گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته همچنان بدون حضور گروهی پیشرو در معاملات روند ضعیفی را شاهد بود. در بازار هفته گذشته معامله‌گران همچنان با ضعف گروه‌های بانکی و معدنی - فلزی مواجه بودند ضعفی که مانع از آن شد که شاخص بتواند عملکرد قوی از خود به‌جای بگذارد. در این شرایط هر چند رشد قیمت‌ها در بازار جهانی توانست تا حدودی به بازار امیدواری ببخشد، اما این شرایط به دلیل ناپایداری بازارهای جهانی چندان مستحکم نبود. همین امر موجب شد تا در نهایت در کل هفته شاخص تنها به رشد ۱۳۶واحدی معادل ۲/ ۰درصد بسنده کند.در بازار سهام معامله‌گران در انتهای هفته شاهد مصوبه دولت برای بانک‌های عمده بودند.

بر اساس این مصوبه، دولت موظف است نسبت به تعیین تکلیف فرآیند تسویه بدهی ارزی از محل حساب ذخیره ارزی به دولت اعم از موارد تهاتر شده با بانک‌های ملت، تجارت، رفاه کارگران و صادرات ایران و موارد تهاتر نشده برای کل بانک‌های کشور پس از تصویب این اصلاحیه اقدام کند.هفته گذشته، همچنین مصوبه هیات وزیران درخصوص توقف واگذاری بیش از ۴۹ درصدی سهام پست بانک به بخش خصوصی در بورس با امضای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.در این مصوبه آمده است: با توجه به عدم تحقق شروط مندرج در قانون حذف نام پست بانک از فهرست شرکت‌های مشمول واگذاری قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با تاکید بر ضرورت‌های موجود در تداوم حاکمیت دولت در اداره پست بانک ایران، واگذاری بیش از ۴۹ درصد سهام این بانک تا تحقق کلیه وظایف و مسوولیت‌های بانک در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته، متوقف می‌شود.در مسائل اقتصادی وضعیت بازارهای جهانی در هفته گذشته به دقت از سوی معامله‌گران دنبال شد. در بازار نفت، بهای هر بشکه نفت برنت به ۴۸دلار در هر بشکه رسید. در همین حال بهای فلزات و سنگ‌آهن اندکی کاهش یافت. بهای هر تن مس در بازار جهانی به ۴هزار و ۹۱۲دلار رسید. بهای سه فلز آلومینیوم، روی و سرب نیز به ترتیب یک هزار و ۶۴۵دلار، یک هزار و ۸۷۴ دلار و یک هزار و ۷۳۵دلار رقم خورد. در بازار سنگ‌آهن نیز قیمت سنگ‌آهن وارداتی در چین ارزان تر شد.افت قیمت‌ها در بازار فیوچر سنگ آهن و فولاد از دلایل افت قیمت این محصول بود.

روز چهارشنبه هفته گذشته انتشار خبر رفع ابهام از افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل تجدید ارزیابی موجب تشکیل صف‌های خرید و رشد قیمتی نمادهای خودرویی شد. به نظر می‌رسد در شرایط فعلی بازار در انتظار اعلام سازمان بورس در مورد شرایط شرکت‌هایی است که مراحل افزایش سرمایه خود را در سال ۹۴ انجام داده‌اند. در گروه خودرویی روز چهارشنبه گروه بهمن بعد از برگزاری مجمع تصمیم‌گیری در مورد افزایش سرمایه و اعطای اختیار تصمیم‌گیری در این رابطه به هیات مدیره با صف خرید قابل ملاحظه‌ای مواجه شد. در این گروه همچنین آمارها از کاهش تولید کامیون در کشور خبر دادند. به گزارش «ایسنا»، اسفند ۱۳۹۴، تولید انواع کامیون در ارس خودرو دیزل با کاهش صد درصدی از ۶۲۰ دستگاه در اسفند ۱۳۹۳؛ به صفر رسید. در این مدت تولید انواع کامیون در ایران خودرو دیزل با کاهش ۸/ ۱۶درصدی از ۱۷۹ دستگاه در اسفند ۱۳۹۳، به ۱۴۹ دستگاه کاهش یافت. همچنین تولید انواع کامیون در سایپا دیزل با کاهش ۸۴ درصدی از ۴۷۶ دستگاه در اسفند ۱۳۹۳ به ۷۶ دستگاه کاهش یافت. اسفند ماه سال گذشته تولید انواع کامیون در گروه بهمن نیز با کاهش ۹/ ۲۶ درصدی از ۵۱۷ دستگاه در اسفند ۱۳۹۳ به ۳۷۸ دستگاه کاهش یافت. روز چهارشنبه پارس خودرو با بیش از ۹۴ میلیون سهم پر حجم ترین نماد گروه بود.

پارس خودرو رشد ۳ درصدی را پشت سرگذاشت و به قیمت ۱۸۰۷ریال رسید. «خساپا» نیز که صف خرید سنگینی را تجربه کرد، با رشد ۴ درصدی به قیمت ۱۶۷۲ ریال رسید. این نماد با بیش از ۸۲ میلیون سهم معامله شد و در آخر نیز با صف خرید ۸ میلیونی به معاملاتش پایان داد. وب سایت شرکت خودروسازی سیتروئن فرانسه، گروه خودروسازی سایپا را به‌عنوان شریک تجاری خود در ایران معرفی کرد.در همین حال کریستوف کمار عضو هیات مدیره شرکت پژو سیتروئن فرانسه و مدیر اجرایی این شرکت در خاورمیانه و آفریقا از آغاز فصل نوین همکاری پژو سیتروئن با سایپا خبر داد. وی افزود: سیتروئن امسال جشن ۵۰ سالگی همکاری خود با شرکت سایپا را جشن گرفته و فصل جدیدی از همکاری با سایپا را آغاز خواهد کرد. کمار تصریح کرد: در این دوره از همکاری‌ها، پژو سیتروئن محصولات جدیدش را با همکاری سایپا به بازار عرضه خواهد کرد.

وی افزود: این همکاری در قالب ایجاد یک شرکت جدید با سرمایه‌گذاری مشترک انجام خواهد شد. در گروه غذایی نماد شکر شاهرود پس از افزایش زیان از ۶۰ریال به ۱۲۲ریال بازگشایی شد. در گروه شرکت‌های سرمایه‌گذاری در حالی که توسعه صنعتی در اطلاعیه‌های اخیر خود مدعی فروش سهام کافه بازار شده بود، مدیرعامل این شرکت این موضوع را رد کرده است. حسام آرمنددهی مدیرعامل کافه‌بازار از جهش در صنعت برنامه‌های اندرویدی ایران خبر داد و گفت: ۲ سال گذشته شاهد رونق و شکوفایی اپلیکیشن‌های ایرانی بوده‌ایم. وی گفت: در نوروز ۹۵ بیش از ۳ میلیارد اپلیکیشن از کافه‌بازار خریداری شده است و در ۵ سال راه‌اندازی این صنعت ۱۶ هزار توسعه‌دهنده ۳۶۶میلیارد ریال کسب درآمد کردند. مدیرعامل کافه‌بازار همچنین در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر فروش سهام بزرگترین بازار اندرویدی و بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی به یک شرکت خارجی گفت: در ۳ سال اخیر هیچ نقل و انتقال سهامی انجام نشده و تنها مقداری سهام به کارمندان خود کافه‌بازار فروخته شده است.