معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران حضور بنگاه‌های ایرانی در بازارهای بین‌المللی را گریزناپذیر دانست و گفت: این بدان معنی است که حتما شرکت‌های ایرانی استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه بین‌الملل را پیگیری خواهند کرد. روح‌الله حسینی‌مقدم افزود: به ویژه برای کشور ما که شرکت‌های بزرگ آن بعضا در سطح جهانی مثال‌زدنی هستند و اندازه بسیاری از آنها در قیاس با بازارهای منطقه بسیار بزرگ است، این نگاه بین‌المللی اهمیت بیشتری می‌یابد. وی ادامه داد: هم‌اکنون حتی در بورس تهران شرکت‌هایی وجود دارد که با قیمت‌ها و نسبت‌های امروز، بیش از ۶ میلیارد دلار ارزش دارند و طبعا این شرکت‌ها به دلایل مختلف باید نگاه به بازارهای مالی دنیا داشته باشند. حسینی‌مقدم افزود: حضور در بازارهای معتبر برای شرکت‌ها اعتبار و شهرت بیشتری به همراه خواهد آورد.

به گفته معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران، این اتفاق در صورت تحقق، برای بازار سرمایه ایران و مجموعه شرکت‌های پذیرفته شده و نهادهای مالی فعال شرایط ویژه‌ای را به همراه دارد و نگاه سرمایه‌گذاران دنیا نسبت به بازار سرمایه ایران به شکل قابل ملاحظه‌ای بهبود خواهد یافت. وی با بیان اینکه حضور شرکت‌های بزرگ در بازارهای سرمایه دنیا به ویژه بورس‌های بین‌المللی معتبر از چند بعد قابل بررسی است، افزود: یکی از مهم‌ترین‌ نکات برای شرکت‌های ایرانی، تامین مالی است که حضور در بازارها سرمایه معتبر این امکان را برای آنها فراهم می‌کند تا بتوانند از منابع ارزان قیمت برای برنامه‌های توسعه‌ای خود استفاده کنند. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران عنوان کرد: شرکت‌هایی که نگاه صادراتی دارند و محصولات خود را در بازارهای کالایی دنیا عرضه می‌کنند برای کسب شهرت تجاری، حضور در بازارهای مالی بزرگ را دنبال می‌کنند. ضمن اینکه مزایای بی‌شمار دیگری را هم می‌توان برای این مساله بر شمرد. وی با اشاره به اینکه هنوز شناخت لازم نسبت به بورس ما در دنیا وجود ندارد، اظهار کرد: هر چند طی یکی دو سال اخیر هیات‌ها و گروه‌های زیادی برای شناخت این بازار به بورس تهران آمده‌اند اما همچنان شناخت کاملی به وجود نیامده است.

لذا حضور یک شرکت در بازارهای معتبر دنیا کمک می‌کند تا سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به اینکه شرکت‌های ایرانی می‌توانند بسیاری از معیارها و حداقل‌های معمول را تامین کنند، دید مناسبی پیدا کنند. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران تاکید کرد: نکته مهم آن است که این مسیر به شکل دقیق و کارشناسی بررسی شود تا به اعتبار شرکت‌ها و بازار سرمایه کشور لطمه وارد نشود. وی در پاسخ به سوالی درخصوص جزئیات خبر لیست شدن اوراق شرکت‌های داخلی در بورس‌های جهانی گفت: در حال حاضر موضوع پذیرش متقابل یک شرکت در یکی از بازارهای منطقه جدی‌تر است. مذاکراتی انجام و درخواست پذیرش در هر دو بورس ارائه شده است. با توجه به تفاوت زیرساخت‌های فنی و نرم افزاری، کارگروهی تشکیل شده است. از این رو در حال رایزنی برای تعیین یک مدل مناسب برای پذیرش متقابل در قالب همین زیر ساخت‌ها هستیم. حسینی‌مقدم تصریح کرد: آنچه مهم است اینکه یک شرکت باید مقررات دو بازار را تامین کند و از آنجا که تفاوت‌هایی وجود دارد، باید بتوان در آن کارگروه نقاط مشترک را برجسته کرد و نقاط اختلافی را به حداقل رساند تا فشار کمتری برای شرکت و سرمایه‌گذاران در گام‌های بعدی به وجود بیاید. هر چند در این کارگروه از نقاط مختلفی صحبت شد، اما هنوز مدل نهایی نشده است. وی در پاسخ به این سوال که بنگاه‌ها یا شرکت‌هایی که این مسیر را در کشور آغاز کرده‌اند در چه مرحله‌ای هستند، گفت: این اتفاق در سال جاری انجام شد و تنها ملاحظه اساسی ما این است که بتوانیم همه جوانب کار را ببینیم و درخصوص آن با بورس کشور مقصد، به جمع‌بندی برسیم. ضمن اینکه یکی از الزامات تهیه صورت‌های مالی به زبان بین‌المللی است. وی با اشاره به فعالیت دیگر شرکت‌ها برای حضور در بورس‌های جهانی خاطرنشان کرد: از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شد که شرکت‌های دیگری هم حضور در بورس‌های دیگر را پیگیری می‌کنند. سازمان بورس با برگزاری این کنفرانس در هجدهم اردیبهشت سعی در روشن کردن همه جنبه‌های حقوقی و مقرراتی برای شرکت‌ها داشت. حسینی‌مقدم همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین اخبار رفع محدودیت‌های بازار سرمایه از جمله حذف حجم مبنا و تغییر در دامنه نوسان گفت: کارگروهی متشکل از سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس ایران چند جلسه کارشناسی در این خصوص برگزار کردند که ضمن بررسی تطبیقی مقررات سایر بورس ها، جلسات کارشناسی هم به‌صورت جدی ادامه دارد. امید است با بررسی همه ابعاد این موضوع، برای کاهش محدودیت‌ها اقدامات لازم انجام شود. وی درباره تعریف شاخص برای حاکمیت شرکتی اظهار کرد: مطالعات در بورس تهران درخصوص حاکمیت شرکتی به پایان رسید. در سازمان بورس هم گزارش‌هایی ارائه و نظرات کارشناسان محترم نهاد ناظر هم اخذ شد. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران افزود: از نظر بورس تهران موضوع کمی‌سازی حاکمیت شرکتی به پایان رسیده است، چون نحوه رتبه بندی شرکت‌ها نهایی و جلسات کارشناسی برای اخذ نظرات همه صاحب نظران برگزار شده است. امید می‌رود که پس از بررسی‌های سازمان بورس، امکان رتبه بندی فراهم شود.