چهار پیشبینی و یک شفافسازی شرکتهای سهامی
گروه بورس: روز گذشته شرکت فنرسازی خاور طی اطلاعیهای درخصوص مشکلات حقوقی این شرکت شفافسازی کرد، همچنین شرکتهای سیمان دورود، بیمه اتکایی امین، قند نیشابور و شهرسازی و خانهسازی باغمیشه پیشبینیهای جدید خود را از روند سودآوری اعلام کردند.
تعدیل مثبت برای «اتکام»
شرکت بیمه اتکایی امین اولین پیشبینی درآمد هر سهم منتهی به شهریور سال ۹۶ را منتشر کرد. بر همین اساس این شرکت با سرمایه ۱۵۵میلیارد تومانی، سود هر سهم را ۲۶۳ریال درنظر گرفت.
گروه بورس: روز گذشته شرکت فنرسازی خاور طی اطلاعیهای درخصوص مشکلات حقوقی این شرکت شفافسازی کرد، همچنین شرکتهای سیمان دورود، بیمه اتکایی امین، قند نیشابور و شهرسازی و خانهسازی باغمیشه پیشبینیهای جدید خود را از روند سودآوری اعلام کردند.
تعدیل مثبت برای «اتکام»
شرکت بیمه اتکایی امین اولین پیشبینی درآمد هر سهم منتهی به شهریور سال ۹۶ را منتشر کرد. بر همین اساس این شرکت با سرمایه ۱۵۵میلیارد تومانی، سود هر سهم را ۲۶۳ریال درنظر گرفت. «اتکام» سود هر سهم سال مالی ۹۴ را ۲۴۹ریال اعلام کرده که بر این اساس، پیشبینی جدید را حدود ۶ درصد تعدیل مثبت داده است.
زیان یکساله در قند نیشابور
شرکت قند نیشابور اولین پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی آینده (منتهی به شهریور سال ۹۶) را منتشر کرد. بر همین اساس، این شرکت سود هر سهم خود را با سرمایه ۲۰ میلیارد تومانی، مبلغ ۱۹ ریال درنظر گرفت. «قنیشا» سود هر سهم سال مالی فعلی (منتهی به ۳۱ شهریور ۹۵) را ۲۵ ریال اعلام کرده بود که با احتساب سود جدید ۲۴ درصد تعدیل منفی داشته است. گرچه «قنیشا» در سال مالی آینده نیز از نظر عملیاتی؛ سودآوری یکسانی را مطابق با سال مالی فعلی پیشبینی کرده است اما به علت کاهش درآمد حاصل از سپردههای بانکی (به دلیل کاهش نرخ سود) و افت سایر درآمدهای غیرعملیاتی با تعدیل منفی سودآوری همراه شده است.
تعدیل مثبت بدون جزئیات در «ثباغ»
شهرسازی و خانهسازی باغمیشه در گزارش اولین پیشبینی سود خود برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۵، به ازای هر سهم ۳۶۳ ریال سود پیشبینی کرده است. در این پیشبینی افزایش سرمایه شرکت از ۸۰ میلیارد تومان به ۱۰۰ میلیارد تومان نیز درنظر گرفته شده است، بنابراین سود هر سهم آخرین پیشبینی سال مالی قبل با در نظر گرفتن سرمایه جدید ۳۲۴ریال است که پیشبینی سود برای سال جدید ۱۲درصد تعدیل مثبت داشته است. در توضیحات عوامل رشد پیشبینی سودآوری تاکید شده است که با توجه به پایان نیافتن سال مالی جاری (منتهی به ۳۱ شهریور ۹۵)، دلایل انتظار بهبود سودآوری ارائه نشدهاند.
شفافسازی «خفنر»
شرکت فنرسازی خاور، امروز طی انتشار اطلاعیهای درخصوص دعاوی حقوقی سال ۸۷ شفافسازی کرد. بر اساس این اطلاعیه شرکت فنرسازی خاور در سال مزبور، از شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو که مالک ۶۷درصد از سهام این شرکت است، شکایت کرد. طی این شکایت «خفنر» خواستار لغو تقسیم سود سال ۸۷ و نیز ابطال صورتجلسه مجمع عمومی مورخ خردادماه ۸۸ شد. حال با گذشت هفت سال، شرکت فنرسازی خاور اعلام کرده براساس رای دادگاه مبلغ ۵۶.۵۰۳ میلیون ریال از محل دعاوی حقوقی به شرکت فنرسازی خاور تعلق میگیرد که مبلغ ۴۳.۰۲۸ میلیون ریال به حساب این شرکت واریز شده و این شرکت در تاریخ ۲۳ مرداد سال جاری از آن مطلع شده است. همچنین این شرکت اظهار میکند که بر اساس حکم مجدد دادگاه و نظرات کارشناسی در آذرماه سال ۹۲ میزان خسارت وارده به شرکت مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰میلیارد تومان است که به دلیل عدم وجود اطلاعات مربوط به مبالغ واریزی و نیز مبالغ پرداختی از سوی دادگاه به بخشی از سهامداران امکان شناسایی آثار مالی وجود ندارد. طی این شفافسازی شرکت فنرسازی خاور اعلام کرده طی روزهای آتی با استعلام از مجتمع قضایی شهید بهشتی اثرات مالی مبلغ واریزی به حساب شرکت را اعلام میکند. سرمایه کنونی این شرکت معادل ۱۰میلیارد تومان است.
تعدیل منفی «سدور» در یک اصلاحیه
شرکت سیمان درود نیز پیشبینی درآمد هرسهم در دوره ۳ ماهه ابتدای سال را منتشر کرد. بر مبنای اطلاعات دریافتی، این شرکت برای سال مالی منتهی به پایان سال جاری با سرمایه ۶۴ میلیارد تومانی، ۲۲۱ ریال زیان پیشبینی کرده است. این در حالی است که در گزارش پیشین خود (قبل از اصلاحیه) فقط ۲۶ ریال زیان را برای سال مالی جاری پیشبینی کرده بود. «سدور» در دوره سه ماهه مبلغ ۱۱۹ ریال زیان به ازای هر سهم محقق کرده که بیش از نیمی از مبلغ زیان پیشبینی شده برای کل سال است. بنابراین، شرکت انتظار دارد در ادامه سال زیان کمتری را تجربه کند که البته با روند تاریخی این شرکت چندان تطابق ندارد. بررسیها نشان میدهد در سال گذشته که شرکت در مجموع سال ۲۵۱ ریال زیان ساخته است، در سه ماه نخست فقط ۱۸ ریال زیان محقق کرده است. در گزارش منتشر شده از سوی این شرکت تعدیل منفی ۲۰ درصدی بهای فروش در بودجه بهدلیل شرایط اقتصادی در بازارهای فروش، عدم صادرات در سه ماه نخست سال و همچنین تعدیل منفی مقدار فروش صادراتی از دلایل زیان این شرکت در این دوره مطرح شده است. همچنین به نظر میرسد این شرکت همچنان در بحث صادرات بهخصوص به عراق با مشکلات زیادی مواجه است که در بازه زمانی مزبور شدت یافته است. همچنین، توقف کورهها ناشی از قطع مقطعی گاز شرکت در فروردین و اردیبهشت ماه از دیگر عوامل افزایش زیان عملیاتی در سه ماه نخست سال جاری عنوان شده است. به نظر میرسد شرکت در نظر دارد در ادامه سال با جبران این رویدادهای غیرمترقبه، از افزایش بیرویه مبلغ زیان جلوگیری کند.
ارسال نظر