اسناد خزانه، واسطه اتصال بورسهای ایران و کره جنوبی
خبرگزاری فارس: مدیرعامل سمات گفت: توافقهایی با سپردهگذاری کره جنوبی شامل تمرکز بر اسناد خزانه اسلامی در گام اول و صکوک و انواع اوراق با درآمد ثابت در گامهای بعدی، تنظیم کارمزد بهصورت توافقی، پذیرش ریسک نرخ ارز ازسوی سرمایهگذاران آن کشور صورت گرفت.
محمد رضا محسنی ازغندی با اشاره به سفر اخیر هیاتی از مدیران بورسی به کره جنوبی اظهار کرد: این مذاکرات از تاریخ ۲۴ تا ۲۹ اکتبر ۲۰۱۶ با محوریت پیگیری پروژه مشترک با شرکت سپردهگذاری کره جنوبی (KSD) در حالی صورت گرفت که گروه ۹ نفره از ایران متشکل از نمایندگان سازمان بورس، شرکت فرابورس، وزارت اقتصاد و شرکت سپردهگذاری در این مذاکرات حضور داشتند.
خبرگزاری فارس: مدیرعامل سمات گفت: توافقهایی با سپردهگذاری کره جنوبی شامل تمرکز بر اسناد خزانه اسلامی در گام اول و صکوک و انواع اوراق با درآمد ثابت در گامهای بعدی، تنظیم کارمزد بهصورت توافقی، پذیرش ریسک نرخ ارز ازسوی سرمایهگذاران آن کشور صورت گرفت.
محمد رضا محسنی ازغندی با اشاره به سفر اخیر هیاتی از مدیران بورسی به کره جنوبی اظهار کرد: این مذاکرات از تاریخ ۲۴ تا ۲۹ اکتبر ۲۰۱۶ با محوریت پیگیری پروژه مشترک با شرکت سپردهگذاری کره جنوبی (KSD) در حالی صورت گرفت که گروه ۹ نفره از ایران متشکل از نمایندگان سازمان بورس، شرکت فرابورس، وزارت اقتصاد و شرکت سپردهگذاری در این مذاکرات حضور داشتند. مدیر عامل سمات با اشاره به حضور شاپور محمدی رئیس سازمان بورس در این مذاکرات افزود: این برنامه با همکاری مشترک CIFC و FSC بعد از امضای تفاهمنامههای مشترک همکاری بین نهادهای مختلف و ۶ کارگاه برگزار شده از سوی دو کشور به منظور افزایش میزان تبادل دانش و تقویت روابط برنامهریزی شده بود.
به گفته وی، نهاد CIFC متشکل از ۳۰ عضو فعال و تصمیمساز بازار کره جنوبی شامل نهادهای عمومی، خصوصی و موسسات است که در سال ۲۰۱۱ ازطرف FSC بهعنوان یک Public Private Partnership برای راهبری و هدایت سیاستهای همکاری تشکیل شده است. محسنی با بیان اینکه پیشتر نیز این برنامه برای سایر کشورها نظیر اندونزی برگزار شده است، گفت: در این برنامهها علاوه بر معرفی بازار سرمایه ایران، بهصورت جزئی بازدیدهای برنامهریزی شده همراه با ارائه مطلب در نظر گرفته میشود. این مقام مسوول در ادامه با اشاره به برنامههای اصلی بازدید از نهادهای بازار سرمایه کره جنوبی گفت: در طول ۴ روز کاری ضمن برگزاری نشست CIFC در نیم روز اول، بازدید از KSD نیز در دستور کار قرار گرفت و در عین حال از نهاد KSFC، KRX، Koscom، KOFIA و در نهایت برنامه فرهنگی روز چهارم نیز انجام شد.
محسنی افزود: با توجه به اهمیت پروژه مشترک ایران و کره جنوبی که از طریق دو شرکت سپردهگذاری پیگیری میشود، زمینههای برگزاری جلسات مشترک و خصوصی با شرکت سپردهگذاری مرکزی کره جنوبی (KSD) فراهم و در این دیدارها در بخشهای مختلف به اهمیت پروژه، پیشرفت کار، فرصتها و تهدیدها و آخرین دستاوردهای دو شرکت پرداخته شد. به گفته وی، با توجه به استخراج مدل اصلی اتصال بازارهای سرمایه دو شرکت در کارگاه مشترک چهارم که ماه گذشته در جزیره کیش برگزار شد، پیگیری این پروژه با اولویت بالا از سوی اعضای شرکتکننده در دستور کار قرار گرفت.
مدیر عامل سمات با اشاره به توافقهای صورت گرفته با شرکت سپردهگذاری کره جنوبی گفت: پس از برگزاری نشستهای مشترک عمومی و خصوصی با شرکت KSD، در نهایت توافقهایی با مرور مستند مدل پیشنهادی صورت پذیرفت که شامل نهاییسازی مدل تبادل شده در کارگاه چهارم در کیش، تمرکز بر اسناد خزانه اسلامی در گام اول و صکوک و انواع اوراق با در آمد ثابت در گامهای بعدی، تنظیم کارمزد ارائه خدمات متولی حساب بهصورت توافقی، پذیرش ریسک نرخ ارز ازسوی سرمایهگذاران کرهای و اقبال عمومی به ورود به بازارسرمایه ایران صورت گرفت. در عین حال توافق شد ریز اطلاعات سرمایهگذاران نزد کارگزاران و تجمیع سفارشها تحت کد معاملاتی KSD از سوی کارگزار و استعلام سمات از KSD برای دریافت جزئیات سرمایهگذاران در موارد خاص و دریافت پاسخ از KSD نیز در دستور کار دو طرف قرار گیرد.
همچنین ارسال پیام تایید نهایی معاملات از سوی CSDI به KSD بعد از نظارت بازار و حذف معاملات خاص و همچنین ملاحظه مربوط به زمانبندی واریز پول و مسائل مربوط به تحویل در برابر پرداخت و احتمالا افزایش دوره تسویه نیز از دیگر توافقهای صورت گرفته در این مذاکرات بود. محسنی ادامه داد: با توجه به آماده بودن بستر ایجاد اتصال بازارهای سرمایه دو کشور ایران و کرهجنوبی هماکنون نیازهایی همچون دریافت مجوزهای لازم از بانک مرکزی ایران برای بحث سرمایهگذاری در بازارسرمایه و روش محاسبه نرخ تبدیل ارز، نهاییسازی روند تعاملات بانکی، در نظر گرفتن دوره تسویه اسناد خزانه با توجه به ملاحظات تفاوتهای موجود در تقویمهای کاری، تعطیلات رسمی و مذهبی دو کشور و همچنین زمانبندی ارسال و دریافت سفارش و انجام معاملات و هماهنگی با فرابورس و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران وجود دارد که باید متولیان بازار سرمایه و بانک مرکزی آنها را حل و فصل کنند. وی ادامه داد: نیازمندی به رتبه بندی اسناد خزانه حداقل از سوی یک نهاد خارجی، تنظیم و امضای ارائه خدمات متقابل کاستودین سمات و KSD، معرفی سایتهای مرجعی نظیر TSETMC و IFB. ir است.
ارسال نظر