شاخص سهام ۱۱ واحد رشد کرد
تکرار روزهای کمرمق بورس تهران
دنیای اقتصاد- زهرا رحیمی: بازار سهام پس از افت نسبتا شدید قیمتها در میانه بهمن ماه، از اواسط هفته گذشته شرایط متعادلتری را تجربه کرد و نشانههایی از توازن نسبی عرضه و تقاضا را به نمایش گذاشت. توازن عرضه و تقاضای سهام را میتوان در نوسانهای شاخص کل به وضوح مشاهده کرد. شاخص کل بورس تهران در ۵ روز کاری گذشته رشد حدود ۲۸/ ۰ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. به عبارتی بهطور میانگین نماگر این بازار در این ۵ روز، نوسان کمتر از ۰۶/ ۰ درصدی را تجربه کرده است. دلایل نوسان اندک قیمت سهام مطابق آنچه پیش از این گفته شد، را باید در فضای احتیاطی به وجود آمده در بازار جستوجو کرد.
دنیای اقتصاد- زهرا رحیمی: بازار سهام پس از افت نسبتا شدید قیمتها در میانه بهمن ماه، از اواسط هفته گذشته شرایط متعادلتری را تجربه کرد و نشانههایی از توازن نسبی عرضه و تقاضا را به نمایش گذاشت. توازن عرضه و تقاضای سهام را میتوان در نوسانهای شاخص کل به وضوح مشاهده کرد. شاخص کل بورس تهران در ۵ روز کاری گذشته رشد حدود ۲۸/ ۰ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. به عبارتی بهطور میانگین نماگر این بازار در این ۵ روز، نوسان کمتر از ۰۶/ ۰ درصدی را تجربه کرده است. دلایل نوسان اندک قیمت سهام مطابق آنچه پیش از این گفته شد، را باید در فضای احتیاطی به وجود آمده در بازار جستوجو کرد.
نااطمینانی نسبت به شرایط بازارهای جهانی با توجه به نوسانات اخیر این بازارها و انتظار فعالان تالار شیشهای برای دریافت اولین نشانهها از وضعیت شرکتها در گزارشهای پیشبینی بودجه شرکتها در سال جدید دو دلیل عمده در ایجاد فضای محتاطانه و در نتیجه نوسانهای اندک شاخص سهام به شمار میروند. ضمن اینکه مواردی همچون ریسک ترامپ و اتخاذ سیاستهای وی، نگاهها نسبت به روند قیمتی آتی سهام را در هالهای از ابهام قرار داده است. به این ترتیب، با افزوده شدن عامل نااطمینانی در عرصه سیاستهای رئیسجمهوری جدید آمریکا، به نظر میرسد فضای احتیاط و تردید در بین سرمایهگذاران تا زمان دریافت سیگنال خاص از تحولات پیرامون بازار سهام در کوتاهمدت ادامه یابد.
برآورد کارشناسان از بودجه شرکتها
همانطور که اشاره شد یکی از دلایل ایجاد فضای محتاطانه کنونی بورس تهران به انتظار فعالان تالار شیشهای برای انتشار گزارشهای پیشبینی بودجه سال آینده شرکتها بازمیگردد. در این راستا به نظر میرسد غالب معاملهگران بازار سهام منتظر رصد تغییر وضعیت بنیادی شرکتها نسبت به سالهای قبل هستند. «دنیای اقتصاد»در گزارشی درصفحه ۱۰ همین شماره به پیشبینی اولین بودجه شرکتها از منظر ۸ کارشناس بازار سهام پرداخته است. دیگر دلایل احتیاطی موجود در بازار سهام همانطور که در گزارشهای پیشین «دنیای اقتصاد» به آن اشاره شد، رصد تغییرات بازارهای جهانی است. همانطور که گفته شد قیمتهای جهانی در چند هفته اخیر نوسانات شدیدی را تجربه کردهاند. این امر سبب شده سهامداران نسبت به وضعیت بازارهای جهانی با نوعی عدم اطمینان برخورد کنند، موضوعی که به ایجاد فضای احتیاطی بازار سهام دامن زده است. آمارهای مثبت از اقتصاد چین، وعده کاهش مالیاتی ترامپ و تعهد بالای اوپک به کاهش سطح تولیدات نفت در اواخر هفته گذشته منجر به رشد قیمتها در بازارهای جهانی شد. تغییراتی که بر خلاف همیشه چندان مورد توجه سهامداران بازار سهام کشور قرار نگرفت.به هر ترتیب باید دید در بازگشایی این بازارها در جریان معاملات امروزسهامداران چه سیگنالی از وضعیت این بازارها دریافت میکنند.
جدال خریداران و فروشندگان
در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس تهران با رشد ۱۱ واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۷۶ هزار و ۸۲۸ واحد ایستاد. همانطور که اشاره شد بازار سهام کشور در روزهای اخیر تحت تاثیر برخی عوامل شاهد جدال عرضه و تقاضای سهام بوده است. دیروز نیز توازن بین عرضه و تقاضای سهام به رشد ناچیز معادل ۰۱/ ۰ درصدی نماگر بازار سهام انجامید. خریدهای معاملهگران حقوقی نیز در جریان معاملات این روز در راستای معاملات هفته گذشته قابل توجه بود. دیروز حدود ۱۲ میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی حقیقیها به پرتفوی معاملهگران حقوقی افزوده شد. افزایش تقاضای این معاملهگران روز گذشته در شرایطی رخ داد که حضور این معاملهگران در سمت فروش نیز قابل مشاهده بود. در این راستا کارشناسان میگویند برخی معاملهگران حقوقی با توجیه ارزندگی سهام در سمت خرید حاضر میشوند. گروهی اما با نزدیک شدن به پایان سال و نیاز به نقدینگی در بازار فروشنده شدهاند. نتیجه تقابل این دو عامل همچون روزهای اخیر در نهایت نوسان اندک شاخص سهام را به دنبال داشته است. در همین حال، دیروز ارزش معاملات خرد به کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به دوران رونق بازار در زمستان گذشته ریزش سنگینی را نشان میدهد. این موضوع میتواند نشاندهنده خروج نقدینگی و افت جذابیت فعالیت در بازار از سوی سهامداران حقیقی باشد.
اقبال معاملهگران به سهام انبوهسازی
در جریان معاملات دیروز همچنین نشانههایی از بهبود تقاضا در گروه انبوهسازی قابل مشاهده بود. همه نمادهای زیر مجموعه گروه انبوهسازی روز گذشته با رشد قیمت سهام به کار خود پایان دادند. نماگر این گروه نیز در نهایت رشد۰۳/ ۳ درصدی را تجربه کرد. نمادهای « ثفارس»، «ثامان» و «ثشاهد» با رشد به ترتیب ۹۸/ ۴، ۶۸/ ۴ و ۶۵/ ۴ درصدی در صدر نمادهای این گروه با بیشترین رشد قیمت قرار گرفتند. کارشناسان در این باره میگویند: تحرکات مثبت روز گذشته در این گروه نمی تواند نشانه هایی جدی و خاص از بازگشت شرایط رونق تحت تاثیر یک عامل بنیادی به این گروه تلقی شود. به اعتقاد کارشناسان توجه دوباره بازار به نمادهای زیر مجموعه این گروه پس از یک دوره طولانی مدت رکود توام با افت قیمت، امری طبیعی است و در مقاطع مختلفی در بازار سهام در گروههای مختلفی مشاهده شده است. در گروه خودرویی دیروز، عمده شرکتهای زیرمجموعه این گروه در ابتدای ساعات معاملات شاهد رشد تقاضا و در نتیجه رشد قیمت بودند اما در ساعات میانی بازار این نمادها وارد مسیر نزولی شدند و در پایان معاملات در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند. کارشناسان معتقدند سطوح کنونی قیمت خودروییها در شرایط کنونی مانع از نوسانات چشمگیر شده است. این کارشناسان میگویند سهامداران خودرویی در انتظار انتشار گزارشهای پیشبینی بودجه سال جدید و اولین نشانهها از تغییرات این شرکت هستند. جایی که باید دید اخبار پیرامون انعقاد قراردادهای جدید با خارجیها در نهایت چه تغییری در وضعیت بنیادی این شرکتها به وجود میآورد.
بازار از دریچه آمار
طی معاملات روز گذشته در بورس تهران، شاخص کل با افت ۱۱ واحدی به عدد ۷۸ هزار و ۸۲۸ واحد رسید. با احتساب رشد روز گذشته، شاخص بورس ۵ روز کاری متوالی است که سبزپوش میشود. طی ۵ روز معاملاتی گذشته شاخص بورس ۲۱۲ واحد رشد کرده است و بازدهی متوسط بازار در این مدت حدود ۳/ ۰ درصد بوده است. روز گذشته در بورس تهران، (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) حدود ۶۱۰ میلیون سهم به ارزش ۱۷۴ میلیارد تومان و در ۴۹ هزار نوبت دست به دست شد. روز گذشته معاملات مثبت نمادهای «فولاد» و «کچاد» بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص کل داشتند. در طرف دیگر نمادهای «فملی» و «وکار» مانع از رشد بیشتر نماگر این بازار شدند.
ارسال نظر