به گفته یک عضو اتاق ایران، به نظر می‌رسد مقاومت‌ها و مخالفت‌هایی که در مقابل تقویت بورس کالا وجود دارد از سوی عده‌ای با اهداف خاص صورت می‌گیرد که مسوولان نباید اجازه این گونه مقاومت‌ها را بدهند.

احمد پورفلاح افزود: افرادی که دوران معاملات محصولات پتروشیمی قبل از تاسیس بورس کالا را در ایران تجربه کرده‌اند، به یاد دارند در آن زمان صنایع پایین‌دستی همواره تابع تصمیمات پتروشیمی‌ها بودند و بازار در اختیار عده‌ای خاص بود؛ اما امروز با فعالیت چند ساله بورس کالای ایران می‌توان گفت که این بورس تا حدود زیادی به بازار پتروشیمی کشور سروسامان داده است.


این عضو اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی ایران در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، درخصوص طرح بحث اختیاری شدن عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران گفت: برخی عنوان می‌کنند در روند معاملات مواد پتروشیمی در بورس کالا مشکلاتی وجود دارد که به‌طور حتم هیچ بازاری بدون ایراد نیست. در اینجا می‌توان با همفکری فعالان بازار پتروشیمی، مشکلات را برطرف کرد و معاملات را به گونه‌ای پیش برد که رضایت پتروشیمی‌ها و مصرف‌کنندگان تامین شود؛ اما وجود برخی مشکلات دلیل نمی‌شود بازاری را که پس از سال‌ها تلاش و براساس الگوهای جهانی در کشورمان راه‌اندازی کرده‌ایم و امروز به جایگاه مطلوبی رسیده است با چند ایراد که آن هم منشاء بورسی ندارد، زیر سوال ببریم.


پورفلاح ادامه داد: به نظر می‌رسد مقاومت‌ها و مخالفت‌هایی که در مقابل تقویت بورس کالا وجود دارد از سوی عده‌ای با اهداف خاص صورت می‌گیرد که مسوولان نباید اجازه این گونه مقاومت‌ها را بدهند. عضو اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی ایران اظهار کرد: به جرات می‌توان گفت اوضاع نابسامان بازار پتروشیمی کشور که در آن صنایع پایین‌دستی با دلالان قدرتمند سروکار داشتند، امروز در مسیر رشد و شفافیت آمارها قرارگرفته به‌طوری‌که صنایع پایین‌دستی می‌توانند از طریق بورس نیاز خود را با قیمت‌های معقول و براساس نرخ‌های جهانی تامین کنند.


وی در پایان گفت: اگر امروز عرضه‌ها در خارج از بورس انجام می‌شد، بازار «اعلام قیمت‌های دلخواه از سوی پتروشیمی‌ها» و « دلال بازی» داغ بود، به هر ترتیب با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی دوران قبل از تاسیس بورس کالا را تجربه کرده و از رانت‌ها و مشکلات آن زمان باخبر است، نباید اجازه خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا را بدهد.