شکست رکورد تولید و فروش در «کلوند»
مهدی فکری در بازدید خبرنگاران از این کارخانه ضمن اشاره به تولید محصولات جدید این شرکت در سایزهای خاص گفت: کاشی الوند در آبان ماه با فروش ۷۳۴ هزار مترمربع کاشیهای دیوار، کف، پرسلان مات، براق و فول پلیش در سایزهای مختلف رکورد ۵ ماه قبل از این ماه را در مقدار و ارزش فروش شکست و توانست ۲۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان درآمد حاصل از فروش داشته باشد. همچنین این روند در آذر ماه نیز ادامه یافت و فروش یک میلیون و ۴ هزار مترمربع انواع کاشی در آذر ماه محقق شد. وی با اشاره به اینکه بعد از ثبت رکورد در آبان ماه پیشبینی افت فروش وجود داشت، افزود: نهتنها این امر در آذر ماه صورت نگرفت بلکه در عملکرد دی ماه نیز همچنان فروش ۸۳۷ هزار مترمربع انواع کاشی با ارزش ۲۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان ثبت شد. وی این رکوردشکنی در فروش را حاصل تمرکز و تاکید کاشی الوند بر افزایش کیفیت عنوان کرد و افزود: کاشی الوند در مقطعی بهدلیل عملکرد نامناسب بخشی از بازار را ازدست داد اما با تاکید بر افزایش کیفیت و تولید محصولات جدید شاهد اقبال دوباره بازار به کاشی الوند هستیم.
مدیرعامل کاشی الوند در ادامه از تحقق ۴۳۵ ریال سود به ازای هر سهم این شرکت طی دوره ۹ ماهه خبر داد و افزود: سود خالص کاشی الوند در این دوره ۹ ماهه ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود و پیشبینی ما این است که با وجود رکود در صنعت ساختمان شرکت با کسب ۲۲ میلیارد تومان سود خالص بتواند بودجه پیشبینی شده را محقق کند. وی با اشاره به وجود ۱۴۷ شرکت در صنعت کاشی و سرامیک کشور گفت: سالانه در کشور حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک تولید میشود و کاشی الوند با ۷ میلیون ظرفیت تولید سهم دو درصدی از بازار این صنعت را در اختیاردارد که نشان میدهد با این تعداد شرکت توانستیم سهم مناسبی را داشته باشیم؛ این درحالی است که مشکل اصلی در صنعت کاشی و سرامیک فروش و کسب سهم بازار است اما ما توانستیم با وجود رکود در صنعت ساختمان در سالجاری با افزایش کیفیت و نیز تولید محصولات جدید سطح فروش خود را افزایش دهیم.
مدیرعامل کاشی الوند با بیان اینکه اعتقاد داریم تنها راه رقابت در این صنعت افزایش کیفیت است، ادامه داد: در کاشی الوند در کنار جهش کیفی شاهد تولید محصولات جدید طی چند ماه اخیر بودیم. با توجه به اینکه صنعت کاشی و سرامیک مدام درحال بهروزرسانی است و سلایق مصرفکنندگان آن تغییر میکند، ممکن است محصولات سال گذشته از نظر طرح و ابعاد در بازار امروز موردپسند مشتریان نباشد.
بنابراین شرکتهایی میتوانند در این بازار رقابت کنند که در کنار کیفیت، ایدهها و طرحهای بهروز داشته باشند. فکری با اشاره به اینکه به سمت تولید محصولات با ارزشافزوده بالا و «لاکچری» حرکت کردیم، افزود: در سه ماه اخیر موفق شدیم انواع سرامیک ۱۰۰ در ۱۰۰ را به بازار عرضه کنیم که فقط یک شرکت داخلی دیگر این سایز را تولید میکند زیرا تولید این محصول به لحاظ فنی ملاحظاتی دارد. این محصول ارزشافزوده بالایی دارد که هم در داخل و هم در کشورهای حاشیه خلیجفارس مورد اقبال قرار دارد بهطوریکه توانستیم با این برنامهریزی از شهریور ماه تاکنون در بازار صادراتی نیز موفق باشیم و طی این مدت یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار صادرات داشتهایم.
مدیرعامل کاشی الوند افزود: استراتژی ما این است که ۳۰ درصد محصولات شرکت را صادرکنیم که معادل ۲ تا ۵/ ۲ میلیون مترمربع است. این درحالی است که امسال تاکنون ۴۵۰ هزار مترمربع صادرات داشتهایم که قطعا تا پایان سال افزایش خواهد یافت. وی با اشاره به تولید سایز ۱۰۰ در ۱۰۰ در کنار سایز۸۰ در ۸۰ افزود: الوند با تولید این محصول جدید جایگاه خود را احیا کرد، ضمن اینکه افزایش نرخ ارز را برای صادرات به فرصت تبدیل کردهایم زیرا با افزایش کیفیت درحالحاضر قیمت محصولات ما در مقایسه با ترکیه، هند و چین رقابتیتر و مناسبتر است و به شرطی که کیفیت مناسب را داشته باشیم میتوانیم در بازارهایی نظیر روسیه، سریلانکا و کشورهای حاشیه خلیجفارس حضور موثرتری داشته باشیم.
وی افزود: توافقنامه تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا در مورد صادرات برخی اقلام از جمله کاشی و سرامیک با تعرفه ترجیحی یا صفر، حتما بر بازار کاشی و سرامیک اثرگذار خواهد بود، اما شرکتهایی که محصولات کاشی و سرامیک با کیفیت بالا و طراحی انحصاری تولید میکنند، بیشتر از این قضیه منتفع خواهند شد. به همین سبب محصولات کیفی کارخانهها، شانس بیشتری برای ورود به بازارهای صادراتی خواهند داشت. وی با اشاره به طرح توسعه شرکت افزود: شرکت طرح توسعه دارد و به منظور افزایش ظرفیت تولید انواع محصولات سایز ۱۰۰ در ۱۰۰ را در دست اقدام دارد که نیازمند تجهیز ماشینآلات و توسعه خط تولید است.
مدیرعامل شرکت کاشی و سرامیک الوند درخصوص برنامه افزایش سرمایه شرکت گفت: پیگیر برنامه افزایش سرمایه هستیم؛ ولی اجرای آن در گرو موافقت سهامدار عمده خواهد بود.یکی از محلهای پیشنهادی شرکت، از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها است و با توجه به رشد ارزش داراییهای شرکت نسبت به ارزش دفتری، این افزایش سرمایه میتواند موثر و کارآمد باشد؛ اما تصمیمگیرنده اصلی در این زمینه، سهامدار عمده بوده و امیدواریم این برنامه مورد تایید آنها نیز قرار گیرد.