سنا: معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار که اواخر بهمن ماه سال گذشته به ضرورت انجام معاملات بازار سرمایه با ابزارهای هوشمند شامل معاملات الگوریتمی(خودکار) و همچنین معاملات پربسامد تاکید کرده بود طی نامه‌ای خطاب به حسن قالیباف، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران و امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس اعلام کرد: انجام معاملات خودکار (Algorithmic trading) و نیز معاملات پربسامد(high - frequency) از نظر سازمان بورس و اوراق بهادار، بلامانع بوده و معامله‌گران بورس تهران و فرابورس می‌توانند برای انجام معاملات از ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات استفاده کنند.

در نامه سیداحمدعراقچی آمده است: در راستای توسعه ابزارهای معاملاتی، گسترش ضریب نفوذ و تسهیل هرچه بیشتر معاملات در بورس‌های اوراق بهادار به آگاهی می‌رساند انجام معاملات خودکار (Algorithmic trading) و نیز معاملات پربسامد(high - frequency) از نظر سازمان بورس و اوراق بهادار، بلامانع بوده و معامله‌گران می‌توانند برای انجام معاملات از ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات استفاده کنند. به کارگیری این ابزارها نیازی به اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار ندارد، لیکن رعایت مقررات و دستورالعمل‌های ناظر بر انجام معاملات و سایر موارد مرتبط لازم‌الاجرا خواهد بود. لطفا ترتیبی اتخاذ شود تا آمار معاملات به تفکیک نوع آنها به‌صورت دوره‌ای و حداکثر هر سه ماه یک بار به این سازمان ارسال شود.

به گفته سیداحمد عراقچی، سازمان بورس و اوراق بهادار برای فراهم شدن بستر معاملات الگوریتمی و پر بسامد، تمهیدات لازم را اتخاذ کرده و توسعه این معاملات را به‌عنوان یک راهبرد اساسی در دستور کار خود قرار داده است. عراقچی با بیان اینکه برای تحقق این امر پیش‌نیازهای لازم از جمله بستر فنی مناسب برای سامانه معاملات در حوزه‌های تکنولوژی و IT مهیا شده است، گفت: پتانسیل و ظرفیت لازم برای توسعه معاملات الگوریتم در بازار سرمایه ایران فراهم شده است و سازمان بورس برای اجرای قوانین، مقررات و دستورالعمل‌ها نظارت خواهد داشت.

معاون سازمان بورس تاکید کرد: برای استفاده از این ابزارها مجوز خاصی از سوی سازمان برای شرکت‌ها صادر نمی‌شود و سازمان بورس در کنار مهیا کردن بسترهای لازم برای اجرایی شدن این معاملات اجازه عمومی صادر کرده و هر فرد یا شرکتی که توانایی و دانش کافی و البته تجربه لازم را برای اجرای آن داشته باشد می‌تواند از آن بهره گیرد.عراقچی همچنین در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در این باره گفت: ابزارهای مورد استفاده برای این معاملات می‌تواند توسط افراد و کارگزاری‌ها تعبیه شود. وی همچنین بیان کرد: سازمان در این زمینه هسته معاملات را تقویت کرده است تا سامانه بتواند معاملات را با حجم بالا پشتیبانی کند. در این زمینه نیز چند کارگزاری ابزارها را آماده کرده‌اند تا پس از انتشار این ابلاغیه معامله‌گران بتوانند از این نوع معاملات استفاده کنند.