بیواکنشی بورس به تحولات مثبت
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد تداوم روند منفی و افت شاخص کل بود. در معاملات روز گذشته بورس همچنان جو ضعیف بازار ادامه داشت و انتشار خبرهای مثبتی نظیر انعقاد قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ و همچنین بازگشایی مثبت بازارهای جهانی نیز نتوانست بر انگیزه معاملهگران تاثیر بگذارد. از این رو بازار همچنان با کمبود نقدینگی مواجه بود. در این شرایط توقف پر شمار نمادهای معاملاتی نیز بازار را با کمبود نقدینگی شدیدی مواجه کرده است به طوری که اکثر معاملهگران بازار درصدی از نقدینگی خود را در نمادهای متوقف از دست دادهاند.
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد تداوم روند منفی و افت شاخص کل بود. در معاملات روز گذشته بورس همچنان جو ضعیف بازار ادامه داشت و انتشار خبرهای مثبتی نظیر انعقاد قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ و همچنین بازگشایی مثبت بازارهای جهانی نیز نتوانست بر انگیزه معاملهگران تاثیر بگذارد. از این رو بازار همچنان با کمبود نقدینگی مواجه بود. در این شرایط توقف پر شمار نمادهای معاملاتی نیز بازار را با کمبود نقدینگی شدیدی مواجه کرده است به طوری که اکثر معاملهگران بازار درصدی از نقدینگی خود را در نمادهای متوقف از دست دادهاند. در این شرایط نگاه بازار به تحولات آتی است.
جایی که تزریق نقدینگی بتواند شرایط بازار سهام را تغییر دهد. در بازار دیروز در ابتدای وقت معاملاتی معاملهگران شاهد صفهای خرید در سه نماد زغالسنگی، مثل طبس، شرق شاهرود و پروده طبس بودند. در نهایت این نمادها متوقف شدند. براساس شایعات در جلسهای مشترک میان معادن زغالسنگ، ذوبآهن و وزارت صمت روی افزایش نرخ فروش زغال داخلی توافق اولیه صورت گرفته است. برخی منابع این تغییر را نزدیک به ۲۵درصد عنوان میکنند.در گروه فلزی دیروز اکثر نمادها با افت قیمت مواجه شدند. در این گروه مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران گفت: بر پایه پیشبینیها، امسال میزان صادرات فولاد خام و تولیدات مرتبط با رشد ۵۰ درصدی نسبت به پارسال ۶ میلیون تن میشود. به گزارش «ایرنا» عبدالمجید شریفی یادآوری کرد: پارسال میزان صادرات فولاد خام و تولیدات مرتبط چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن بود. وی افزود: پیشبینی میشود تولید فولاد ایران برای سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۸ میلیون تن شود.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد گفت: برآورد شده است تا سال ۲۰۲۵ صادرات فولاد ایران به ۱۵ میلیون تن برسد و اهداف صادراتی طرح جامع فولاد نیز تحقق یابد. براساس برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت سال آینده باید ظرفیت تولید کنسانتره سنگآهن ۵۰ میلیون تن، گندله ۴۸ میلیون تن، آهن اسفنجی ۳۵ میلیون تن و فولاد خام ۳۲ میلیون تن شود. همچنین در سال ۱۳۹۶ سهم صنعت فولاد از کل صادرات صنعتی باید به ۶ درصد برسد، درحالی که این میزان در سال ۱۳۹۳، چهار درصد بود. در گروه شیمیایی دیروز خبرهای اولیه حکایت از قول مساعد رئیس سازمان برنامه و بودجه برای کمک ۲۰ میلیارد تومانی به کارخانه پلیاکریل ایران داشت.آقای سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی دیروز گفت: دولت با کمک ۲۰ میلیاردتومانی دیگری موافقت کرده و در مجموع مبلغ ۴۰میلیارد تومان به این کارخانه تزریق میشود. لازم است تا با مدیریت کردن شایسته این منابع مالی نسبت به بهبود وضعیت صنعتی این کارخانه و آینده کارکنان آن تصمیماتی گرفته شود. در گروه دارویی دیروز نماد سبحان برای اعمال افزایش سرمایه متوقف شد. به این ترتیب «دسبحا» با برگزاری مجمع فوقالعاده ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه جاری، برنامه افزایش سرمایه از بیش از ۱۰۰ به ۵/ ۱۳۷ میلیارد تومان را از مطالبات سهامداران و آورده نقدی عملیاتی خواهد کرد.
در گروه معدنی، معاون سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اعلام پیشرفت ۲۰درصدی انتقال آب خلیج فارس به طرحهای چادرملو و گل گهر، پیشبینی کرد سود سنگآهنیها در نیمه دوم سال بهتر از ۶ماه اول باشد. به گزارش بورس پرس، مرتضی علی اکبری معاون مالی و اقتصادی سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به دورنمای روشن گروه سنگآهنیها و فولادیهای حاضر در بازار سهام به خبرگزاری فارس گفت: با توجه به افزایش قیمتها در بازارهای جهانی، وضعیت سودآوری شرکتهای سنگآهنی در نیمه دوم امسال بهتر از ۶ ماه اول خواهد بود. وی با بیان اینکه تعدیل سود برآوردی سنگآهنیها و گروه فلزات اساسی در پایان عملکرد ۱۲ ماهه امسال آنها شناسایی خواهد شد، اظهار کرد: چنانچه قیمتها در بازارهای جهانی همچنان در محدوده کنونی قرار داشته باشند، بهطور حتم سنگآهنیها و فلزیها از تعدیل سود با اهمیت برخوردار خواهند شد. در گروه بیمهای دیروز مدیرعامل بیمه دانا در شفافسازی از عدم رخداد اتفاقی تازه در این شرکت خبر داد. مدیرعامل بیمه دانا درباره برنامه افزایش سرمایه حدود ۳۰۰ میلیارد تومانی هم گفته بود: درحالی بیمه مرکزی طی دو سال گذشته افزایش سرمایه بیمهها را به دلیل محدودیتهایی از اولویت فوری خارج کرده که بیمه دانا در صورت موافقت سهامداران، تلاش میکند این افزایش سرمایه را از روشهایی مثل آورده نقدی سهامداران یا صرف سهام به انجام برساند تا بیشترین منافع را داشته باشد.
ارسال نظر