در همایش «فرصتهای تامین مالی از طریق بورس لندن» عنوان شد
تامین مالی شرکتها به سمت بازار بدهی
سنا: مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در همایش «فرصتهای تامین مالی بینالمللی از طریق بورس لندن» بر اهمیت انتقال دانش و فناوری برای فعالیت در بازارهای بینالمللی تاکید کرد. حسن قالیبافاصل در این همایش گفت: در تامین مالی انتخابهای متعددی وجود دارد؛ بهعنوان مثال در حوزه تامین مالی از داخل کشور در سالهای گذشته کارهای زیادی شده و تنوع خوبی از جهت ابزار به خصوص در بازار بدهی وجود دارد.
این مقام مسوول با بیان اینکه تمامی این ابزارها تاییدیه کمیته فقهی را دارند، گفت: ارزش بازار بدهی در بورس اوراق بهادار سال گذشته به بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان رسید؛ این در حالی است که پیش از این شرکتها بیشتر به دنبال تامین مالی از طریق بانک بودند اما با این تنوع و تاییدات مقامات و مسوولان، اقبال به این بازار برای تامین مالی رونق بیشتری گرفته است.
سنا: مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در همایش «فرصتهای تامین مالی بینالمللی از طریق بورس لندن» بر اهمیت انتقال دانش و فناوری برای فعالیت در بازارهای بینالمللی تاکید کرد. حسن قالیبافاصل در این همایش گفت: در تامین مالی انتخابهای متعددی وجود دارد؛ بهعنوان مثال در حوزه تامین مالی از داخل کشور در سالهای گذشته کارهای زیادی شده و تنوع خوبی از جهت ابزار به خصوص در بازار بدهی وجود دارد.
این مقام مسوول با بیان اینکه تمامی این ابزارها تاییدیه کمیته فقهی را دارند، گفت: ارزش بازار بدهی در بورس اوراق بهادار سال گذشته به بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان رسید؛ این در حالی است که پیش از این شرکتها بیشتر به دنبال تامین مالی از طریق بانک بودند اما با این تنوع و تاییدات مقامات و مسوولان، اقبال به این بازار برای تامین مالی رونق بیشتری گرفته است. قالیبافاصل در ادامه افزود: دولت پیش از این برای تامین مالی به بانک مرکزی مراجعه میکرد، در حالی که سال گذشته برای اولین بار برای تامین مالی از بورس استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با بیان اینکه تامین مالی از بورس تامین مالی عامه است، گفت: از آنجا که بازپرداخت اصل و فرع تعهدات در این روش باید در زمان سررسید انجام گیرد، نسبت به سایر روشها جدیت بیشتری نسبت به آن وجود دارد تا جایی که دولت مکلف به انضباط بیشتری میشود. وی با بیان اینکه سهام شناور آزاد همیشه محل چالش بین بنگاهها و شرکت بورس بود، گفت: شرکتها پس از پذیرش در بورس در روز عرضه اولیه برای کشف قیمت باید ۱۰ درصد از سهام خود را عرضه کنند اما شرکتهایی که تمایل به کنترل سهام خود دارند گاه از این موضوع امتناع میکردند. بر این اساس سال گذشته مصوبهای از سوی نهاد ناظر ابلاغ شد که سهامدار عمدهای که نمیخواهد کنترل سهام را از دست بدهد سهام ممتاز برای آنها تعریف شود. همچنین برای شرکتهای حاضر در بورس صندوق ETF تکسهم برای حل این چالش تعریف شد.
مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در ادامه با بیان اینکه در حوزه تامین مالی تاکنون از روشهای تامین مالی بینالمللی استفاده شایستهای نشده، گفت: تامین مالی بینالمللی کاری بلندمدت و پیچیده است. قالیبافاصل افزود: با وجود آنکه کاهش نرخ تورم طی سالهای اخیر چشمگیر است اما همچنان هزینه تامین مالی کاهش پیدا نکرده است که یکی از روشهایی که میتواند نرخ تامین مالی را کاهش دهد، استفاده از تامین مالی بینالمللی است که ما تاکنون به این امکان دسترسی نداشتهایم. وی با بیان اینکه سرمایهگذار بینالمللی ریسک را میپذیرد اما ابهام را نمیپذیرد، گفت: بعد از برجام رفت و آمد به بازار سرمایه ایران رشد چشمگیری داشت بهطوری که ۲۵۰ هیات خارجی از بورس تهران بازدید به عمل آوردهاند و تعدادی کد معاملاتی نیز در این خصوص صادر شد که البته قابل توجه نبود. مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با بیان اینکه رشد سرمایهگذار خارجی در بازار پیشنیاز دارد تا سرمایهگذار راحت بتواند فعالیت کند، گفت: این موضوع یک کار جمعی است و بازار سرمایه، بانک و دولت باید در این مسیر طی نشده ورود کنند.
قالیبافاصل در ادامه سخنان خود در این مراسم به اهمیت پذیرش اوراق بنگاههای داخلی در فهرست بورسهای خارجی اشاره کرد و گفت: اگر اوراقی در بورسهای خارجی لیست شود اعتبار قابل توجهی به آن داده میشود که این اقدام را میتوان از اوراق دولتی آغاز کرد و بعد برای سایر بنگاهها ادامه داد. مدیر عامل شرکت بورس تهران با بیان اینکه این اقدام منابع مالی ارزندهای را در اختیار بنگاههای ایرانی قرار میدهد، گفت: لیست شدن اوراق بنگاههای داخلی در بورسهای جهانی انگیزه جدی برای خارجیها در جهت سرمایهگذاری ایجاد میکند. وی با بیان اینکه هماکنون با ۱۲ بورس تفاهمنامه امضا شده، گفت: با بورس استانبول جدیتر از سایر بورسها مذاکره شده و هماکنون این شرایط فراهم شده تا تامین مالی از این طریق تمرین شود. روحالله حسینیمقدم دبیر این همایش و معاون شرکت بورس تهران نیز با بیان اینکه در بسیاری از کشورها از ایران بهعنوان آخرین بهشت اقتصادی دنیا برای سرمایهگذاری یاد میشود، گفت: تمایل به سرمایهگذاری در ایران وجود دارد. به خصوص در بازار سرمایه که شفافترین بازار کشور است.
ارسال نظر