بورس ارز پایانی بر جولان دلالان
رئیس هیات مدیره انجمن نساجی کشور معتقد است: با راهاندازی بورس ارز، بازار ارز دیگر جولانگاهی برای دلالان محسوب نخواهد شد؛ بازاری که با کوچکترین نوسانی سکانش در دست امثال جمشید بسمالله و برخی دیگر میافتاد، اکنون در انتظار بازاری شفاف و متعادل برای آرامش فعالیتهای اقتصادی است.
به گزارش «ایرنا»، بررسیهای تاریخی از بازار ارز ایران نشان میدهد که هر زمان کشور با محدودیتهای ارزی مواجه بوده است، بازار غیررسمی ارز و دلالان به مراتب نقش پررنگتری از بازار رسمی و متولیان بازار پول کشور در تعیین نرخ ارز و هدایت بازار ارز داشتهاند.
رئیس هیات مدیره انجمن نساجی کشور معتقد است: با راهاندازی بورس ارز، بازار ارز دیگر جولانگاهی برای دلالان محسوب نخواهد شد؛ بازاری که با کوچکترین نوسانی سکانش در دست امثال جمشید بسمالله و برخی دیگر میافتاد، اکنون در انتظار بازاری شفاف و متعادل برای آرامش فعالیتهای اقتصادی است.
به گزارش «ایرنا»، بررسیهای تاریخی از بازار ارز ایران نشان میدهد که هر زمان کشور با محدودیتهای ارزی مواجه بوده است، بازار غیررسمی ارز و دلالان به مراتب نقش پررنگتری از بازار رسمی و متولیان بازار پول کشور در تعیین نرخ ارز و هدایت بازار ارز داشتهاند. در این بین کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند با توجه به گشایشهای اقتصادی که در حوزه بینالملل به وجود آمده، امروز بهترین زمان برای راهاندازی بورس ارز به شمار میرود. رئیس هیات مدیره انجمن نساجی کشور که شفافیت و پایان تاثیرگذاری دلالان بر قیمت ارز را یکی از مزیتهای اصلی راهاندازی بورس ارز عنوان میکند در این خصوص، گفت: با ورود خریداران واقعی به بازار آتی ارز و تک نرخی شدن این واحد پولی، قیمتها از شفافیت لازم برخوردار خواهد شد و دیگر شاهد نوسانات عجیب نرخ که از سوی چند دلال یا صراف رخ میداد، نخواهیم بود. محمد مروج افزود: خوشبختانه رفع محدودیتهای بینالمللی و خروج ایران از فهرست تحریمها، در حال حاضر شرایط بازگشایی بورس ارز را آسان تر کرده است.
وی با تشریح برخی از مزیتهای بورس ارز، اظهار کرد: ارز بازاری است که به اعتقاد اغلب اقتصاددانان و متخصصان میتواند ما را چند قدم به سوی شفافیت قیمتی جلو ببرد و خطرهای موجود را برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران به مرز کاهش سوق دهد. مروج در رابطه با راهاندازی بورس ارز در قالب بورس کالا، گفت: بورس کالای ایران طی سالهای اخیر در زمینه شفافیت بازارهای کالایی عملکرد قابل قبولی داشته و براساس آمارها نیز در حوزه بازار مشتقه توانسته قراردادهای آتی را به طرز مطلوبی راهاندازی کند. در این بین در صورتی که بورس کالای ایران آمادگی پذیرش ارز و فراهم کردن زیرساختهای لازم را برای مبادلات آتی و نقدی ارز داشته باشد، معتقدم این بازار با توجه به تجربیات گذشته، قطعا در راستای پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز و آرامش اقتصادی برای فعالان بازارهای مختلف به موفقیت میرسد. رئیس هیات مدیره انجمن نساجی کشور در پایان تاکید کرد: البته تمام این استدلالها زمانی به واقعیت خواهد پیوست که در این راستا بانک مرکزی، دولت و سازمان بورس حمایتهای لازم را از بورس کالای ایران انجام دهند، چرا که این بورس قابلیتهای خود را نشان داده و توانایی مدیریت و ساماندهی بورس ارز را دارد؛ امیدواریم که راهاندازی بورس ارز پایانی بر واقعیت تلخ بازار چند نرخی ارز باشد.
ارسال نظر