سنا: طی سال‌‌های اخیر به دفعات شاهد اقداماتی از سوی مدیران و مسوولان اصلی بازار سهام در راستای توسعه فرآیندها، افزایش شفافیت، نقدشوندگی و رفع محدودیت‌‌های مختلف بودیم. امری که از ابتدای سال جاری روند اجرایی‌تری به خود گرفته است. در راستای این موضوع روز گذشته نیز رئیس سازمان بورس از مهم‌ترین‌ اقدامات صورت گرفته در این رابطه سخن گفت و به تشریح مهم‌ترین‌ وعده‌های سازمان بورس برای ۲ ماه آتی پرداخت.

سنا: طی سال‌‌های اخیر به دفعات شاهد اقداماتی از سوی مدیران و مسوولان اصلی بازار سهام در راستای توسعه فرآیندها، افزایش شفافیت، نقدشوندگی و رفع محدودیت‌‌های مختلف بودیم. امری که از ابتدای سال جاری روند اجرایی‌تری به خود گرفته است. در راستای این موضوع روز گذشته نیز رئیس سازمان بورس از مهم‌ترین‌ اقدامات صورت گرفته در این رابطه سخن گفت و به تشریح مهم‌ترین‌ وعده‌های سازمان بورس برای ۲ ماه آتی پرداخت.رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مهم‌ترین‌ اقدامات آتی را توسعه و اجرای نرم‌افزارهای مورد استفاده سازمان بورس و بازار سرمایه، تدوین دستور‌العمل نهایی جدید درخصوص توقف و بازگشایی نمادها،تلاش برای رفع سایر محدودیت‌ها از طریق بازنگری در بحث‌های مقرراتی و آیین‌نامه‌ها، کاهش کارمزد سازمان بورس و سایر ارکان، توسعه معاملات الگوریتمی، بهبود در حوزه مالیات، امکان تغییر در فرآیند اعلام EPS و همچنین اصلاح قوانین و مقررات بازار سرمایه عنوان کرد. دکتر شاپور محمدی در ادامه توضیح داد: درخصوص نرم‌افزارهای مورد‌استفاده سازمان بورس و بازار سرمایه ارزیابی‌های تخصصی انجام شده و در این زمینه صاحب نظران و فعالان نظرات کارشناسی خود را به این سازمان اعلام کرده‌اند و اکنون به مرحله اجرا وارد شده است. وی در ادامه افزود: در پی این اقدام در زمان عملکرد نهایی نرم‌افزارها با افزایش محسوس سرعت مواجه شدیم، به این ترتیب لازم نیست برای تایید نرم‌افزارها زمان زیادی صرف شود.سخنگوی سازمان بورس درباره دستورالعمل جدید توقف و بازگشایی نمادها نیز گفت: دستور‌العمل نهایی شده و به زودی به مرحله اجرا می‌رسد و به این ترتیب یکی از وعده‌ها برای رفع محدودیت‌ها از این طریق برطرف می‌شود.

محمدی در ادامه درخصوص رفع سایر محدودیت‌ها گفت: درخصوص تغییر در ساز و کار فعلی حجم مبنا و دامنه نوسان نیز کارشناسی‌های لازم در جهت بازنگری در بحث‌های مقرراتی و آیین‌نامه‌ها صورت گرفته است. وی ادامه داد: موضوعاتی که در این رابطه به سامانه معاملاتی مرتبط است نیز دنبال و سازو کار اجرایی آن تنظیم شده و امیدواریم در چند ماه آینده به جمع‌بندی نهایی برسیم. دبیر شورای عالی بورس درخصوص کاهش کارمزدها نیز گفت: به دنبال کاهش کارمزد سازمان بورس و سایر ارکان هستیم، البته در این مورد با توجه به سیاست حمایت از صنعت کارگزاری، کارمزد کارگزاری‌ها کاهش نمی‌یابد. وی با بیان اینکه این اقدام تا دو ماه آینده به سرانجام می‌رسد و به بازار اعلام می‌شود، اظهار کرد: با این اقدام کمک می‌شود که معاملات الگوریتمی شکل بگیرد و به این ترتیب نه تنها شاهد افزایش جریان بازار خواهیم بود بلکه فعالان این بازار نیز با کسب سود بیشتری روبه‌رو‌ خواهند شد. محمدی با اشاره به این نکته که سازمان بورس می‌خواهد از درآمدهای خودش کم کند تا فعالان بازار بتوانند راحت‌تر کار کنند، خاطر‌نشان کرد: در حوزه مالیات مقطوع نیم درصد با سازمان امور مالیاتی صحبت شده و فرآیند به گونه‌ای جلو می‌رود که این مکانیزم نیز اصلاح شود. دبیر شورای عالی بورس خاطرنشان کرد: نیم درصد مالیات از نظر ما زیاد است چون یکسوی سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ضرر است. به عبارتی بعضی از مواقع سهامداران ضرر کردند پس وقتی کسی در خرید و فروش ضرر می‌کند پرداخت مالیات منصفانه نیست و این موضوعی است که برای رفع آن در حال رایزنی با سازمان امور مالیاتی هستیم. وی در این باره ادامه داد: همان‌طور که درخصوص توقف و بازگشایی‌ها نظرخواهی از کارشناسان و فعالان بازار مبنای عمل سازمان بوده، در مورد بحث مالیات هم حتما از اهالی بازار نظرخواهی خواهد شد.

رئیس سازمان بورس درخصوص امکان تغییر در فرآیند اعلام پیش‌بینی سود هر سهم (‌EPS) نیز گفت: در این مورد به سمت استانداردهای بین‌المللی حرکت می‌کنیم تا از مفروضاتی که امکان خدشه و تحرکات عامدانه به آن وجود دارد دوری شود و حفظ شفافیت بیشتر مورد توجه ویژه سازمان بورس است. محمدی با بیان اینکه در دنیا، مفروضات مدیریتی، بیشتر از کشور ما افشا می‌شود، در این باره تشریح کرد: به دنبال این موضوع هستیم که از این پس این رویه مبنای عمل ما قرار بگیرد تا در بعضی از مسائلی که حوزه افشای اطلاعات مدیریتی است دقت عمل بیشتری صورت بگیرد و مدیران مسوولیت‌پذیری بیشتری داشته باشند. سخنگوی سازمان بورس تصریح کرد: یکی از اقدامات خوبی که سال قبل در زمینه افشای اطلاعات واقعی انجام شده افشای اطلاعات واقعی تولید و فروش ناشران بود که از این پس اعداد و ارقام واقعی و معتبر مبنای عمل باشد. وی در ادامه تصریح کرد: در حوزه اصلاح قوانین و مقررات بازار سرمایه مباحثی مربوط به دستکاری یا پیش‌دستی در معاملات که بعضا به ضرر سهامداران منجر می‌شد حتما در قانون جدید بازار سرمایه مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد و از این پس سعی می‌شود که بازار با اطمینان و سلامت بیشتری به پیش رود.