آیفکس در هفته گذشته ۱۱ واحد رشد کرد
هفته یک درصدی فرابورس ایران
دنیای اقتصاد: پرونده فرابورس ایران در دومین هفته مرداد در شرایطی بسته شد که نماگر این بازار در آخرین روز کاری این هفته با رشد ۱۱ واحدی در سطح ۲/ ۹۳۱ واحد قرار گرفت و توانست با ثبت بازدهی ۲/ ۱ درصدی معاملات هفته اخیر را به پایان رساند. با احتساب این رشد، بازدهی شاخص کل فرابورس از ابتدای سال جاری تاکنون به ۴/ ۶ درصد رسید. مجموع ارزش معاملات اما در هفته معاملاتی منتهی به ۱۱ مرداد روند نزولی در پیش گرفت و افت ۲ درصدی را نسبت به هفته منتهی به ۴ مرداد تجربه کرد.
طی معاملات هفته گذشته همانطور که انتظار میرفت پس از انتشار گزارشهای میان دورهای و همچنین برگزاری مجامع شاهد استقبال از نمادهای زیرمجموعه گروه فلزات اساسی و پالایشیها بودیم.
دنیای اقتصاد: پرونده فرابورس ایران در دومین هفته مرداد در شرایطی بسته شد که نماگر این بازار در آخرین روز کاری این هفته با رشد ۱۱ واحدی در سطح ۲/ ۹۳۱ واحد قرار گرفت و توانست با ثبت بازدهی ۲/ ۱ درصدی معاملات هفته اخیر را به پایان رساند. با احتساب این رشد، بازدهی شاخص کل فرابورس از ابتدای سال جاری تاکنون به ۴/ ۶ درصد رسید. مجموع ارزش معاملات اما در هفته معاملاتی منتهی به ۱۱ مرداد روند نزولی در پیش گرفت و افت ۲ درصدی را نسبت به هفته منتهی به ۴ مرداد تجربه کرد.
طی معاملات هفته گذشته همانطور که انتظار میرفت پس از انتشار گزارشهای میان دورهای و همچنین برگزاری مجامع شاهد استقبال از نمادهای زیرمجموعه گروه فلزات اساسی و پالایشیها بودیم. بر این اساس در هفته منتهی به ۱۱ مرداد ۹۶، دو گروه فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب ۱۵ و ۱۲ درصد از ارزش معاملات خرد فرابورس ایران را به خود اختصاص دادند و در صدر صنایع قرار گرفتند.
نگاهی به آمار معاملات
بررسی نوسانهای شاخص فرابورس در این هفته حکایت از رشد ۱/ ۱۱ واحدی این نماگر دارد. بیشترین میزان رشد شاخص در این هفته صعود ۸/ ۸ واحدی شاخص در نهمین روز مرداد بود. ۱۱ مرداد اما این بازار شاهد افتی به میزان ۶/ ۲ واحد (بیشترین میزان افت در هفته منتهی به ۱۱ مرداد) بود. بر این اساس نماگر فرابورس ایران که در ۸ مرداد ماه در کف هفتگی خود یعنی ۳/ ۹۲۰ واحد قرار داشت، در روز سهشنبه تا سطح ۸/ ۹۳۳ واحدی پیشروی کرد تا بیشترین مقدار شاخص در این هفته ثبت شود.
در مجموع در هفته اخیر تعداد ۹۸۴ میلیون ورقه بهادار در ۱۲۱ هزار نوبت معاملاتی در تمامی بازارهای فرابورس مورد معامله قرار گرفت که ارزش این حجم از دادوستدها به ۷۰۶ میلیارد تومان رسید. به این ترتیب با ثبت این میزان معامله، شاهد افت ۲ درصدی ارزش معاملات نسبت به هفته منتهی به ۴ مرداد بودیم. حجم معاملات اما در این بازه زمانی افزایش ۳۷ درصدی را تجربه کرد. طی معاملات این هفته، بازارهای اول، دوم و پایه (بازارهای خرد) بهترتیب معامله ۲۰۵، ۳۵۵ و ۴۰۸ میلیون سهم به ارزش ۳۲، ۱۱۰ و ۹۴ میلیارد تومان را تجربه کردند.
همچنین هفته گذشته در بازار ابزارهای نوین مالی افزون بر ۱۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۶۹ میلیارد تومان دادوستد شد که مرتبط با معاملات اوراق بدهی، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن بود. دادوستد حدود ۴ میلیون ورقه اوراق بدهی به ارزش ۴۲۲ میلیارد تومان، ۱۱ میلیون ورقه در ETFها (صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله) به ارزش ۵/ ۱۶ میلیارد تومان و ۴۰۰ هزار ورقه تسهیلات مسکن به ارزش ۵/ ۳۰ میلیارد تومان نتیجه معاملات انجام شده در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس در هفته معاملاتی منتهی به ۱۱ مرداد ۹۶ بود.
کاهش سود «اخزا»ها
بازار اوراق با درآمد ثابت فرابورس نیز طی هفته گذشته در مجموع میزبان حدود یک میلیون ورقه اسناد خزانه اسلامی به ارزش ۱۰۶ میلیارد تومان در یک هزار و ۵۹۶ نوبت معاملاتی بود تا در نهایت این اوراق در محدوده قیمتی ۹۵ تا ۹۹ هزار تومان مورد دادوستد قرار گیرند. در عین حال بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان از کاهش متوسط نرخ سود موثر اوراق اسناد خزانه اسلامی در هفته مورد بررسی دارد. بر این اساس میانگین نرخ سود در ۴ سررسید موجود اسناد خزانه اسلامی با کاهش یک واحد درصدی نسبت به میانگین هفته ماقبل آن همراه شد و به ۶/ ۲۱ درصد رسید. طی آخرین روز معاملاتی فرابورس نیز این متغیر کاهش محسوسی را تجربه کرد و در سطح ۱۸ درصدی قرار گرفت.
بازگشت «تسه»ها به مسیر صعودی
طی معاملات هفته گذشته اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) پس از دو هفته نزولی با رشد هفتگی ۱/ ۱ درصدی همراه شدند. به نظر میرسد رشد تقاضا مهمترین عامل حمایت از «تسه»ها در هفته اخیر است. بنابراین با اینکه از نیمه دوم تیر تا هفته اول مرداد شاهد مقاومت سطح ۷۷ هزار تومانی در مقابل رشد قیمت اوراق بودیم اما در روزهای پایانی هفته اخیر قیمت «تسه»ها تا سطح ۷۹ هزار تومانی نیز افزایش داشت. در این میان با وجود افت ۴/ ۵ درصدی تعداد معاملات مسکن در تیر نسبت به خرداد، اما همچنان سیگنالهای افزایش تقاضای مسکن در برخی مناطق تهران در کنار رشد تقاضای فصلی در تابستان، چشمانداز رشد تدریجی قیمت اوراق را ارائه میدهد. با این وجود، به نظر میرسد تنوع در وامهای ارائه شده از جمله تامین مالی تقاضای خانهاولیها از صندوق یکم بانک مسکن مانعی در برابر رشد قابل توجه «تسه»ها است.
فلزیها، صدرنشین معاملات فرابورس
طی هفتهای که گذشت فلزات اساسی، شیمیاییها و گروه هتل و رستوران به ترتیب سه صنعتی بودند که بیشترین سهم از ارزش معاملات خرد فرابورس را به خود اختصاص دادند. به این ترتیب، گروه فلزات اساسی با ارزش معاملاتی بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان، سهم ۱۵ درصدی، گروه محصولات شیمیایی با ارزش ۵/ ۲۳ میلیارد تومان، سهم ۱۲ درصدی و گروه هتل و رستوران با معاملاتی به ارزش ۱۷ میلیارد ریال سهم ۸ درصدی را از مجموع ارزش معاملات سهام در بازارهای اول، دوم و پایه طی معاملات هفته گذشته در اختیار گرفتند.
ارسال نظر