عضو شورای عالی بورس در مراسم روز حسابدار عنوان کرد
اعتماد عمومی در گروی انضباط مالی
دبیرکل انجمن حسابداری ایران: در مسیر مبارزه با فساد مالی، همواره انگشت اتهام به سمت حسابداران است
راهاندازی شورای راهبری حسابداری
عضو شورای عالی بورس در مراسم یاد شده با اشاره به لزوم برقراری نظم و انضباط مالی و اقتصادی برای افزایش اعتماد و باور اجتماعی، این امر را از مهمترین نقشهای حسابداران و حسابرسان عنوان کرد و افزود: فدراسیون بینالمللی حسابداران (آیفک) با نامگذاری این روز به ما آموخته است که باید نقش و جایگاه این حرفه را به همه بشناسانیم. رحمتالله صادقیان با اشاره به اهمیت تشکیل «شورای راهبری و سیاستگذاری» در حرفه حسابداری گفت: با توجه به تغییر فناوری و تکنولوژی، محیط کسب و کار نیز تغییر کرده و حرفه حسابداری نیز باید متناسب با آن رشد کند تا بتواند تواناییهای خود را نمایان کرده و نقش بالای خود در انضباط مالی اجتماع را ایفا کند. عضو جامعه حسابداران رسمی با اشاره به سابقه ۷۲ ساله اولین تشکل حرفهای حسابداری در کشور گفت: در حال حاضر هفت تشکل حرفهای حسابداری فعال داریم اما متاسفانه با وجود ۵/ ۱ میلیون نفر حسابدار شاغل و حدود ۳۵۰ هزار دانشجوی حسابداری، نسبت اعضای تشکلها، کمتر از ۰۲/ ۰ درصد است. صادقیان ادامه داد: رشد و اعتلای حرفه حسابداری، چشمانداز و از اهداف عالی این حرفه است و به این منظور باید تناسب و سازگاری در حرفه ایجاد شود. به این منظور به یک پیوند نو و مناسب میان تشکلها نیاز داریم که اجماع نخبگان و تصمیمگیرندگان و اعضای شورای عالی انجمنهای حرفهای میتوانند نقش موثری ایفا کنند. رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران، تعامل با نهادهای حاکمیتی، دولتی، قانونگذاری و بینالمللی را در رشد حرفه، موثر دانست و خواستار عزم جمعی برای حل مشکلات و پرهیز از نگاههای فردگرایانه و منافع فردی شد. صادقیان در پایان اظهار امیدواری کرد با راهاندازی شورای راهبری حرفه حسابداری این حرفه به اهداف استراتژیک خود دست پیدا کند.
عدالت درباره رشته حسابداری اجرا نمیشود
دبیر کل انجمن حسابداری ایران، دیگر سخنران این مراسم با اشاره به برگزاری کنفرانسهای متعدد حرفه و رشته حسابداری طی یک دهه اخیر گفت: متاسفانه برگزاری این همایشها، نتیجه مطلوب و در حد انتظاری به دنبال نداشته و گرچه کلمات قدرتمندی گفته شده اما اجرا، همواره قدرتمندتر است. ناصر پرتوی با اظهار تاسف از اینکه هنوز اخلاق حرفهای در حسابداری، نهادینه نشده است، افزود: حرفه و رشته حسابداری، بیش از همه، از خودیها ضربه دید و بیشترین خطری که در کمین حسابداری است، از خودیها است. ما چگونه میتوانیم به دنبال اعتلای حسابداری باشیم، آن هم در شرایطی که تضاد دیدگاهها و شخصینگری بین ارگانهای حرفه وجود دارد. این مدرس دانشگاه سپس توضیح داد: رشته حسابداری در ابتدا زیرمجموعه گروه مدیریت بود، سپس زیرمجموعه گروه اقتصاد شد اما در نهایت با تلاش استاد ثقفی، استقلال پیدا کرد و این در شرایطی صورت گرفت که دو نفر دکترای حسابداری در گروه مدیریت، با این استقلال مخالف بودند اما بنده شخصا از وزیر وقت علوم، موافقت استقلال این رشته را گرفتم و بیش از ۱۰ سال است که گروه برنامهریزی رشته حسابداری در وزارت علوم فعال است. دبیر کل انجمن حسابداری ایران با اشاره به اقدامات موثر قوهقضائیه در مبارزه با فساد گفت: تنها رشته و حرفهای که فساد را قبل از وقوع، هنگام وقوع و پس از وقوع، شناسایی میکند، حسابداری است اما متاسفانه انگشت اتهام برخی افراد همیشه به سمت حسابداران نشانه رفته است. پرتوی در پایان گفت: تمام اهداف ما میتوانند محقق شوند، اگر با سلامت، شجاعت و از خودگذشتگی آنها را دنبال کنیم.
ماده واحدهای برای استفاده نکردن از خدمات حسابداران
عضو شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران در مراسم یاد شده با اشاره به نقش جامعه حسابدار رسمی ایران در گسترش انضباط مالی گفت: جامعه حسابداران رسمی براساس ماده واحده تشکیل شده اما این ماده واحده، گویا برای استفاده نکردن از خدمات حسابداران رسمی تصویب شده است.
علیاکبر عرب مازار افزود: بالندگی یک حرفه و تداوم آن بستگی به این دارد که حرفه چقدر توانسته است خود را با شرایط محیطی جدید تطبیق دهد، زیرا اجتماع منتظر حرفه نمیماند، بنابراین ما نباید خود را به جامعه حسابداران رسمی محدود کنیم. نباید تنها به منافع و تهدیدهای فعلی فکر کرد بلکه باید به آینده هم بیندیشیم و همه کسانی که وارد حرفه حسابداری و حسابرسی میشوند باید در تشکلها جمع شوند و آینده را ببینند.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم به اجتماعی که تغییر کرده، بگوییم ما طبق استانداردها عمل کردیم.
عربمازار با اشاره به تغییر شکل بودجه کشور گفت: دولت دیگر پول نفت ندارد و دنبال این است که ببیند کجاها سرش کلاه رفته تا کسری را جبران کند و در این میان، چوبش را حسابداران میخورند، البته ما نمیتوانیم مظلومنمایی کنیم. وی با اشاره به لزوم متشکل شدن حرفه حسابداری در کشور گفت: به این منظور چند طرح و لایحه آماده شده و ما برای تغییر و برآورده کردن توقعها باید آماده باشیم و قدرتمان را با تشکل قوی و حمایت اعضا، افزایش دهیم.
عربمازار سپس گفت: طرحهایی که به تازگی در مجلس مطرح شده میتواند برای حرفه ما هم تهدید باشد و هم فرصت، این طرحها نشان میدهد که حرفه ما مهم شده است، بنابراین انجمنهای حرفهای ما همه باید برای ایجاد یک تشکل واحد تلاش کنند و اصلاحات لازم را انجام دهند. حسابداران در همه نقاط کشور باید مشارکت داشته باشند و نبینیم که یک وزارت حسابداری تشکیل شود.
رئیس پیشین سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: اگر بخواهیم وضعیت و نقش حرفه، بهتر شود باید متشکل شویم و آگاهانه با تغییرات محیط، سازگار شده و نسبت به فساد نیز حساس شویم. همچنین با از خودگذشتگی و صرف وقت، نظرات خود را به مسوولان مربوطه انتقال بدهیم.