روزهای پرالتهاب نمادهای خودرویی
با این حال بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد با وجود اینکه خودرو از ابتدای دی ماه بهعنوان لیدر صنایع بورسی، سکان حرکت بازار را به دست گرفته است، در هفته اخیر و در روزهای ابتدایی هفته شاهد تشکیل صف فروش در تعدادی از نمادها بود که پیشبینیها برای ورود به فاز اصلاحی را به همراه داشت. با این حال این حرکت تداوم چندانی نداشت و از روز دوشنبه باردیگر و به دنبال رفتار هفتههای اخیر، این صنعت شاهد بازگشت صفهای خرید بود.بهطورکلی شواهد حاکی از ادامه موج هیجانی در این گروه است که پایداری رشد ۱۲۰درصدی این گروه در مدت دو ماه اخیر را از نگاه کارشناسان مورد تردید قرار داده است.
فراز و فرود هفتگی در خودرو
عادت به لیدرمحوری این روزها به یکی از رفتارهای سرمایهگذاران بدل شده است. جریانی که بیش از هر گروه در صنعت خودرو نمایان شده، بهطوریکه بهزعم بسیاری از کارشناسان در بسیاری از روزهای گذشته سکان بازار در اختیار این گروه قرار داشته است. گروه خودرو که همزمان با شروع توافق هستهای تاکنون، رشدی بیش از 120درصد را به ثبت رسانده در این مدت در بسیاری از نمادها با صف خرید و استقبال بسیاری میان سهامداران همراه بود اما در هفتهای که گذشت با تغییر نگرش نسبی مواجه و همگام با ارائه گزارشهای پیشبینی سود شرکتها روندی اصلاحی را در بسیاری از نمادها آغاز کرده است. گرچه بسیاری از کارشناسان به روند رو به بهبود صنعت خودرو تاکید دارند اما نسبت قیمت به درآمد فعلی این بازار که حدود 27 مرتبه است با توجه به انتظارات بالا در این صنعت، رسیدن به چنین سودهایی را نیز با احتمال کم همراه میکند.«خساپا» نماد پرحاشیه این روزها که به گفته برخی کارشناسان در شرایط بنیادی با تغییر قابلتوجهی مواجه نبوده و هیچگونه بهرهوری نداشته است، رشدی حدود 196درصد را درکارنامه دارد. با این حال در برنامه اصلاح ساختار مالی این شرکت که با افزایش قیمت سهام و سودآوری شرکت همراه بود، پیشبینی برای هرسهم از 175ریال زیان به 462ریال سود اعلام شد. بررسی صورتهای مالی حاکی از عدم تغییر فروش و بهای تمام شده کالاست این در حالی است که در صورتهای مالی جدید درآمد حاصل از سرمایهگذاری این شرکت با رشد همراه بوده است. بهطور کلی این شرکت توانست در پایان عملکرد 9 ماهه زیان انباشته خود را به حدود صفر برساند و به سوددهی برسد.
نمودار هفتگی این صنعت حاکی از ثبت یک روند افت و خیز طی هفت روز کاری است. خودرو که بهطور میانگین در طول هفته با رشد بیش از 3 درصدی در شاخص حرکت کرده است، در روزهای ابتدای هفته تحت تاثیر ایجاد صف فروش در بسیاری از نمادها با افت نسبی مواجه بود که این حرکت در روزهای بعد جبران شده و آخرین روز هفته را برای این صنعت با رشد 16/ 0 درصد به پایان رسانده است. روز گذشته، «خکاوه» با حجم 122 میلیون سهم جایگاه بیشترین حجم معاملات و بیشترین رشد قیمتی را به خود اختصاص داد. این شرکت که در گزارش سالانه بهطور کامل از زیان دهی خارج شده است روز چهارشنبه شاهد حضور پایاپای معاملهگران حقیقی و حقوقی در خرید و فروش و تشکیل صف خرید بود. سابقه معاملاتی این سهم نیز نشان میدهد که سایپا دیزل در 10 روز اخیر شاهد 7 روز مثبت و 3 روز منفی بوده است. در مقابل «خکاوه» کمترین رشد قیمتی روز گذشته مربوط به نماد«خشرق» با افت 8/ 4 درصدی بود. این شرکت در اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای 9 ماهه، به ازای هرسهم، 6 ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 94 درصد کاهش داشته است. همچنین بازیگران حقیقی روز گذشته 100درصد سمت خرید را به خود اختصاص داده و در سمت فروش شاهد حضور 25درصدی بازیگران حقوقی بودیم.
رشد بر پایه تک نمادها
قند و شکر همواره در بورس تهران بهعنوان یک صنعت روبه رشد در شرایط نزولی بازار مطرح بوده است، با این حال شرایط این صنعت در یک ماه اخیر نیز، حاکی از رشد برخی نمادهای این گروه همگام با حرکت کل بازار بوده است. این گروه که در بررسی سالانه رشد ۵۸ درصدی داشته، در روند هفتگی با رشد ۵/ ۱ درصدی مواجه بوده است. اما روز گذشته بیشترین حجم معاملات را در این گروه نماد «قثابت» با جابه جایی حدود ۵ میلیون سهم داشته است. قند ثابت خراسان که روز اخیر شاهد فروش ۱۲ درصدی سهامداران حقوقی بود در ۱۰ روز اخیر کارنامه مطلوبی را درخصوص رشد قیمتی به ثبت نرسانده است. شکر شاهرود که با رشد حدود ۴ درصدی زمینهسازی رشد روزانه این صنعت را به وجود آورد، روز چهارشنبه صف خریدی به حجم بیش از ۱۲ میلیون سهم را به خود دید. این شرکت در آخرین گزارش پیش بینی سال ۹۵، زیان هر سهم خود را ۲۱۲ ریال پیش بینی کرده است.
«کساوه» ناجی کاشی و سرامیک
این روزها حکایت گروه کاشی و سرامیک؛ حکایت حرکت رخوتناکی است که این صنعت را به سمت بحران سوق میدهد. روند تعطیلی بسیاری از کارخانههای کاشی و سرامیک همچنان ادامه دارد و رکود در بخش ساختوساز بهعنوان اصلیترین دلیل آن بیان میشود. در همین زمینه بررسی نمادهای این صنعت نیز حاکی از دلسردی سرمایهگذاران نسبت به این سهمها و رمق کم در معاملات دارد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که شروع رونق این صنعت همزمان با رونق بخش مسکن در سالهای آتی امکانپذیر است. با این حال، روز گذشته صنایع کاشی و سرامیک سینا، با حجم ۵/ ۱ میلیون سهم تنها نماد مثبت و جایگاه بیشترین حجم را در اختیار داشت. این گروه که در بحث تغییر مالکیت شاهد حضور پررنگ بازیگران حقوقی بود، در سابقه معاملاتی ۱۰ روز اخیر شاهد روند یکسان در روزهای منفی و مثبت بوده است. دیگر نمادهای این صنعت در روز چهارشنبه یا با روند منفی مواجه شده یا بدون معامله به کار خود پایان دادهاند. به این ترتیب با رشد روزانه ۸۹/ ۰ درصدی شاخص این صنعت به نظر میرسد رشد این گروه بر پایه رشد تک نماد «کساوه» صورت گرفته است.
بیمه و قرمزپوشی در تمام نمادها
هفتهای که گذشت برای صنعت بیمه با روندی منفی همراه بود، بهطوریکه این صنعت در بررسی شاخص هفت روزه با افت ۳ درصدی به کار خود پایان داد. این صنعت که با وجود امیدها به رشد در پسابرجام نتوانسته پتانسیلهای لازم را به کار گیرد، همچنان در میان کارشناسان از صنایع خوش اقبال به شمار میرود. بیشترین رشد قیمتی این صنعت روز گذشته در اختیار نماد «دانا» بود، این شرکت که در اطلاعیه شفافسازی پیشبینی سود ۱۲۰ ریالی را در نظر گرفته است، روز گذشته تنها شاهد حضور بازیگران حقیقی در خرید و فروش بود. روز گذشته از ۶ نماد فعال در این صنعت هیچ یک با رشد قیمتی مواجه نبوده و کمترین رشد قیمتی را بیمه دانا به ثبت رساند.
ارسال نظر