بنا‌بر اظهارات شرکت‌کنندگان چایناپلاست، (نمایشگاه صنعت پلاستیک چین‌) این نمایشگاه از سطح کیفی مطلوبی برخوردار بود، به نحوی که روند پیشرفت بسیاری از شرکت‌ها به خوبی مشاهده می‌شد. چایناپلاست یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های صنعت پلاستیک در آسیا است که مکان مناسبی برای بازدید از جدیدترین پیشرفت‌های روز جهان، فرآیندهای جدید تولیدی و ماشین‌آلات و قطعات به روز در سطح بین‌المللی به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران، بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت پلاستیک و لاستیک چین ۲۰۱۵، پس از ۴ روز فعالیت در شهر گوانگجو، به کار خود پایان داد. بنا به اظهارات شرکت‌کنندگان، این نمایشگاه از سطح کیفی مطلوبی برخوردار بود به نحوی که روند پیشرفت بسیاری از شرکت‌ها به خوبی مشاهده می‌شد. آنچه در ادامه می‌آید نظر برخی از بازدیدکنندگان از این نمایشگاه است.

علیرضا میربلوک با ارائه دیدگاه‌های خود درخصوص این نمایشگاه ضمن بیان اینکه رشد صنایع پلاستیک در جهان بیش از سایر صنایع است، گفت: سال قبل حدود ١٨٠٠ دستگاه تزریق از چین به ایران آمده است. وی با ارائه این پیشنهاد به قطعه‌سازان و تولید‌کنندگان مصنوعات پلاستیکی که هزینه و وقت خود را برای گرفتن غرفه در هیچ نمایشگاهی به هدر ندهید، گفت: نمایشگاه چایناپلاست جای سازندگان دستگاه، مواداولیه، قالب و ارائه‌دهندگان خدمات است که البته بنده در این نمایشگاه تولید‌کننده قطعات پلاستیکی ندیدم. میربلوک عنوان کرد: امروز با کمتر از یک میلیون تومان می‌شود هر قطعه‌ای را طراحی کرد و پیشنهاد بنده این است که واحدهای طراحی قالب، وارد کار شوند. این فعال صنعتی گفت: بنده در این نمایشگاه به غیر از

مصنوعات pla، در محصولات زیست تخریب‌پذیر چیزی مشاهده نکردم. به غیر از این حتی یک نمونه هم از مصنوعات برپایه نانو ندیدم. با این همه چاینا پلاس در کل نمایشگاه خوبی بود.

سپهر فردوس، نمایشگاه امسال چایناپلاست را کم‌نظیر توصیف کرد و گفت: در این نمایشگاه قیمت ماشین‌ها حتی به یک‌سوم (نسبت به کا پلاست و چاینا پلاست سال قبل)، شکسته شده بودند. همچنین ترکیب صنایع بالادستی چین با تولیدات کمتر مورد توجه ترکیه بود. وی ضمن پر‌رنگ خواندن حضور پُلی‌وود‌ها (ترکیب پلیمر و چوب)گفت: در این نمایشگاه از ضعف صنعت چاپ در ماشین‌های تولید پلاستیک مورد استفاده در ایران، رونمایی شد. همچنین انحصار کیفیتی و کمیتی IML که قبلا دست ترکیه‌ای‌ها بود، شکسته شد.

مهندس صحاف امین نیز پیشرفت صنایع ماشین‌سازى در چین نسبت به سال‌هاى گذشته را بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: صنایع ماشین‌سازى چین نسبت به سه سال گذشته بسیار پیشرفته است و حتی در برخی موارد می‌توان گفت در حد اروپا است.

وی همچنین تعداد شرکت‌کننده‌ها را قابل توجه ذکر و اظهار کرد: البته شرکت‌هاى اروپایی فقط با پوستر و عکس شرکت کرده بودند. در کنار این، پتروشیمى‌هاى بزرگ به‌صورت فعال حضور داشتند.

صحاف امین گفت: دربخش تبدیل ضایعات نایلون‌ها، دستگاه تبدیل بهگرانول و بطرى‌هاى پلاستیکى، زیاد بود. در بخش لوازم آزمایشگاهى نیز شرکت‌هاى چینى حضور زیادی داشتند. به‌طور کلى نمایشگاه گوانگجو، بزرگ و خوب طراحی شده بود.

بابک شایسته،‌ هم با بیان اینکه چین در ماشین‌سازی و تجهیزات دارای سازندگانی است که کاملا با اروپا رقابت می‌کنند، گفت: بیشتر شرکت‌های سازنده اروپایی در حال حاضر دارای واحد ماشین‌سازی در چین هستند. وی اظهار کرد: در این نمایشگاه سازندگان خطوط کامپاند و بسته‌بندی و تبدیل ریسایکل به مراتب حضور فعال‌تری داشتنند که این خود نشان‌دهنده رونق این صنعت در آینده است. در کل طراحی و مدیریت نمایشگاه خوب و مناسب بود. شایسته پیش‌بینی کرد با توجه به ارز موجود در کونلن بانک، حجم واردات در سال آینده از چین در بخش ماشین‌آلات بالا خواهد بود.

محمد هاشمی نیز حجم و تنوع در این نمایشگاه را بسیار عالی توصیف کرد و گفت: چیزی که برای من عجیب بود پیشرفت سریع ماشین‌آلات نسبت به سال گذشته در نمایشگاه چایناپلاست در شانگهای بود. آنها به‌طور مداوم در حال فعالیت هستند.

وی دلیل عمده این پیشرفت را پشتکار چینی‌ها دانست و افزود: آنها به جای حرف زدن، عمل می‌کنند. هاشمی گفت: چیزی که به وضوح قابل مشاهده بود کمک به همدیگر بود. آنها هیچ گاه تصور نمی‌کنند که با پیشرفت همکارشان خود متضرر می‌شوند. این فعال تولیدی پیشرفت صنایع داخلی را با قیمت‌های موجود دشوار و در برخی مواقع غیرممکن دانست. هاشمی اظهار کرد: بنده از این نمایشگاه آموختم که باید تا حد امکان ضایعات را کاهش داد؛ چینی‌ها در تکنولوژی‌های جدید خود، این مساله را به خوبی رعایت کرده‌اند.