به انتشار گزارشهای شش ماهه شرکتهای بورسی به ویژه شرکتهای حاضر در گروه فلزی، معدنی و پتروشیمی، رویکرد مثبتی در بازار حاکم بود که این امر موجب انباشت تقاضا در بیشتر نمادهای مورد توجه بازار شد. در این میان اعلام توقف نمادهای عمدهای نظیر ملی مس،فولاد آلیاژی، پتروشیمی کرمانشاه و سایپا موجب افزایش تقاضا در بازار شد. در این میان با توجه به توقف پر تعداد نمادهای مورد اقبال بازار، معاملهگران به سوی شرکتهای هلدینگی و سرمایهگذاری گرایش نشان دادهاند و شرکتهای سرمایهگذاری و هلدینگی نظیر معادن و فلزات، صندوق بازنشستگی، امید، سپه و نفت و گاز پارسیان با صفهای خرید همراه هستند.
در این میان رکورد شکنی شاخص و افزایش قیمتها به عرضه سنگین سهام نیز منجر شده است که دیروز نمادهایی نظیر ذوبآهن اصفهان با معاملاتی در حجم ۷/۸۰ میلیون سهم (بخش عمده عرضه از سوی سازمان خصوصیسازی)، معادن و فلزات با ۶/۴۵میلیون سهم، پالایشگاه بندر عباس با ۴۲میلیون سهم، سرمایهگذاری سپه با ۳۶میلیون سهم و سرمایهگذاری غدیر با ۲۷میلیون سهم مواجه شدند که این امر نشاندهنده وجود نقدینگی در بازار است. هر چند که کارشناسان بازار نگران هستند، عرضههای بی رویه سرمایهگذاران حقوقی به سطح نقدینگی حاضر در بازار آسیبهایی را وارد سازد.
روایت رسمی از اوضاع سودآوری شرکتها
در همین حال، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار دیروز گفت: با توجه به تجربه سال گذشته و عملکرد ۶ ماه نخست سال، پیشبینی میشود سودآوری شرکتهای بورسی در سال جاری ۲۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان باشد.
علی صالحآبادی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت با اشاره به سود ۲۲ هزار میلیارد تومانی شرکتهای بورسی در سال گذشته، تصریح کرد: سودآوری شرکتهای بورسی را در سال گذشته کمتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده بودیم که این رقم با ۲ هزار میلیارد تومان افزایش محقق شد.
وی خاطر نشان کرد: عملکرد و آمارها در ۶ ماهه نخست سال بیانگر این موضوع است که شرکتها و بنگاهها پوشش خوبی را داشتند و امیدواریم که سود شرکتها تا پایان سال افزون بر پیشبینیهای صورت گرفته تحقق یابد که به تبع آن شاهد افزایش شاخصها باشیم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به افزایش شاخصها طی ماههای گذشته افزود: دلیل افزایش این شاخصها افزایش سودآوری شرکتها و بنگاههای بورسی بوده که در کنار ابزارهای مکمل بورس مانند استفاده از شیوه اوراق اختیار فروش تبعی که یک نوع بیمه سهام تلقی میشد، افزایش شاخصها را رقم زد.
صالحآبادی در خصوص نحوه سرمایه گذاری در بازار سرمایه اظهار کرد: هموطنان برای سرمایهگذاری در بورس به دنبال سودخواهی آنی و کوتاهمدت نباشند بلکه بازار را در یک افق بلندمدت نگاه کنند تا بتوانند تصمیمگیری دقیقتر و منطقیتری اتخاذ کنند.
اما در پی رکوردشکنیهای بورس تهران، مدیرعامل نهاد اجرایی بازار سهام در اظهاراتی گفت: شاخص در دو ماهه گذشته روند صعودی داشته و بازار سرمایه در وضعیت مطلوبی قرار دارد. سخنگوی بورس با اشاره به رکورد جدید شاخص کل اظهار کرد: دیروز شاخص کل برای اولین بار از رقم ۳۰ هزار واحد فراتر رفت و ارزش بازار به ۱۳۷ هزار میلیارد تومان بالغ شد.
مدیرعامل بورس تهران حضور شرکتهای مناسب در بورس را دلیل افزایش حجم معاملات در بورس دانست و گفت: شرکتها و صنایع پذیرفته شده در بورس تهران جزو برترینهای کشور هستند. تعدادی از این شرکتها در صنایع صادراتی فعالیت دارند و از نوسانات نرخ ارز منتفع شدهاند.
وی توضیح داد: امسال سودآوری شرکتها نسبت به سال گذشته افزایش ۱۵ درصدی را نشان می دهد و اعلام گزارشهای ۶ ماهه شرکتها به بازار، بیانگر عملکرد خوب آنها نسبت به سال گذشته است، ضمن آنکه نسبت بودجه هم وضعیت بهتری را به نمایش گذاشتهاند.
در بازار دیروز معاملهگران در مسائل کلان با برخی از تحولات مواجه بودند. انتشار خبرهایی در مورد احتمال رخداد توافقی در مسائل هستهای دیروز از جمله خبرهایی بود که در بازار به گوش میرسید.
درخواستی از صادرکنندگان
در مسائل اقتصادی نیز سخنان معاون اول رییسجمهوری در مراسم روز ملی صادرات از اهمیت برخوردار بود.رحیمی در این مراسم با طرح درخواست از صادرکنندگان برای عرضه ارز خود در اتاق مبادلات ارزی گفت: این استدعای دولت از صادرکنندگان برای ارائه ارز خود به دولت از سر عجز نیست؛ بلکه این درخواست صورت میگیرد تا اگر صادرکنندهای راه را گم کرده است، به راه راست برگردد. این در حالی است که دولت تضمین میکند که در بازگشت پول صادرات به کشور اجازه ضرر به صادرکنندگان ندهد؛ البته برخی از صادرکنندگان این درخواست دولت را نپذیرفتهاند که باید خطاب به آنها گفت که نوبت ما نیز میرسد، البته این سخن از باب تهدید نیست.
در بازار دیروز معاون پذیرش شرکت بورس از احتمال عرضه شرکتهای تازه وارد در بورس خبر داد.
مس متوقف شد، اما...
در گروه فلزی دیروز در حالی نماد ملی مس در بورس تهران متوقف شد که این شرکت در بورس کالا توانست محصولات خود را با افزایش ۹ درصدی برای مفتول و کاتد و حدود ۱۳ درصدی برای سولفور مولیبدن به فروش برساند.
به گزارش بورس۲۴، دیروز ۱۲۲۰ تن محصول مس کاتد و ۵۰۰ تن مفتول شرکت با تقاضای مناسب همراه بود و سولفور مولیبدن نیز در طی معاملات ۱۰ تنی با قیمت میانگینی بالاتر از قیمت معاملات روز ۲۳ مهر ماه به فروش رفتند. این قیمت در خصوص کاتد و مفتول در چند ماه اخیر افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی نسبت به پیشبینی شرکت داشتهاند.
ترافیک گزارشهای ۶ ماهه
در گروه پتروشیمی دیروز شرکت پتروشیمی خارک پیشبینی سود سال ۹۱ خود را با تعدیل مثبت ۱۷ درصدی همراه ساخت.
به این ترتیب خارک که برای سال ۹۱ به ازای هر سهم ۴۱۴۵ ریال سود پیشبینی کرده بود، توانست سود خود را تا سطوح ۴۸۷۶ریال به ازای هر سهم افزایش دهد.
همچنین خارک موفق به پوشش ۵۸ درصدی بودجه خود در عملکرد ۶ ماهه شده است،خارکی که در عملکرد ۶ ماهه ،یوروی صادراتی خود را با نرخ ۲۵۲۹۸ ریال به ازای هر تسعیر کرده است.
در این گروه اما صنایع شیمیایی سینا هم با تعدیل مثبت۱۵ درصدی پیشبینی سود خود را به بازار اعلام کرد.
در گروه پتروشیمی گزارش شش ماهه پتروشیمی زاگرس نیز دیروز منتشر شد.
بنابر این گزارش، شرکت ۲۴۰ میلیارد تومانی پتروشیمی زاگرس در پیشبینی سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ براساس عملکرد ۶ ماهه مبلغ ۳۱۹۳ ریال عایدی خالص به ازای هر سهم در نظر گرفته که در دوره ۶ ماهه ۳۷ درصد از آن را پوشش داده است.
در همین حال، آخرین مراحل فرآیند درج نام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در فهرست نرخهای بورس در حال طی شدن است.
مقصود پورابولی مدیر عامل شرکت کارگزاری تامین سرمایه نوین با بیان مطلب فوق اظهار کرد: با درج گزارش فعالیت هیات مدیره برای دوره ۱۲ ماهه منتهی به سال۱۳۹۱ هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس روی سایت کدال و برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده درخصوص افزایش سرمایه، آخرین مراحل فرآیند درج نام این هلدینگ پتروشیمی در فهرست نرخهای بورس در حال طی شدن است.
خبری از صدرا...
در گروه تجهیزات دیروز صدرا با خبرهایی در مورد کسب قراردادی جدید مواجه شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محمود زیرکچیانزاده؛ مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه با شرکت صدرا که بعدازظهر روز چهارشنبه
(۲۶ مهرماه) برگزار شد، به فعالیتهای شرکت صدرا در توسعه سکوی نفتی رشادت اشاره کرد و گفت: حضور فعال شرکت صدرا در میدان رشادت و پیشرفت مناسب کار نصب و راه اندازی جکتهای این میدان، موجب شد تا بخشی از فعالیتهای توسعهای و تعمیراتی سکوهای نفت فلات قاره را به این شرکت داخلی واگذار کنیم.
وی، سرمایهگذاری مورد نیاز برای این فعالیتها را در مجموع، هزار و ۸۰۰ میلیون دلار و ۲۵۰ میلیون یورو اعلام کرد و افزود: در طرح مورد نظر، تامین کالا، مهندسی، نوسازی، تعمیرات و دیگر فعالیتهای مورد نیاز در بستهای منسجم دیده شده است و امیدواریم این تفاهمنامه، سرآغاز جدیدی برای همکاریهای متقابل بین نفت فلات قاره و صدرا باشد.
همچنین مهدی اعتصام؛ مدیرعامل شرکت صدرا نیز در مراسم امضای تفاهمنامه، از حسن اعتماد شرکت نفت فلات قاره ایران به شرکت صدرا قدردانی کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با عملکرد مناسب خود، به این اعتماد پاسخ
دهیم. وی تصریح کرد: هماهنگیهای لازم برای انجام فعالیتهای ذیل این تفاهمنامه صورت گرفته و مذاکرات لازم با کنسرسیومی متشکل از بانکهای داخلی برای تامین سرمایه مورد نیاز آن انجام شده است.
در گروه تجهیزات دیروز انتشار اوراق اختیار فروش شرکت مپنا در بازار اعلام شد.براساس این اعلام دارندگان اوراق میتوانند سهام خود را در تیرماه سال ۹۲ به قیمت یک هزار و ۸۶۰ ریال به ناشر اوراق واگذار کنند.
وضعیت خودروییها چگونه است؟
در گروه خودرویی دیروز عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو با اشاره به وثایق سختگیرانهای که اتاق مبادلات ارزی از واردکنندگان قطعات خودرو برای اختصاص ارز مبادلهای طلب میکند، گفت: تولید ۶۰ درصد کاهش یافته است و پیشبینی میشود با تداوم روند فعلی در هفتههای آینده تولید تا ۸۰ درصد هم کاهش یابد.
محمدرضا نجفیمنش در گفتوگو با خبرگزاری مهر با ابراز گلایه واردکنندگان قطعات خودرو از مکانیزم اتاق مبادلات ارزی گفت: هم اکنون دو مشکل بر سر راه اختصاص ارز مبادلهای به واردکنندگان قطعات خودرو وجود دارد؛ به این معنا که بخشی از قطعات مورد نیاز خودرو در اولویت ۵ و بخشی دیگر در اولویت ۸ قرار دارد، این در شرایطی است که ارز مبادلهای به برخی گروههای کالایی اولویت ۵ به بعد هنوز تعلق نگرفته است.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو افزود: مشکل دوم نبود نقدینگی واردکنندگان قطعات است؛ به این معنا که اتاق مبادلات ارزی واردکننده را مکلف میکند تا معادل ریالی ارز دریافتی را به صورت یکجا به حساب بانک عامل واریز کند، در حالی که هم اکنون واردکنندگان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و نمیتوانند ریال معادل را به صورت یکجا تامین کنند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، اتاق مبادلات ارزی ۳۵ درصد از کل مبلغ واردات را نیز از واردکنندگان علاوه بر معادل ریالی به عنوان تضمین طلب میکند که همین امر سبب شده است که دریافت ارز از اتاق مبادلات برای واردکنندگان قطعات خودرو میسر نباشد.
در گروه خودرویی برخی خبرها از احتمال اعلام زیان در عملکرد شش ماهه برخی از شرکتهای خودروسازی خبر میدهند.
در گروه سیمانی دیروز بازگشایی برخی از نمادهای متوقف ادامه یافت. در این گروه سیمان شاهرود سود هر سهم سال مالی ۹۱ خود را ۵۷۸ ریال اعلام کرده است که نسبت به آخرین پیشبینی ۳۲ درصد رشد داشته است.
دلیل این تعدیل سود افزایش نرخ فروش سیمان بوده است. شرکت در شش ماهه هم۵۵ درصد آن را پوشش داده است. ۲۹ درصد فروش ریالی شرکت نیز در نیمه نخست سال صادراتی بوده است که دلار حاصل از صادرات را ۱۵۹۶ تومان در نظر گرفته است. سیمان شمال نیز در گزارش شش ماهه سود هر سهم خود را پس از افزایش ۲۲ درصدی قیمت فروش سیمان ۲۶۱ ریال اعلام کرده است. همچنین سیمان کرمان نیز سود هر سهم خود را در گزارش شش ماهه از ۹۳ تومان به ۱۲۹ تومان افزایش داده است.در نیمه نخست سال ۵۹ درصد از این سود محقق شده است. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن از ۲۰۲ نمادی که به روی تابلو رفتند ۱۱۵نماد با کاهش قیمت و ۸۲نماد با رشد ارزش همراه شدند و بقیه نمادها هم تغییری نداشتند.
ارسال نظر