شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

تقابل‌ دو اقتصاد بزرگ جهان؛ چین پیروز می‌شود یا آمریکا؟

بازگشت دونالد ترامپ، اقتصاد جهانی و بازارهای کالایی را نگران کرده‌است، چراکه تصمیم‌های رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده آمریکا می‌تواند بازار کامودیتی‏‏‏‏‏‌ها در سال‌۲۰۲۵ را به یکی از بی‏‏‏‏‏‌ثبات‏‏‏‏‏‌ترین بازارها تبدیل کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود بخش اول سال‌۲۰۲۵ دوره‏‏‏‏‏‌ عدم‌قطعیت تعریف شود و…

تشدید بی‌ثباتی بازار کامودیتی‌ها در ۲۰۲۵؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران بر این باورند که پیش‌بینی ناپذیری بازارهای کالایی در ۲۰۲۵ شدت بیشتری به خود می‌گیرد؛ رویکرد ترامپ در قبال تعرفه‌های تجاری، تنش در خاورمیانه و جنگ روسیه و اوکراین و احتمال بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد؛ مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر بازارهای کالایی در این سال خواهد بود.

    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • تقابل‌ دو اقتصاد بزرگ جهان؛ چین پیروز می‌شود یا آمریکا؟

    پنج سناریوی بازار کالایی در سال‌۲۰۲۵

    بازگشت دونالد ترامپ، اقتصاد جهانی و بازارهای کالایی را نگران کرده‌است، چراکه تصمیم‌های رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده آمریکا می‌تواند بازار کامودیتی‏‏‏‏‏‌ها در سال‌۲۰۲۵ را به یکی از بی‏‏‏‏‏‌ثبات‏‏‏‏‏‌ترین بازارها تبدیل کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود بخش اول سال‌۲۰۲۵ دوره‏‏‏‏‏‌ عدم‌قطعیت تعریف شود و به‌دنبال آن بازارها با واقعیت‏‏‏‏‏‌ها و تصمیم‌های جدیدی که گرفته می‌شوند سازگاری پیدا کنند. تجربه نشان می‌دهد؛ نوسانات اولیه قیمت و حجم دوام نمی‏آورد و بازارهای کالایی به طرز چشمگیری در تعدیل مهارت دارند که همه این موارد به‌عملکرد اقتصادی چین و سیاست‌های جدید دونالد ترامپ بستگی دارد.
  • ‌صرفه‌جویی در مصرف انرژی با خرد‌ورزی و استفاده از ابزارهای نوین‌

    تغییر فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف انرژی کاری زمان‌بر و نیازمند استفاده از تمامی ابزارها از جمله رسانه‌های صوتی، تصویری، شبکه‌های اجتماعی، بولتن‌ها و نشریات سازمانی به‌طور مستمر و مداوم است و صدور دستورالعمل‌های پیاپی در ارگان‌ها و سازمان‌ها، تاثیر اندکی بر این‌گونه اقدامات داشته و نیاز به اقدامی اساسی و بلندمدت است. حال باید پرسید؛‌پس راهکار مناسب چیست و چگونه باید با یک برنامه‌ریزی هوشمندانه، قابل‌انجام و جذاب، عموم مردم، کارمندان و کارکنان سازمان‌ها و نهادهای عمومی و خصوصی را به این کار مهم ترغیب و تشویق کرد؟ در این‌خصوص به‌عنوان کارشناس حوزه انرژی در یکی از سازمان‌های عمومی ۶ پیشنهاد ارائه می‌کنم:
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • تشدید بی‌ثباتی بازار کامودیتی‌ها در ۲۰۲۵؛

    خواب جدید شرق و غرب برای کالایی‌ها

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران بر این باورند که پیش‌بینی ناپذیری بازارهای کالایی در ۲۰۲۵ شدت بیشتری به خود می‌گیرد؛ رویکرد ترامپ در قبال تعرفه‌های تجاری، تنش در خاورمیانه و جنگ روسیه و اوکراین و احتمال بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد؛ مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر بازارهای کالایی در این سال خواهد بود.
  • اقدامات محرک اقتصادی اژدهای زرد در ماه پایانی کافی نبود؛

    خروج دشوار اقتصاد چین از فاز انقباضی

    رشد فعالیت کارخانه‏‏‌های چین در ماه دسامبر انتظارات تحلیلگران را در روز سه‏‏‌شنبه نادیده گرفت و نشان داد که اقدامات محرک پکن برای تقویت اقتصاد بیمار این کشور کافی نبوده است. براساس داده‏‏‌های منتشرشده توسط اداره ملی آمار، شاخص رسمی مدیران خرید کشور برای ماه دسامبر به ۵۰.۱ رسید. همچنین PMI غیرتولیدی چین در ماه مورد بررسی که فعالیت در خدمات و صنایع ساختمانی را اندازه‏‏‌گیری می‌کند، به ۵۲.۲ رسید که نسبت به ماه گذشته افزایشی بوده است.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • بازگشت مشتریان به رینگ فیزیکی بورس کالا

    معاملات شمش جان گرفت

    معاملات شمش در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران برخلاف هفته‏‏‌های گذشته روز دوشنبه ۱۰دی‌ماه با رونق همراه بود، این در حالی است که با وجود محدودیت‌های گاز و برق در واحدهای تولیدی، تمام آهن اسفنجی عرضه‌شده مورد معامله قرار گرفت. روند صعودی نرخ ارز موجب شده است تا مشتریان شمش به بازار فیزیکی بازگردند و ماده اولیه مصرفی خود را خریداری کنند، چراکه مسیر افزایش نرخ محصولات بخش فولاد با توجه به شرایط موجود اقتصادی باز است.
  • تاثیر ناترازی‏‏‌های انرژی بر اقتصاد ایران

    تامین انرژی نقش بسیار حیاتی در توسعه اقتصادی هر کشوری ایفا می‌کند. انرژی به‌عنوان یکی از مولفه‌‌‌های اصلی تولید و رشد اقتصادی، تاثیرات گسترده‌‌‌ای بر صنایع، خدمات و معیشت مردم دارد. پایداری اقتصادی، ایجاد اشتغال، بهبود کیفیت زندگی، جذب سرمایه‌گذاری، توسعه فناوری، کاهش وابستگی به واردات انرژی و امنیت خاطر اجتماعی از جمله ثمرات تامین انرژی پایدار هستند. بنابراین روشن است که تامین انرژی نقش کلیدی در توسعه اقتصادی دارد و سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌‌‌تواند به رشد و پیشرفت پایدار یک کشور منجر شود. در سال‌های اخیر، شاهد ناترازی‌‌‌های چالش‌برانگیزی در کشور عزیزمان هستیم که این ناترازی‌‌‌ها عمدتا ناشی از کمبود عرضه، ناکارآمدی توزیع، مصرف و فرسودگی زیرساخت‌‌‌‌‌‌ها هستند.
  • امکان تحویل بدون محدودیت برق در تابلوی آزاد بورس انرژی

    مدیرعامل توانیر گفت: کسانی که شبکه برق نتواند نیاز آنها را تامین کند، می‌‌‌توانند از طریق تابلوی برق آزاد، برق موردنیاز خودرا خریداری کنند. به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به راه‌اندازی تابلوی برق آزاد از سال ۱۴۰۳ افزود: تابلوی برق آزاد، امکان تحویل بدون محدودیت برق را در بورس انرژی برای عرضه‌‌‌کنندگان و خریداران فراهم کرده است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نشان از رونق بخش صنعت چین می‌دهد

    امیدواری به PMI چینی‌ها محقق می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران اقتصادی به حفظ رونق بخش تولید چین در ماه پایانی سال امیدوارند؛ به خصوص اینکه در این ماه، قیمت فروش آهن و فولاد در چین و حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نیز این پیش‌بینی را تایید می‌کند و درصورتی که داده رسمی چین نیز شاخص مدیران خرید بخش تولید را برای سومین ماه متوالی در فاز رونق اعلام کند؛ کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی به رشد تقاضا و افزایش قیمت در هفته‌های ابتدایی ۲۰۲۵ امیدوار می‌شوند.
  • بازارهای جهانی فرآورده‏‏‌های نفتی متوقف شدند

    جهش قیمت‌های پایه پتروشیمی‏‏‌ها

    حجم عرضه و معاملات انواع محصولات شیمیایی و پلیمری در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران در حالی با رشد همراه بود که قیمت پایه این نوع محصولات تحت‌تاثیر نرخ دلار توافقی افزایش یافت. این در حالی است که محصولات پتروشیمی در بازار جهانی متوقف شدند و عملا روند جهانی تاثیری بر بازار داخلی فرآورده‏‏‌های نفتی ندارد.
  • آینده بازار آپشن‏‏‌ها در ایران

    بازار آپشن‌‌‌ها به‌‌‌ عنوان یکی از ابزارهای مشتقه مالی، در بسیاری از کشورها نقش مهمی در مدیریت ریسک و افزایش جذابیت بازارهای سرمایه ایفا کرده است. در ایران این ابزار نوظهور همچنان در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و نیازمند توسعه، آموزش و زیرساخت‌‌‌های مناسب است. با توجه به شرایط اقتصادی ایران و نوسانات شدید بازار، آپشن‌‌‌ها می‌توانند به ابزاری کارآمد برای سرمایه‌گذاران و فعالان بازار تبدیل شوند.