مدیرعامل فرابورس ایران از راهاندازی ابزارهای جدید خبر داد
«آپشن» جدید در راه بازار بدهی
دنیای اقتصاد- هدیه لطفی: معاملات اختیار سهام (option) پس از مدتها انتظار بهطور رسمی از اواخر پاییز سال گذشته در بورس تهران راهاندازی شد. اقدامی که به اعتقاد کارشناسان گام مهمی به سوی استانداردهای بینالمللی بود. در ادامه این گام رو به جلو، در روزهای آینده شاهد گشایش نخستین نماد برای معاملات اختیار خرید در فرابورس ایران خواهیم بود. بر این اساس زنجیره قرارداد اختیار معامله سهام شرکت بانک حکمت ایرانیان بهعنوان نخستین آپشن راهی این بازار خواهد شد. مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این مطلب از ورود اوراق اختیار معامله خرید در بازار بدهی وهمچنین صندوقهای سرمایهگذاری (ETF) در آینده نزدیک خبر داد.
دنیای اقتصاد- هدیه لطفی: معاملات اختیار سهام (option) پس از مدتها انتظار بهطور رسمی از اواخر پاییز سال گذشته در بورس تهران راهاندازی شد.اقدامی که به اعتقاد کارشناسان گام مهمی به سوی استانداردهای بینالمللی بود. در ادامه این گام رو به جلو، در روزهای آینده شاهد گشایش نخستین نماد برای معاملات اختیار خرید در فرابورس ایران خواهیم بود. بر این اساس زنجیره قرارداد اختیار معامله سهام شرکت بانک حکمت ایرانیان بهعنوان نخستین آپشن راهی این بازار خواهد شد. مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این مطلب از ورود اوراق اختیار معامله خرید در بازار بدهی وهمچنین صندوقهای سرمایهگذاری (ETF) در آینده نزدیک خبر داد. قرارداد آتی سبد سهام و استفاده از آپشن در بازار بدهی از ابزارهایی است که میتواند در توسعه بازار سهام اثرگذار باشد. به نظر میرسد با ورود ابزار اختیار معامله و توسعه ابزارهای مشتقه، بورس شاهد ایجاد کانالهای جدیدی برای جذب نقدینگی و تعمیق هرچه بیشتر باشد.امری که میتواند به توسعه بازار سهام منجر شود. افزایش نظارت و ثبات بازار، بیمه سرمایهگذاری، تحلیلپذیری بیشتربازارسرمایه، وسعت بیشتر بازار و تامین مالی، توسعه دانش مالی و همچنین ایجاد فرصت برای شرکتها و صندوقها از جمله مزایای ۶گانه اوراق اختیار خرید خواهد بود. بر همین اساس به نظر میرسد با راهاندازی اختیار معامله خرید در بازار بدهی و صندوقها شاهد افزایش نقدشوندگی و همچنین رشد حجم و ارزش معاملات خواهیم بود.
تعمیق بخشی و کشف قیمت مناسب
امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران، در نشست خبری فاینکس ۲۰۱۷ از انتشار اولین آگهی اوراق اختیار معامله خرید خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این ابزار به تعمیق بخشی بازار و کشف قیمت مناسب کمک کند. وی در ادامه با اشاره به ورود زنجیره قرارداد اختیار معامله سهام شرکت بانک حکمت ایرانیان به عنوان نخستین قرارداد وارد شده در فرابورس ایران به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت و گفت: قراردادهای مزبور از روز سهشنبه ۲۹ فروردین روی سهام بانک حکمت ایرانیان آغاز میشود. وی ادامه داد: قراردادهای مزبور از نوع اروپایی است. به این معنا که تنها در سررسید قابلیت اعمال خواهند داشت. به گفته هامونی، این قراردادها از سوی شرکت کارگزاری سهم آشنا عرضه خواهد شد. هامونی در ادامه افزود: در خصوص ورود ابزار بدهی برای معاملات آپشن نیز درخواستهایی از سوی شرکتهای تامین سرمایه داشتیم که این درخواستها به سازمان بورس اوراق بهادار ارجاع داده شده و در حال بررسی است و طی روزهای آینده نتیجه اعلام خواهد شد. وی در ادامه تاکید کرد: همچنین این درخواستها در حوزه صندوقهای سرمایهگذاری و ورود آنها برای قراردادهای اختیار خرید نیز مطرح شده است که در صورت نهایی شدن میتواند بهعنوان موفقترین نمونه آپشن مطرح شود. هامونی گفت: در این بازار نمادها نباید هیچگاه متوقف شوند یا در صورت توقف نیز این زمان به حداقل زمان ممکن کاهش یابد.براین اساس صندوقهای سرمایهگذاری با توجه به برخورداری از خاصیت عدم توقف، بهترین گزینه برای آپشن خواهند بود.
عرضههای اولیه به کجا رسید؟
هامونی همچنین با اشاره به شرایط عرضه اولیه در سال جدید گفت: عرضههای اولیه متناسب با شرایط بازار صورت میگیرد و اطلاعیه رسمی آنها نیز در سایت فرابورس منتشر میشود. وی در خصوص اثرات عرضه اولیه بر بازار هم گفت: عرضههای اولیه میانمدت و بلندمدت تاثیری بر شاخص بورس و فرابورس ندارد، اما در کوتاهمدت بر بازار اثرگذار است. مدیرعامل فرابورس ایران ادامه داد: اینکه گفته میشود عرضه اولیه بهطور مطلق انجام نشود، به زیان بازار است، چرا که مانع از توسعه و بزرگ شدن بازار میشود. به گفته هامونی اگر در سالهای ۸۶ تا ۹۰ عرضههای اولیه نبود و خصوصیسازی صورت نگرفته بود، همچنان در همان بازار ۲۶ هزار میلیارد تومانی متوقف مانده بودیم. به گفته هامونی ارزش بازار فرابورس ایران در پایان اسفند ۹۵،۱۰۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
میانگین نرخ سود بانکی 3 تا 4 درصد کاهش یافت
مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه این نشست خبری با اشاره به نرخ بازار بدهی گفت: نرخ را میشود با هماهنگی بانک مرکزی و بازار سرمایه و دیگر ارکان تصمیمگیر و سیاستگذار مدیریت کرد البته در بازار بدهی کاهش نرخ نیز تجربه شده است. به طوری که میانگین نرخ در بازار بدهی تا ۴ درصد کاهش یافته است. هامونی در پاسخ به این سوال که گفته میشود بازار بدهی بازار پول را تحت تاثیر خود قرار داده است، گفت: بازار پول به لحاظ ارزش معامله ۶۰ برابر بازار بدهی است بنابراین این ادعا ادعای نادرستی است.
چه خبر از فین استارز؟
هامونی در ادامه اظهاراتش به برگزاری موفق رویداد فین استارها در دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اشاره کرد و گفت: سطح برگزاری غیرقابل تصور است و ایدههایی در این رویداد مطرح شده که بازار سرمایه را متحول خواهد کرد. وی در ادامه توضیح داد: فرابورس ایران اکو سیستم فضای ایده و شرکتهای دانش بنیان را بهطور کامل در فاینکس ۲۰۱۷ فراهم کرده است که در این فضا استارتآپها، شتابدهندهها، صندوقهای جسورانه، تامین سرمایهها و شرکتهای سرمایهگذاری در کنار سازمان بورس و بورسها حضور دارند. هامونی عنوان کرد: حتی شرکتهایی که در حوزه بانک فعالیت میکنند، اگر در حوزه پول، تکنولوژی وجود داشته باشد، میتوانند در فین استارز ورود پیدا کنند.
در حوزه بیمه نیز بیمه مرکزی راغب است به این حوزهها وارد شود که با معرفی مدیر آیتی، آن مجموعه تکنولوژیهایی که لازم است، در حوزه بیمه توسعه یابند، معرفی میشوند. وی گفت: فرابورس ایران امسال در دهمین نمایشگاه بورس بانک و بیمه با چهرهای متفاوت ظاهر شده و ۷۰ تیم استارتآپی در قالب ۱۶۰ نفر در این رویداد ثبتنام کردند که در نهایت ۳ تیم در حوزه بورس بانک و بیمه از سوی هیات داوران انتخاب میشوند و تیم اول ۳۰ میلیون، تیم دوم ۲۰ میلیون و تیم سوم ۱۰ میلیون تومان جایزه میگیرند. هامونی با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی فین استارز افزود: ایدههای مرتبط با این حوزه دائما رصد خواهد شد و پشتوانه برگزاری این رویداد در سال آینده قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر