گروه بورس- همایون دارابی: شاخص کل بورس تهران روز گذشته به نوسان اندک چندروز اخیر خود ادامه داد. دیروز، معامله‌گران شاهد افت قابل ملاحظه حجم معاملات نسبت به میانگین آبان ماه بودند.این جو ضعیف موجب شد تا در نهایت شاخص کل با تنها ۷۵ واحد رشد به کار خود پایان دهد و به رقم ۷۹هزار و ۳۹۴واحد برسد.معاملات مثبت در نماد معاملاتی سه شرکت پالایش نفت اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان و معدنی و صنعتی گل‌گهر، بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص کل بورس داشتند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و ایران خودرو بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

در بازار دیروز در شروع بازار با توقف ۳ نماد ایران یاسا، بانک پاسارگاد و تولید مواد اولیه داروپخش شمار نمادهای متوقف بورسی به بیش از ۶۴نماد رسید. توقف گسترده نمادها موجب کاهش نقدشوندگی بازار و نگرانی از شرایط زمان بازگشایی این نمادها شد. در همین حال همچنان سه نماد بزرگ بازار بانک‌های ملت، تجارت و صادرات متوقف هستند که بازگشایی این نمادها می‌تواند افت شاخص را به همراه داشته باشد. کارشناسان غول نفتی نروژ- استات‌اویل- نیز بر این باورند که اوپک نمی‌تواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت نفت بگذارد و تصمیم برای کاهش عرضه تنها در کوتاه مدت بر بازار اثرگذار است. این کارشناسان افزایش احتمال توافق در اوپک را به دلیل عدم‌ توانایی اعضای این سازمان در افزایش بیشتر تولید می‌دانند. در واقع به ادعای آنها تولید نفت ایران در حال حاضر در بیشترین سطح خود قرار دارد و برای افزایش تولید نیازمند سرمایه‌گذاری‌های جدید است که کاری زمانبر است. همچنین روسیه و دیگر اعضای اوپک نیز در سطح رکورد خود نفت استخراج می‌کنند.

استات اویل اعلام کرده توافق اوپک در بهترین حالت ۵۰۰ هزار بشکه از عرضه جهانی نفت کم می‌کند. در بازار دیروز در تحولات وابسته به بازار جهانی، بهای نفت توانست به نزدیک ۵۰دلار در هربشکه برای نفت برنت برسد. در بازار فلزات نیز بهای هر تن مس به ۵هزار و ۶۵۵دلار و بهای دو فلز روی و سرب نیز به ترتیب ۲هزار و ۶۲۱دلار و ۲هزار و ۲۰۶دلار ( در هر تن) رقم خورد. در گروه نفتی و پتروشیمی دیروز عرضه‌های خصوصی‌سازی مجددا بدون خریدار ماند. پتروشیمی دماوند، پتروشیمی ابن سینا و پالایشگاه نفت کرمانشاه سه شرکتی بودند که در سه روز اخیر سهام آنها در بازار عرضه شد و در نهایت بدون خریدار باقی ماندند. در گروه خودرویی در حالی که برنامه پیش‌بینی‌شده برای تولید انواع خودرو سواری و تجاری سبک و سنگین برای گروه سایپا در ۸ ماه اول سال جاری، ۳۳۷ هزار و ۴۲۹ دستگاه بود، این گروه توانست در ۸ ماه نخست سال ۳۴۲ هزار و ۴۵۴ دستگاه خودرو تولید کند. بر‌اساس این خبر، تولید ۸ ماه اول سال ۹۴ گروه سایپا ۲۲۳ هزار و ۵۱۴ دستگاه بود که عملکرد سال جاری ۲/ ۵۳ درصد بیش از تولید محقق شده در مدت مشابه سال قبل است. برنامه پیش‌بینی شده برای تولید در سال جاری ۵۳۰ هزار دستگاه است.

در این گروه آهنگری تراکتور‌سازی در گزارش خود از تحقق سود ۶۴ریالی به ازای هر سهم خبر داده است. این شرکت براساس عملکرد واقعی ۶ ماهه پیش‌بینی سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ را ۳۸ درصد پوشش داده است. در گروه لیزینگی نیز شرکت لیزینگ ایران در شش ماه ۱۴ریال سود محقق کرده است. این شرکت پیش‌بینی سال جاری خود را ۳۱ریال به ازای هر سهم اعلام کرده است. در گروه غذایی قند مرودشت با تعدیل ۱۱۳درصدی سود هر سهم را ۲۴۱ریال اعلام کرد. در مجموع بازار روز گذشته بازاری کم‌رمق بود که در آن شاخص کل با رشد ۷۵واحدی به ۷۹هزار و ۳۹۴واحد رسید. ارزش معاملات نیز در بورس (با احتساب اوراق مشارکت و معاملات بلوکی) به ۱۸۰میلیارد تومان و در فرابورس به ۲۳۸میلیارد تومان بالغ شد.