گروه بورس-همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز پس از رشد روز شنبه تن به افت شاخص داد.در بازار دیروز شاخص با کاهش ۳۶/ ۰‌درصدی در پایان معاملات به رقم ۷۵ هزار و ۸۶۳ واحد رسید.در بازار دیروز شاخص به‌صورت عمده توسط گروه فلزی- معدنی کاهش یافت. افت بهای جهانی سنگ آهن موجب شد نمادهای چادرملو، گل‌گهر، فولاد و سرمایه‌گذاری امید بیشترین سهم را در کاهش شاخص داشته باشند. به‌رغم خوش‌بینی سابق به رشد بهای سنگ آهن و فولاد، کاهش قیمت‌ها در روزهای اخیر ناامیدی‌هایی را ایجاد کرده است.در بازار دیروز در گروه خودرویی برخی از نمادها همچنان با رشد قیمت همراه شدند.ایران خودرو دیروز با انتشار برخی از شایعات تا صف خرید نیز پیش رفت.در این گروه دبیر انجمن قطعه سازان خودرو گفت: ایران خودرو و سایپا طی سه هفته اخیر ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان از بدهی‌ ۲ هزار میلیارد تومانی ۶ ماه گذشته را پرداخت کرده‌اند.

به گزارش بورس پرس، آرش محبی‌نژاد با اشاره به جلسه اخیر قطعه‌سازان با وزیر صنعت‌، معدن و تجارت به خبرگزاری تسنیم گفت: بعد از این جلسه وضعیت پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان سرعت بهتری پیدا کرده است.وی با اشاره به بسته پنج بخشی برای تسهیل در پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان افزود: عمده بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان محدود به چند قطعه‌ساز است به همین جهت در این بسته پیشنهاد‌شده نخست مطالبات قطعه‌سازان کوچک طبق قرارداد پرداخت و مابقی پول قطعه‌سازان بزرگ نیز از طریق ۵ روش توسط خودروسازان پرداخت شود.محبی نژاد اضافه کرد: براساس این بسته که جبران کسری نقدینگی به روش غیرپولی است، خودروسازان می‌توانند به طرق مختلف بدهی خود را به قطعه‌سازان پرداخت کنند.

دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو تصریح کرد: در سه هفته اخیر سرعت پرداخت بدهی ایران خودرو به قطعه‌سازان بیشتر شده است. سایپا نیز در این رابطه اقدامات لازم را انجام داده است.محبی نژاد اضافه کرد: کل بدهی معوقه خودروسازان به قطعه‌سازان در ۶ ماه گذشته ۲ هزار میلیارد تومان بود که ظرف سه هفته اخیر از طرف ایران خودرو و سایپا مجموعا ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان از این بدهی‌ها پرداخت شده است. در این گروه همچنین شرکت بورسی نصیر ماشین با اعلام دومین افزایش سرمایه ۳۶ درصدی از دو محل، با رشد قیمت سهام مواجه شد. همچنین در جریان معاملات روز گذشته شرکت بهمن دیزل به دلیل تعدیل مثبت سود متوقف شد.

در گروه کانی غیر فلزی،شرکت صنعتی اردکان سود هر سهم سال مالی گذشته را با ۶ درصد کاهش از ۲۵۲۸ به ۲۳۸۷ ریال رساند.علت این تعدیل منفی، کاهش مبلغ فروش ناشی از کاهش مقداری فروش بوده اما در مقابل کاهش هزینه‌های مالی، اثر منفی کاهش مبلغ فروش را تا حدود زیادی خنثی کرده و در نهایت منجر به تعدیل منفی اندک «کسرا» شده است.در گروه واسطه‌گری مالی سرمایه‌گذاری سبحان هم برنامه افزایش سرمایه ۱۵ درصدی را اعلام کرد.

هیات مدیره «وسبحان» بعد از مصوبه ۳۰ فروردین، گزارش توجیهی افزایش سرمایه از ۱۳۰ به ۱۵۰ میلیارد تومان را به حسابرس ارسال کرده تا در صورت تایید و سپس مجوز سازمان بورس، اقدام به برگزاری مجمع فوق‌العاده کند. این تامین مالی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران بوده و صرف پوشش بخشی از هزینه‌های شهرداری ملک بلوار فردوس خواهد شد.در گروه بیمه مدیرعامل بیمه ملت اعلام کرد: روش مثلثی محاسبه ذخایر رشته ثالث اثری در درآمد سال مالی ۹۴ و ۹۵ این شرکت ۲۸۵ میلیارد تومانی ندارد.

بیمه مرکزی ۵ اردیبهشت ماه سال جاری، روش مثلثی محاسبه ذخایر رشته ثالث شرکت‌های بیمه را ابلاغ کرده که منجر به کاهش ۲۷و ۷ درصدی سود سال مالی گذشته و جاری شرکت بیمه ما شد اما این روش اثری در درآمد بیمه ملت ندارد.در گروه تجهیزات، تفاهم نامه ساخت ۵‌هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی توسط دو شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و مپنا امضا شد.

در این رابطه محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: این تفاهم نامه در راستای اقتصاد مقاومتی بوده و امکان ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی با بازدهی بالا را فراهم می‌کند.همچنین این تفاهم‌نامه بر انتقال فناوری پیشرفته از شرکت‌های بین‌المللی تولید‌کننده تجهیزات نیروگاهی به صنعت نیروگاهی کشور تاکید دارد.وی افزود: تاکنون ساخت دو واحد گازی به ظرفیت کل ۶۰۲ مگاوات و دو واحد بخاری به ظرفیت کل ۲۸۸ مگاوات در ماهشهر و بندرعباس نهایی شده و رایزنی برای ساخت ۴ نیروگاه دیگر در حال نهایی شدن است.

عباس علی آبادی مدیرعامل گروه مپنا هم گفت: صنعت برق کشور قادر به تولید سالانه ۶ تا ۸ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید، ‌۳۵ تا ۴۰ توربین بزرگ و به همین اندازه توربین کوچک در کشور است. امروز تامین قطعات در اکثر نیروگاه‌های کشور با توان داخلی و با قیمت مناسب انجام می‌شود اما تنوع واحدهای نیروگاهی نیاز اصلی کشور است.وی با بیان اینکه هر واحد نیروگاهی که وارد کشور می‌شود باید داخلی‌سازی شود تا امنیت تولید برق کماکان حفظ شود، گفت: امروز قادر به بومی‌سازی و داخلی‌سازی توربین‌های ۱۵، ۲۵ و ۴۲ مگاواتی در سیکل‌های ساده و ترکیبی در کشور هستیم و علاوه بر آن توان تولید توربین‌های ۱۸۵ و ۳۰۰ مگاواتی و همچنین توربین‌های بخاری بزرگ تا ۳۲۵ مگاوات در کشور وجود دارد و علاوه بر آن توربین‌های بادی ۵/ ۲ مگاواتی با بیش از ۷۵درصد طراحی تولید داخلی در کشور ساخته می‌شود.در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که ارزش معاملات در بورس به۲۶۶میلیارد تومان و در فرابورس به ۲۰۹میلیارد تومان بالغ شد.