سحر نمایشی: روز گذشته قیمت مس در معاملات بازار داخلی با کاهش یک هزار تومانی در هر کیلو مواجه شد، این در شرایطی است که کاهش بهای حدود یک هزار تومانی فلز سرخ در هر کیلو، تاثیری بر روند تقاضای این محصول نداشت و معاملات همانند 3 ماه گذشته با کاهش تقاضا مواجه شد.

به گفته کارشناسان حوزه فلزات پایه آنچه این روز‌ها به کاهش قیمت مس در بازارهای داخلی دامن زده، بیشتر به روند رو به پایین بازارهای جهانی و نوسان نرخ ارز مربوط می‌شود. در واقع مشکل به وجود آمده در بازارهای جهانی این محصول از کمبود تقاضا ناشی شده، از طرفی هم اخبار ضعیف از اقتصاد چین باعث شده تا فروش مس وارداتی در بازار نقدی این کشور سخت‌تر شود که همین امر موجب تضعیف قیمت‌ها شده است.

البته در این میان روند رو‌به پایین نرخ ارز نیز در این افت قیمت تاثیر بسزایی داشته است، به‌طوری که میانگین هفته‌ای نرخ ارز 227 تومان کاهش داشته است.

البته این شرایط بر معاملات بورس کالا نیز حاکم بود؛ چرا که روز یکشنبه عرضه‌های مس در تالار صنعتی با روند نزولی همراه شد و کاهش بیش از 900 تومانی کمترین افت قیمت را طی چند سال اخیر به ثبت رساند.

درست است که کاهش نرخ مس بیشتر با روند بازارهای جهانی در حال تغییر است، اما تغییر هر کدام از پارامترهای تاثیر‌گذار می‌تواند تغییر زیادی در روند معاملات این محصولات چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای جهانی ایجاد کند.


به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه عامل اصلی ریزش قیمت فلز سرخ در بورس کالا افت ۲۴۹ تومانی میانگین هفتگی این محصول بوده است. این فعال بازار فلزات در ادامه افزود: عامل اصلی ریزش شدید قیمت مس در بازار جهانی کاهش ظرفیت تولید مس در چین و عدم واردات آن توسط این کشور بوده است. از طرفی نیز در بازارهای جهانی افول قیمت نفت طی یک ماه گذشته تاثیر زیادی بر روند نزولی قیمت‌ها گذاشته است. به این ترتیب قیمت جهانی مس از ۵ هزار و ۵۷۵ دلار در روز پنج‌شنبه با ۲۴۹ دلار کاهش روز جمعه به ۵ هزار و ۵۰۴ دلار در هر تن رسید. به عقیده فعالان آگاه اگر روند کاهشی بهای نفت و قیمت مس در بورس لندن ادامه‌دار باشد احتمال کاهش نرخ مس هم در بورس کالای ایران برای هفته آتی دور از ذهن نیست و به نظر می‌رسد معاملات هفته آینده زمان مناسبی برای خرید باشد؛ چرا که قیمت‌ها در حال حاضر به کف رسیده و افت بیشتر برای این محصول تصور نمی‌شود. از طرفی حجم عرضه‌ها و میزان تقاضای محصولات مسی در این تالار معاملاتی نسبت به هفته گذشته به خصوص برای کاتد شرکت صنایع ملی مس بسیار کاهش یافته بود، به‌طوری که به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه دلیل این افت تقاضا را انتظار برای کاهش قیمت‌ها با توجه به عدم واردات مس می‌دانند.


به گفته این فعال آگاه حتی شنیده‌ شده در بازار غیررسمی این محصولات به دلیل نیاز مالی برخی فروشندگان، مفتول 18 هزار تومانی را کمتر از قیمت فعلی مبادله می‌کنند. به همین دلیل حجم بالای مفتول مس موجب شده تا معامله‌گران شرایط آسان خرید از بازار آزاد را به شرایط پیچیده بورس کالا ترجیح دهند.


به این ترتیب روز یکشنبه ۲۱ تیرماه، بورس کالای ایران شاهد معامله بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ تن انواع مس بود که در این میان ۵۴۰ تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملات شد. این شرکت همچنین ۸۶۰ تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضه ‌شده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز می‌توان به ۵ هزار و ۵۰۰ هزار تن انواع مس کم عیار، ۱۰۰تن سولفور مولیبدن و ۱۲ تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، ۲۵۰ تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این تالار معاملاتی به فروش رسید.


بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 17 هزار و 279 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته کاهش 978 تومانی را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 4 هزار تن بوده درحالی‌که میزان تقاضا 540 تن ثبت شد.


همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت ۱۸ هزار و ۲۷۹ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، افت ۹۸۵ تومانی را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول ۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده است، درحالی‌که تقاضاکنندگان خواستار ۸۶۰ تن از این محصول بوده‌اند. مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه ۱۸ هزار و ۳۳۴ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، کاهش ۹۸۵ تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول ۲۷۰ تن بود در حالی که تقاضا‌کنندگان خواستار ۲۵۰ تن از این محصول بوده‌اند. از سوی دیگر این فلز سرخ هم اکنون در بازار آزاد با قیمت ۱۷ هزار تومان در هر کیلو به فروش می‌رسد که نسبت به روز گذشته کاهش ۵ درصدی داشته است.

چراغ سبز بورس کالا به خریداران فلز سرخ

چراغ سبز بورس کالا به خریداران فلز سرخ