بازارهای مالی ایران فرصت طلایی برای کرهایها
سفیر ایران در کره جنوبی خاطرنشان کرد: به همین علت، کرهایها در اندیشه ورود به بازارهای جدید هستند تا بتوانند با سرمایهگذاریهای طولانیمدت، جایگاه خود را در اقتصاد جهان ارتقا دهند. طاهریان با بیان اینکه کره جنوبی در دهه ۷۰ میلادی از طریق پروژههای ساخت و ساز وارد منطقه خاورمیانه شد، گفت: کرهایها قبل از لغو تحریمها، همکاری مناسبی با ایران داشتند و هماکنون نیز برنامههای گستردهای برای توسعه همکاریهای مشترک خود با کشورمان طراحی کردهاند.
وی به سرمایهگذاریهای اخیر کرهایها در بخشهای مختلف اقتصاد ایران اشاره کرد و افزود: رئیسجمهور و مقامات ارشد اقتصادی این کشور اردیبهشتماه سال آینده برای توسعه همکاریهای دوجانبه به تهران سفر خواهند کرد که این امر میتواند فرصت گرانبهایی برای گسترش روابط اقتصادی، تجاری، بازرگانی و... باشد. سفیر ایران در کره جنوبی خاطرنشان کرد: این سفارتخانه آمادگی دارد در راستای اتصال دو بازار سرمایه ایران و کره جنوبی، همکاریهای لازم را با سازمان بورس و اوراق بهادار انجام دهد تا این رویداد مهم هرچه سریعتر وارد فاز عملیاتی شود.
در این دیدار، دکتر محمد فطانت گزارشی از آخرین نتایج نشستها و رایزنیهای خود با مسوولان بازار سرمایه کره جنوبی را برای سفیر ایران در کره جنوبی ارائه کرد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تفاهمنامه همکاری این سازمان با بورس اوراق بهادار کره جنوبی به تازگی در تهران منعقد شد، افزود: کارگروههای ویژهای در سازمان بورس، مدیریت فناوری و شرکت سپردهگذاری مرکزی دو کشور تشکیل شده است تا مسائل حقوقی، مقرراتی، بسترهای الکترونیکی، تسویه و پایاپای این همکاری مشترک فراهم شود.
وی به استقبال گسترده مسوولان بازار سرمایه کره جنوبی برای آغاز همکاریهای دوجانبه اشاره و اظهار کرد: مقامات نهاد ناظر بازار این کشور (FSS) که مسوولیت قانونگذاری و تنظیم مقررات بازار پول و سرمایه را برعهده دارند، پیشنهاد انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمان بورس و اوراق بهادار ایران را ارائه دادند تا شرایط برای آغاز تعاملات بینالمللی مهیا شود. دکتر فطانت تصریح کرد: طبق توافقات انجام شده، قرار است سرمایهگذاران کره جنوبی در گام نخست از طریق ابزارهای مالی مبتنی بر بازار بدهی (صکوک) وارد بازار سرمایه کشورمان شوند. رئیس سازمان بورس گفت: در همین راستا، تمهیداتی فراهم خواهد شد تا سرمایهگذاران کرهجنوبی بتوانند اوراقی را که بهطور مستقیم از سوی دولت (اسناد خزانه اسلامی) یا شرکتهای دولتی منتشر میشوند، خریداری کنند.
دکتر فطانت اظهار کرد: خوشبختانه کرهایها تجربه اتصال به بازار سرمایه چین را دارند و به خوبی با فرآیندها و روشهای اجرایی تعامل دو بازار آشنا هستند که این امر میتواند نقش بسزایی در آغاز همکاریها با بازار سرمایه ایران داشته باشد. وی با بیان اینکه حجم معاملات سالانه بورس اوراق بهادار کره جنوبی بیش از ۱۲۰۰ تریلیون دلار است، افزود: این بورس در آستانه قرار گرفتن در میان ۱۰ بورس بزرگ جهان قرار دارد و اتصال به این بازار میتواند دستاورد بزرگی برای بازار سرمایه ایران باشد. سازمان بورس و اوراق بهادار یک هفته بعد از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تفاهمنامهای را با بورس کره جنوبی برای گسترش فعالیتهای مشترک منعقد کرد. این تفاهمنامه دربرگیرنده طرحهای ابتکاری بسیاری بین بازار سرمایه ایران و کره جنوبی برای افزایش فعالیتهای دوجانبه است.
ارسال نظر