تابلوی چهارم مشکلی را حل نمی‌کند

مهر- دبیر کانون سهامداران حقیقی با اشاره به اینکه در حال حاضر باوجود مثبت بودن شاخص‌های بورس، نمادهای بسته مانع جدی نقدشوندگی در بازار سرمایه شده است، گفت: مدیران بورس در مورد توقف طولانی مدت نماد‌ها تصمیم‌گیری کنند. ابوالفضل متین گفت: سهامداران حقیقی چندین ماه است که منتظر بازگشایی نمادهای بسته هستند و راه‌اندازی تابلوی چهارم، شاید بخشی از مشکلات سهامداران جزء را بکاهد و صرفا اجازه نقدشوندگی را برای گروهی از سهامداران که سال‌ها درگیر شرکت‌های زیان‌ده بوده‌اند، ایجاد کند، ولی واقعا مشکل اصلی سهامداران حقیقی در مورد نمادهای بسته با افتتاح تابلوی چهارم رفع نمی‌شود. دبیر کانون سهامداران حقیقی ادامه داد: اکنون نماد شرکت‌های سودده مانند گروه روی و زیر مجموعه آن متوقف است. نماد گروه ایران خودرو و شرکت‌های وابسته به آن نیز متوقفند. برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری و تعدادی دیگر از شرکت‌ها که فهرست آنها را قبلا اعلام کرده‌ایم، هنوز بسته است. در عین حال، امیدوار بودیم که با تغییر مدیریت در معاونت نظارت بر عملیات بورس این مساله حل شود و نمادها باز شوند، ولی چنین نشد. وی افزود: سهامداران باید تا کی صبر کنند، تا این نمادها باز شوند. مراجع قانونی یا سازمان بورس این حق را ندارند که سهامداران را از حقوق مالکانه خود یعنی امکان نقدشوندگی سریع دارایی‌هایشان در یک دوره طولانی، مانع شوند. متین گفت: معیشت و ارتزاق بسیاری از سهامداران از طریق خرید و فروش سهام است و اگر مسوولان و مدیران سر ماه حقوق خود را دریافت نکنند و اصطلاحا نماد حقوقشان متوقف شوند، چه می‌‌کنند؟ سهامداران در شکایات خود خجالت و شرمندگی از زن و بچه خودشان را مطرح می‌کنند.

دبیر کانون سهامداران حقیقی گفت: ما از این همه پیگیری یک مساله ساده در بورس به ستوه آمده‌ایم، نماد‌های بسته و تعیین تکلیف این گروه از شرکت‌ها نباید طولانی شود و حداقل اطلاع‌رسانی شود و علت تمام توقف‌ها توضیح داده شود. وی گفت: اگر به دنبال مجازات متخلفان هستیم، راه آن توقف نماد نیست. در حقیقت با این روش سهامداران جزء را مجازات کرده ایم.متین گفت: فصل ششم قانون بازار اوراق بهادار امکان برخورد با تخلفات را مهیا کرده است. بیش از این نباید نقد شوندگی در بازار سرمایه با محدودیت مواجه شود. سهامداری که به هر دلیل نیاز به نقدینگی دارد و قصد فروش سهامی‌‌ را دارد که از ۹ماه پیش نماد آن متوقف است و امکان فروش این سهام چه با ضرر و چه با سود برای او وجود ندارد، به کجا باید متوسل شود؟

ابوالفضل متین گفت: کانون سهامداران حقیقی در صدد است تا ازمراجع تقلید استفتاء کند که آیا مراکز دولتی و عمومی‌‌مانند سازمان بورس می‌‌توانند حتی به دلایل موجه که بعضا این دلایل قابل مناقشه هم است، محدودیت در حق مالکانه سرمایه سهامداران در یک دوره طولانی یعنی امکان نقدشوندگی و فروش دارایی آنها را ایجاد کنند؟ دبیر کانون سهامداران حقیقی در پایان گفت: بازار سرمایه نباید

این چنین نگران نقدشوندگی باشد و به نظر می‌‌رسد توقف یک نماد در سه چهارم سال مالی خود برای مجازات و تطبیق با آئین نامه‌های انضباطی بورس کافی است و سهامداران حقیقی نگران توقف نمادها به صورت طولانی هستند و مسوولان بورس فکری کنند.